אתם מאמינים באלוהים? אתם חושבים שהוא קיים?למה?
בבקשה לא להעליב אף אחד-מאמינים ולא מאמינים.מי שיעשה זאת-אני אדאג אישית שהוא יקבל באן.
דיון מהנה :)
Printable View
אתם מאמינים באלוהים? אתם חושבים שהוא קיים?למה?
בבקשה לא להעליב אף אחד-מאמינים ולא מאמינים.מי שיעשה זאת-אני אדאג אישית שהוא יקבל באן.
דיון מהנה :)
האמונה שלי היא שאין לי אמונה.
זה לא מעניין אותי אם יש או אין, אני חיי את החיים שלי בדרך שלי וזה לא מעניין אותי אם יש אל או לא.
[QUOTE=~prinny;1310843]האמונה שלי היא שאין לי אמונה.
זה לא מעניין אותי אם יש או אין, אני חיי את החיים שלי בדרך שלי וזה לא מעניין אותי אם יש אל או לא.[/QUOTE]
אז אתה אגנוסטיקן.כמו חבר שלי :)
לא ניתקלתי במושג, אני הולך לגלגל עליו עכשיו..
עריכה: מגניב, לא ידעתי שיש למה שאני מאמין בו הגדרה.. אני ללא ספק אגנוסטיקן..*
ככול שהזמן עובר אני בקושי מאמין באלוהים-אני חושב שהוא האל הכי חלש שנברא אי פעם.האלים האחרים של הדתתות האחרות יותר מגניבים ממנו וגם הם קיימים באמונה.
האלוהים היחידי שאני מאמין בו זה אודה Xd.
אני די לא שומר תמצוות של היהדות-המצות של היהדות נמאסו עלי קצת. קצת מחשיב את עצמי אתיאסט,אבל לא כל כך.
אודה הוא האל היחידי של העולם(מענין אם מישהו יודע מי זה.מנמי שכן לא לגלות)-כולם צריכים להאמין או במפלצת הספגטי המעופפת.
[QUOTE=monster;1310846]ככול שהזמן עובר אני בקושי מאמין באלוהים-אני חושב שהוא האל הכי חלש שנברא אי פעם.האלים האחרים של הדתתות האחרות יותר מגניבים ממנו וגם הם קיימים באמונה.
אני די לא שומר תמצוות של היהדות-המצות של היהדות נמאסו עלי קצת. קצת מחשיב את עצמי אתיאסט,אבל לא כל כך.
אודה הוא האל היחידי של העולם(מענין אם מישהו יודע מי זה.מנמי שכן לא לגלות)-כולם צריכים להאמין או במפלצת הספגטי המעופפת.[/QUOTE]
או בחד הקרן הורוד הבלתי נראה. ובאמת האלים האחרים יותר מגניבים :)
השאלה הזו לא מספיק מעניינת אותי כדי שאני אגבש תשובה חד משמעית בנוגע אליה. לכן בהתאם למצב הרוח שלי אני משנה את האמונה שלי. מה שכן, אני מאמין בסדר ובשלמות שטבועים בעולם.
ועוד דעה די רווחת אצלי היא שאני מאמין באל מאז'ר מפנתיאון האלים של רומח הדרקון.
אני מאמין בה' וזה הכי טוב כי אפשר לעצב אותו מגניב: אפשר להפוך אותו למפלצת יורת לייזר מהעייניים
אה,ושכחתי להגיד מה האמונה שלי-
אני אתאיסט-אגנוסטיקן.זה אומר שאני חושב שאי אפשר לדעת אם אלוהים קיים או לא,אבל חושב שהוא לא קיים.
מאמין. אין לי כלכך מה להרחיב.. מאמין רק בה'.
מועבר לפורום המתאים~ (יהדות והלכה..)
אני מאמין בה' שלנו, האחד והיחידי. אני לא שומר מצוות, אבל אני מאמין בכל אמונתי ומתקשר איתו (עינון ואליה).
[quote=מאסטר ליאון;1310849]אני מאמין בה' וזה הכי טוב כי אפשר לעצב אותו מגניב: אפשר להפוך אותו למפלצת יורת לייזר מהעייניים[/quote]
אוי עשה לי טובה.. שמור את התיאור לעצמך..
אני בא ממשפחה דתיה אבל אני לא מאמין ביצור הרוחני הזה שאנשים מבזבזים שעות ומבצעים תקסים משונים כדי לתקשר איתם אני לא מאמין בזה שיש משהו שבחר בנו ואז מתעלל בנו אני לא שומר שבת אבל ההורים שלי לא יודעים את זה ואני לא שומר שום מצווה כי זה הכל שתויות
[quote=Amitlv;1311042]אני בא ממשפחה דתיה אבל אני לא מאמין ביצור הרוחני הזה שאנשים מבזבזים שעות ומבצעים תקסים משונים כדי לתקשר איתם אני לא מאמין בזה שיש משהו שבחר בנו ואז מתעלל בנו אני לא שומר שבת אבל ההורים שלי לא יודעים את זה ואני לא שומר שום מצווה כי זה הכל שתויות[/quote]
מה זאת אומרת "ואז מתעלל בנו"?
מאמין שיש אלוהים כי אני לא חושב שהעולם נוצר מפיצוץ או מכל חרטה אחרת.
הדברים בנויים בצורה מושלמת מידי ומתוכננת מידי.
אבל אני לא מאמין שה' רוצה שנעשה דברים כמו לא לאכול דווקא חזיר/חיות לא כשרות אחרות.
לא מאמין שאכפת לו אם באמת נשמור את השבת וכו'...
[QUOTE=LordAbizi;1310848]השאלה הזו לא מספיק מעניינת אותי כדי שאני אגבש תשובה חד משמעית בנוגע אליה. לכן בהתאם למצב הרוח שלי אני משנה את האמונה שלי. מה שכן, אני מאמין בסדר ובשלמות שטבועים בעולם.
[B][SIZE="4"]ועוד דעה די רווחת אצלי היא שאני מאמין באל מאז'ר מפנתיאון האלים של רומח הדרקון.[/SIZE][/B][/QUOTE]
You Sir deserve a Medal.
לגבי, אני נע בין אתאיסט לאגנוסטיקן.
[QUOTE=~Donphan~;1311044]מה זאת אומרת "ואז מתעלל בנו"?[/QUOTE]
הוא מתעלל בנו שכולם שונאים אותנו ורוצים למחק את מדינת ישראל מהמפה ושאנשים לא משנה כמה הם צדיקים מתים ושילדים מתים וכל הצרות שיש לנו
כל עוד אין הוכחות, מבחינתי אלוהים לא קיים
[quote=Amitlv;1311265]הוא מתעלל בנו שכולם שונאים אותנו ורוצים למחק את מדינת ישראל מהמפה ושאנשים לא משנה כמה הם צדיקים מתים ושילדים מתים וכל הצרות שיש לנו[/quote]
אנשים מתים כי ככה החיים.. באמת יש הרבה שרוצים להרוג אותנו, אבל קצת מוזר שאתה לא מאמין בה' אבל אומר שזה בגללו.
אני אתאיסט(לא מאמין באלוהים).
כי יש הרבה התנגשויות בתנ"ך
וזה אידיוטי להאמין בדבר כזה (זה כמו להאמין בפיית שינים או חד קרן).
[QUOTE=~Donphan~;1311271]אנשים מתים כי ככה החיים.. באמת יש הרבה שרוצים להרוג אותנו, אבל קצת מוזר שאתה לא מאמין בה' אבל אומר שזה בגללו.[/QUOTE]
אני לא אומר שזה בגללו אני אומר שאם הוא באמת קיים הוא לא היה נותן לדברים כאלה לקרות
[quote=Sire Despair;1310842]אתם מאמינים באלוהים? אתם חושבים שהוא קיים?למה?
[B][SIZE=5]בבקשה לא להעליב אף אחד-מאמינים ולא מאמינים.מי שיעשה זאת-אני אדאג אישית שהוא יקבל באן.[/SIZE][/B]
דיון מהנה :)[/quote]
[quote=monster;1310846]ככול שהזמן עובר אני בקושי מאמין באלוהים-אני חושב שהוא האל הכי חלש שנברא אי פעם.האלים האחרים של הדתתות האחרות יותר מגניבים ממנו וגם הם קיימים באמונה.
אודה הוא האל היחידי של העולם(מענין אם מישהו יודע מי זה.מנמי שכן לא לגלות)-כולם צריכים להאמין או במפלצת הספגטי המעופפת.[/quote]
[quote=Sire Despair;1310847]או בחד הקרן הורוד הבלתי נראה. ובאמת האלים האחרים יותר מגניבים :)[/quote]
תסלחו לי,אבל התגובות האלו ממש מעליבות ומזלזלות.
להשוות אלוהים,של דת שלמה ומבוססת ולצחוק עליו עם דברים כמו מפלצת ספגטי או חד קרן מעליב אותי כיהודי מאמין.
ובגלל שאתה לא באמת תדאג שתקבלו באן,פעם הבאה אל תבטיח סתם.
[quote=אלבזון;1311281]תסלחו לי,אבל התגובות האלו ממש מעליבות ומזלזלות.
להשוות אלוהים,של דת שלמה ומבוססת ולצחוק עליו עם דברים כמו מפלצת ספגטי או חד קרן מעליב אותי כיהודי מאמין.
ובגלל שאתה לא באמת תדאג שתקבלו באן,פעם הבאה אל תבטיח סתם.[/quote]
הוא צודק לגמרי, אני כבר כתבתי שלא אכפת לי אם יש או אין אבל אתה כתבת בעצמך לא להעליב ואתה מעליב.. אז לפי החוקים שלך אתה צריך לדאוג שתקבל באן..
ובגלל שאתה לא באמת תדאג שתקבלו באן,פעם הבאה אל תבטיח סתם.[/quo
אם נעלבת בצורה כלשהי,אני מצטער. זאת משמ לא הייתה הכוונה שלי. ואני לפחות לא השוויתי אותו לכלום. וגם ליאור,לפי המ שהבנתי לא השווה. רק צחקנו קצת...ובקשר למשפט האחרון על האלים האחרים-זו דעתי וזו זכותי להגיד אותה. אתה באמת לא מצפה ממני לא להגיד כלום בנוגע לדעות שלי כי מישהו עלול להעלב מזה...מה השלב הבא,לאסור עליי להגיד שאני אתאיסט ולא חושב שאלוהים קיים כי שי אנשים מאמינים?
[quote=Sire Despair;1311283][quote=אלבזון;1311281]תסלחו לי,אבל התגובות האלו ממש מעליבות ומזלזלות.
ובגלל שאתה לא באמת תדאג שתקבלו באן,פעם הבאה אל תבטיח סתם.[/quo
אם נעלבת בצורה כלשהי,אני מצטער. זאת משמ לא הייתה הכוונה שלי. ואני לפחות לא השוויתי אותו לכלום. וגם ליאור,לפי המ שהבנתי לא השווה. רק צחקנו קצת...ובקשר למשפט האחרון על האלים האחרים-זו דעתי וזו זכותי להגיד אותה. אתה באמת לא מצפה ממני לא להגיד כלום בנוגע לדעות שלי כי מישהו עלול להעלב מזה...מה השלב הבא,לאסור עליי להגיד שאני אתאיסט ולא חושב שאלוהים קיים כי שי אנשים מאמינים?[/quote]
אף אחד לא אסר או נעלב כי אמרת שאתה אטאיסט או הבעת את הדעות שלך.
רק להבא שמרו את התיאורים וההשוואות שלכם לעצמכם(האל הכי נחות וכד')
אני לא מחפש ריבים או משהו כזה,רק קצת תרבות של דיון.
אגב,מבלי להתייחס לאם האל קיים או לא,אני חושב שהאמונה מאוד מתקנת אנשים והופכת אותם ל"טובים" יותר.
אדם שמברך על האוכל-מעריך כל פעם מחדש את זה שיש לו אוכל.
התורה אוסרת על גניבות,רצח וכד'.
כל הקטע של צניעות בא גם כדי לשמור על זוגיות.אם גבר יראה כל יום נשים חשופות(בלי קשר לזה שזה לא מכובד)הוא יחוב שהאשה שלו פחות יפה\טובה וכד'.
אגב,בדיקות מראות שאדם שמאמין במשהו חיי יותר בממוצע :big_wink:
חג שמח לכולם ושבת שלום!
[QUOTE=אלבזון;1311293][quote=Sire Despair;1311283]
אף אחד לא אסר או נעלב כי אמרת שאתה אטאיסט או הבעת את הדעות שלך.
רק להבא שמרו את התיאורים וההשוואות שלכם לעצמכם(האל הכי נחות וכד')
אני לא מחפש ריבים או משהו כזה,רק קצת תרבות של דיון.
אגב,מבלי להתייחס לאם האל קיים או לא,אני חושב שהאמונה מאוד מתקנת אנשים והופכת אותם ל"טובים" יותר.
אדם שמברך על האוכל-מעריך כל פעם מחדש את זה שיש לו אוכל.
התורה אוסרת על גניבות,רצח וכד'.
כל הקטע של צניעות בא גם כדי לשמור על זוגיות.אם גבר יראה כל יום נשים חשופות(בלי קשר לזה שזה לא מכובד)הוא יחוב שהאשה שלו פחות יפה\טובה וכד'.
אגב,בדיקות מראות שאדם שמאמין במשהו חיי יותר בממוצע :big_wink:
חג שמח לכולם ושבת שלום![/QUOTE]
בסדר,בגלל שאני ידוע שזה מעליב,אני אשמור את זה לעצמי.ואם זה כל כך חשוב לך,אני יכול לסדר לעצמי באן :)
אני מסתכל על המאמינים כפחדנים,לא בצורה של העלבה.למה? מטבענו,בני האדם רוצים להאמין במשהו. זה באופי שלנו להשליך את הרצונות שלנו על מישהו אחר. זה דורש המון אומץ כדי להגיע למסקנה שאתה לבד בעולם הזה ואחראי על המעשים שלך.
[quote=Sire Despair;1311296][quote=אלבזון;1311293]
בסדר,בגלל שאני ידוע שזה מעליב,אני אשמור את זה לעצמי.ואם זה כל כך חשוב לך,אני יכול לסדר לעצמי באן :)
אני מסתכל על המאמינים כפחדנים,לא בצורה של העלבה.למה? מטבענו,בני האדם רוצים להאמין במשהו. זה באופי שלנו להשליך את הרצונות שלנו על מישהו אחר. זה דורש המון אומץ כדי להגיע למסקנה שאתה לבד בעולם הזה ואחראי על המעשים שלך.[/quote]
אגב,גם לפי הדת יש לך את הבחירה על המעשים שלך
[QUOTE=אלבזון;1311300][quote=Sire Despair;1311296]
אגב,גם לפי הדת יש לך את הבחירה על המעשים שלך[/QUOTE]
אולי זה יגרום לך לפתוח את העיניים ולראות שאין אלוהים....
[QUOTE=אלבזון;1311300][quote=Sire Despair;1311296]
אגב,גם לפי הדת יש לך את הבחירה על המעשים שלך[/QUOTE]
כן,אבל זאת לא הייתה הכוונה שלי. הכוונה שלי היא שאנשים דתיים בדרך כלל מבקשים מהאל שלהם שיעשה בשבילם דברים,ותמיד חושבים שהוא שומר עליהם.זאת הנטייה הטבעית שלנו כבני אדם-שמישהו חזק תמדי שומר עלינו. בגלל זה דרוש המון אומץ כדי להאמין בלב שלם שאתה לבד.
ובגלל שאתה לא באמת תדאג שתקבלו באן,פעם הבאה אל תבטיח סתם.[/quote]
לא התכונתי העליב אף אחד במה שכתבתי פה בתגובתי הקודמת.אם נעלבת אז סורי.
יואב כל מי שהגיב פה אתה אמרת לאיזה קטגוריה באמונה הוא נמצא אשמח אם תעשה את זה גם לי
[QUOTE=Amitlv;1311304]יואב כל מי שהגיב פה אתה אמרת לאיזה קטגוריה באמונה הוא נמצא אשמח אם תעשה את זה גם לי[/QUOTE]
אוקיי,במה אתה מאמין?
תקרא את ההודעות הקודמות שלי פה
[quote=ACMilaneZi;1311301][quote=אלבזון;1311300]
אולי זה יגרום לך לפתוח את העיניים ולראות שאין אלוהים....[/quote]
חשתי שהבהרתי את הנושא של העלבות בתגובה הקודם.
[quote=Sire Despair;1311302][quote=אלבזון;1311300]
כן,אבל זאת לא הייתה הכוונה שלי. הכוונה שלי היא שאנשים דתיים בדרך כלל מבקשים מהאל שלהם שיעשה בשבילם דברים,ותמיד חושבים שהוא שומר עליהם.זאת הנטייה הטבעית שלנו כבני אדם-שמישהו חזק תמדי שומר עלינו. בגלל זה דרוש המון אומץ כדי להאמין בלב שלם שאתה לבד.[/quote]
זה לא רע לבקש עזרה,אפילו מכוח עליון-ולהפך,ברוב המקרים זה גם נותן לך יותר כוח ורצון.
אגב יש ביטוי כזה ביהדות(שכחתי בדיוק אבל הפירוש הוא)-שלאדם אסור להסתמך על הקב"ה ולא לעשות כלום-לעשות והקב"ה יתן את ברכתו.
[QUOTE=Amitlv;1311306]תקרא את ההודעות הקודמות שלי פה[/QUOTE]
בעיקרון,לפי מה שהבנתי,אתה חילוני שלא ממש אוהב את אלוהים ^^
אני לא חילוני אני בא ממשפחה דתיה ולדעתי לא קיים שום יצור עליון כמו יהוה
[QUOTE=Amitlv;1311311]אני לא חילוני אני בא ממשפחה דתיה ולדעתי לא קיים שום יצור עליון כמו יהוה[/QUOTE]
אז אתה פשוט אתאיסט שבא ממשפחה דתייה.
[QUOTE=אלבזון;1311308][quote=ACMilaneZi;1311301]
[quote=Sire Despair;1311302]
זה לא רע לבקש עזרה,אפילו מכוח עליון-ולהפך,ברוב המקרים זה גם נותן לך יותר כוח ורצון.
אגב יש ביטוי כזה ביהדות(שכחתי בדיוק אבל הפירוש הוא)-שלאדם אסור להסתמך על הקב"ה ולא לעשות כלום-לעשות והקב"ה יתן את ברכתו.[/QUOTE]
מה מעליב בהוכחה נתונה שאין אלוהים?
quote=ACMilaneZi;1311301]
מה מעליב בהוכחה נתונה שאין אלוהים?[/quote]
לא הבאת שום הוכחה לטענה שלך ודיברת בהתנשאות.
[QUOTE=ACMilaneZi;1311314]
מה מעליב בהוכחה נתונה שאין אלוהים?[/QUOTE]
אני חייב לחלוק עליך, אין הוכחה שאלוהים לא קיים אך באותה מידה אין הוכחה שכן.
אני חושב על זה ככה, אם אף אחד מחמשת החושים שלי לא יכול לקלוט אותו אין סבירות שהוא באמת קיים.
זאת אומרת, אם אני לא יכול לשמוע לראות או לגעת בו הסיכוי שהוא קיים קטן מהרבה מתולעת למשל שאני יכול לעשות את כל אלה עליה.
אני גם יכול כדוגמה עכשיו שיש יצור מסתורי הדומה לצב דולפין שמעופף כמו סוס פוני מעופף בשמיים, אבל הסבירות שזה היה אמיתי נמוכה מאותה סיבה.
[QUOTE=אלבזון;1311308][quote=ACMilaneZi;1311301]
[quote=Sire Despair;1311302]
אגב יש ביטוי כזה ביהדות(שכחתי בדיוק אבל הפירוש הוא)-שלאדם אסור להסתמך על הקב"ה ולא לעשות כלום-לעשות והקב"ה יתן את ברכתו.[/QUOTE]
ממש לא ברוב המקרים. ברוב המקרים האנשים פשוט מסתמכים על הכוח העליון שיעשה הכול.
וגם אם הוא קיים,שנינו יודעים שאף אחד אל מקשיב לביטוי הזה.