אני פותח אשכול זה כדי לא להספים.
אני מבקש לכתוב בצורה בוגרת ונאותה.
תתחילו להביע את דעתכם
Printable View
אני פותח אשכול זה כדי לא להספים.
אני מבקש לכתוב בצורה בוגרת ונאותה.
תתחילו להביע את דעתכם
אני באמצע. לא יודע אם יש או אין. אבל משתדל כל הזמן לחפש הוכחות משני הכיוונים.
עמית פתח נושא כזה ביהדות והלכה.
תראה בקשר לתנ''ף אוסף של דברים מפגרים.
בקשר לאלוהים אני מאמין כך:
אלוהים קים מלפני מילרדיאר שנים שדנולד מאמא ואבא אלוהים.
[אלוהים יצר את כדור הארץ ואת הזדינוארים, נמאס לו מהם והשמיד אותם.
אז באו בני האדם שנהפך לאל שלהם.
עד שמשה נולד הוא היה אל טוב אבל אחקר נהפך לאגאויסט של ממש.
בלה בלה בלה בלה.
הגלה את בני האדם כי נמאס לו מהם ופרשלחיות בגן עדן ויצר לו אלים אחרים כגון זאוס וכל שאר האלים האחרים שיעשו במקומו את העבודה שחורה.
[מאז אותו רגע אלוהים שונא אותנו ולא קיים במימד שלנו.
כמובן שאיפשהו בשנת 1900 ומשהו הוא ברא את אודה ההאלוהים הבא של העולם-שהוא בנו החוקי.
בקיצור אלוהים לא קיים יותר-הוא סתם אגאויסט ובטח משחק דוקים עם השטן בזמנו החופשי.
אני לא מאמין שאלוהים קיים כי המדע הוכיח אחרת.
כל דבר שהוא לא הניסים והדברים העל-טבעיים שקרו בתנ"ך אני בספק מאמין בהם כי אין הוכחות לדברים אחרים.
אבל בקשר לים סוף וכל ה"ניסים" שאלוהים עשה-שטויות במיץ עגבניות ומי שכתב את זה היה על סמים או משו.
[QUOTE=Shanks;1381707]אני לא מאמין שאלוהים קיים כי המדע הוכיח אחרת.
כל דבר שהוא לא הניסים והדברים העל-טבעיים שקרו בתנ"ך אני בספק מאמין בהם כי אין הוכחות לדברים אחרים.
אבל בקשר לים סוף וכל ה"ניסים" שאלוהים עשה-שטויות במיץ עגבניות ומי שכתב את זה היה על סמים או משו.[/QUOTE]
המדע לא מבטל את הרעיון של אלוהים
אבל בצורה של "איך התחיל היקום" וחרטא כאלה, דת זה משהו אחר..
לא יודע מה איתכם אבל אני חושב שאלוהים יצא ממש מניאק בקטע הזה עם הנאצים זה ממש לא היה לעניין ):
[QUOTE=The Brain;1381716]לא יודע מה איתכם אבל אני חושב שאלוהים יצא ממש מניאק בקטע הזה עם הנאצים זה ממש לא היה לעניין ):[/QUOTE]
הוא גם ברא ערבים, לא נחמד
אני אישית אולי לא דתייה או משהו אבל אני כן מאמינה...
אני אולי לא ממש שומרת או משו אבל אני כן מאמינה בתנ''ך ובה'
מישהו מוכן באמת לתת לי סיבה או הסבר למה להאמין באלוהים?
לא הוכחה לקיום שלו, אני רוצה לשמוע סיבה למה בכלל להתפלל אליו.
לא מאמין בה' בגלל סיבות שמוכיחות את זה,השואה,מלחמות,מחלות וכל הדברים הרעים,אם הוא היה קיים הוא היה מבטל את כל זה
לגבי התנ''ך זה סיפורים יפים לפעמים אבל בכל זאת זה רק סיפורים,גם אני יכול לכתוב ספר כזה לקבור אותו 2000 שנה ואז מי שימצא אותו יקים דת חדשה לפי הספר הזה
[QUOTE=The Brain;1381739]מישהו מוכן באמת לתת לי סיבה או הסבר למה להאמין באלוהים?
לא הוכחה לקיום שלו, אני רוצה לשמוע סיבה למה בכלל להתפלל אליו.[/QUOTE]
חולשה פסיכולוגית
אנשים חלשים צריכים להאמין שיש "מישהו" ששומר עליהם כדי להמשיך לחיות
אולי יש עוד סיבות PP:
[QUOTE=Panties;1381752]חולשה פסיכולוגית
אולי יש עוד סיבות PP:[/QUOTE]
כי אנשים לא מאמינים בצ'אק נוריס XD
[QUOTE=Panties;1381752]חולשה פסיכולוגית
אולי יש עוד סיבות PP:[/QUOTE]
חחחח בסדר, זה לא מה שהתכוונתי אליו
אני רוצה לשמוע את הטיעונים של שני הצדדים, לא רק של הצד שלא מאמין
אם אלוהים היה קיים ואנחנו העם הנבחר אז לא היתה שואה. היהודים היו חיים יותר זמן. היטלר לא נולד. לא היה רצח במדינת ישראל. ישראל הייתה בגודל הארץ המובטחת וכו...
בעניין הערבים עשיו היה אחיו של יעקב ועשיו הוא האב של הערבים.
[QUOTE=quilavaxd;1381771]אם אלוהים היה קיים ואנחנו העם הנבחר אז לא היתה שואה. היהודים היו חיים יותר זמן. היטלר לא נולד. לא היה רצח במדינת ישראל. ישראל הייתה בגודל הארץ המובטחת וכו...
בעניין הערבים עשיו היה אחיו של יעקב ועשיו הוא האב של הערבים.[/QUOTE]
לא-האבא של הערבים,לפי הקוראן ולפי התנ"ך, היה אחיו החורג של יצחק-ישמעאל.
[QUOTE=Shanks;1381774]לא-האבא של הערבים,לפי הקוראן ולפי התנ"ך, היה אחיו החורג של יצחק-ישמעאל.[/QUOTE]
אותו הדבר
בקיצור אני לא רואה פה אף טיעונים שממש מצדיקים את הדיון הזה
כולם פה עושים פשוט לינץ' על הדת בצורה שמלאה בכשלים לוגיים ובלי להבין משהו שנאמר כאן
"אלוהים לא קיים כי זה לא הגיוני והמדע אומר אחרת"
"מי שמאמין מאמין כי הוא חלש"
"התנ"ך זה הכל שטויות"
יופי שאתם אומרים את זה אבל תבססו את זה על משהו. הוכחות, מחקרים, טענות
אני חושב שפספסתם את הרעיון של "דיון".
[IMG]http://i1.kym-cdn.com/photos/images/original/000/154/912/berneydidnotread.gif[/IMG]
התשובה היא-
NO
[QUOTE=The Brain;1381778]בקיצור אני לא רואה פה אף טיעונים שממש מצדיקים את הדיון הזה
כולם פה עושים פשוט לינץ' על הדת בצורה שמלאה בכשלים לוגיים ובלי להבין משהו שנאמר כאן
"אלוהים לא קיים כי זה לא הגיוני והמדע אומר אחרת"
"מי שמאמין מאמין כי הוא חלש"
"התנ"ך זה הכל שטויות"
יופי שאתם אומרים את זה אבל תבססו את זה על משהו. הוכחות, מחקרים, טענות
אני חושב שפספסתם את הרעיון של "דיון".[/QUOTE]
אשמת אף אחד שהמאמינים לא מגיבים פה (:
[QUOTE=Panties;1381781]אשמת אף אחד שהמאמינים לא מגיבים פה (:[/QUOTE]
אולי הם היו מגיבים כאן אם לא 90% מההודעות פה היו "הרפ דרפ אני אתאיסט ומי שלא מסכים עם הדעה שלי הוא מטומטם אלוהים לא קיים כי אמרו ככה מדענים ומדענים הם חכמים אז כדי שאני אהיה חכם אני אסכים איתם הרפ דרפ" חח
כאילו ברצינות
אני לא הולך לתפוס צד בדיון הזה, פשוט כרגע אין ממש צד ואין ממש דיון
חושבים שאלוהים לא קיים? שהתנ"ך בולשיט? סבבה, תביאו טענות אבל, לא סתם לכתוב "אלוהים לא קיים כי המדע הוכיח שהוא לא קיים"
זה לא דיון ככה וזה לא כיף ):
אני מאמינה ואין לי הוכחות
אני לא צריכה הוכחות.
זה עוזר לי כשאני בצרה,להתפלל.
זה לא שהוא באמת מקשיב או מתערב
אבל באיזשהו מקום זה נותן לי תחושה שמקשיבים לי
אני אוהבת שמקשיבים לי ולא עונים,
[QUOTE=Art;1381784]אני מאמינה ואין לי הוכחות
אני לא צריכה הוכחות.
זה עוזר לי כשאני בצרה,להתפלל.
זה לא שהוא באמת מקשיב או מתערב
אבל באיזשהו מקום זה נותן לי תחושה שמקשיבים לי
אני אוהבת שמקשיבים לי ולא עונים,[/QUOTE]
...אז באותה מידה את יכולה להאמין בפסיכולוגים, just sayin'
[QUOTE=The Brain;1381786]...אז באותה מידה את יכולה להאמין בפסיכולוגים, just sayin'[/QUOTE]
פסיכולוגים עונים לי ומנסים להפוך אותי למפגרת על סמים ):
יש הוכחות מדעיות לשני הצדדים לדוגמה:
לנחשי פיתון יש שש ציפורניים, שלוש לכל רגל אחורית- זו הוכחה שיכול להיות שהנחשים הלכו פעם על רגליים
יש דג מסויים שיש לו ראות והוא יכול לנשום מחוץ למים- זו הוכחה לאבולוציה
ולנושא, אני לא מאמין שיש אלוהים, ולא בגלל שזה דפוק אלא בגלל שלא מצאו אף הוכחה שהוא קיים
[QUOTE=Art;1381787]פסיכולוגים עונים לי ומנסים להפוך אותי למפגרת על סמים ):[/QUOTE]
פסיכולוגים מרושעים ):
מצד שני לא היית רוצה שאלוהים יתערב לטובתך?
[QUOTE=Roronoa zoro;1381788]יש הוכחות מדעיות לשני הצדדים לדוגמה:
לנחשי פיתון יש שש ציפורניים, שלוש לכל רגל אחורית- זו הוכחה שיכול להיות שהנחשים הלכו פעם על רגליים
ולנושא, אני לא מאמין שיש אלוהים, ולא בגלל שזה דפוק אלא בגלל שלא מצאו אף הוכחה שהוא קיים[/QUOTE]
מצד שני לא מצאו גם הוכחה שהוא לא קיים.
[QUOTE=The Brain;1381783]אולי הם היו מגיבים כאן אם לא 90% מההודעות פה היו "הרפ דרפ אני אתאיסט ומי שלא מסכים עם הדעה שלי הוא מטומטם אלוהים לא קיים כי אמרו ככה מדענים ומדענים הם חכמים אז כדי שאני אהיה חכם אני אסכים איתם הרפ דרפ" חח
כאילו ברצינות
אני לא הולך לתפוס צד בדיון הזה, פשוט כרגע אין ממש צד ואין ממש דיון
חושבים שאלוהים לא קיים? שהתנ"ך בולשיט? סבבה, תביאו טענות אבל, לא סתם לכתוב "אלוהים לא קיים כי המדע הוכיח שהוא לא קיים"
זה לא דיון ככה וזה לא כיף ):[/QUOTE]
אז בוא נפתח דיון רק לנו ולמאמינים, כי כל השאר סתם ):
אני מציע לסגור את הנושא באמת אין לו טעם חוץ מלפגוע במי שלא מסכים איתך
מעצבן אותי אלה שאומרים שאלוקים לא קיים בגלל השואה בגלל מחלות ובגלל שיש רע בעולם וכו'...
אני אישית מאמין לא אומר שחייבים להאמין אבל לא צריך לבלבל תשכל עם טענות כאלה מפגרות לפחות תנו טענה הגיונית
ולמי ששואל עם אלוהים קיים אז למה יש שואה וכו...תנו לי להסביר את זה מנקודה של בן אדם שמאמין:
קחו לדוגמא את ספר שופטים בתנ"ך כל מי שלמד תנ"ך בבסיסיות יודע בערך תמחזוריות שלו בני ישראל עושים משהו רע אלוקים מעניש אותם בידי עם מסויים ואז שולח שופט בכדי להציל אותם וחוזר חלילה....
או למשל בשמות כל העונש עם מצרים זה בגלל בני ישראל חטאו וכו'....
קחו עכשיו לדוגמא ילד קטן שעושה משהו רע ההורים שלו מענישים אותו...כל הורה בדרכו שלו אבל רק בשביל ללמד אותו לקח לא בכדי לעשות לא רע זאת אומרת שהילד צריך לשנוא תהורה שלו?
עכשיו נקח את זה מאה צעדים קדימה ונקצין את הדוגמא כמה שיותר:אלוקים הוא בסך הכל כמו האבא של היהודים וכשנעשה משהו רע הוא יעניש אותנו כמובן שהעונשים מתוארים כקיצוניים יותר מכיוון שאז לא הייתה לנו מדינה לפני השואה התערבבנו עם אצרות אחרות והרבה שכחו והפרו תחוקים של אלוקים בדיוק כמו במצריים ובגלל זה אלוקים הביא עלינו את העונש הזה...
אני לא אומר שאתם צריכים להאמין אבל לפחות אל תבזו תדת ותנסו לעצבן כאלו שכן מאמינים או שאם אתם מנסים לפחות תביאו טענה עם טיפת הגיון..משהו מכם בכלל מסוגל לתאר עולם מושלם? ההגדרה לזה היא לא אבסולוטית או משהו ולכן כשאתם חושבים שיהיה רק טוב עם אלוקים יעשה ככה וככה...יש כאלו שחושבים אחרת מכם שחושבים שאם הוא דווקא יעשה את זה וזה...זה יהיה עדיף ובגלל זה הרבה שנותנים תטענה הזו זה בגלל שהם לא מסופקים מספיק בשביל להאמין בו....
זהו..בסך הכל המטרה של הטענה הזו היא לא להוכיח שאלוקים קיים אלא להוכיח שהטענה הזו שאין אלוקים בגלל כל הרע שבעולם היא מגוחכת
ובכלל הדיון הזה הוא נושא רגיש תשתדלו לכבד תדעות ותטענות של כל אחד ולענות עליהם בהתאם ולא להגיד:
"זה מטומטם אלוקים לא קיים"
או כמו התגובה הזו של ליאור בנושא של היטמן שעצבנה אותי לגמרי
אני חייב לפסול את זה מור... המשפחה של סבתא וסבא שלי היו דתיים וכולם כמעט נרצחו בשואה. לא התבוללות, לא חילוניות ולא שום דבר. עונש קולקטיבי? אם זה היה ריתוק בכיתה אפשר להבליג, אבל מסכת עינויים גופניים נפשיים שבסופם רציחה קרת דם? אם זה האלוהים שאתה מאמין בו, עדיף שאמכור נשמתי לשטן...
[QUOTE=X-Drake;1381804]אני חייב לפסול את זה מור... המשפחה של סבתא וסבא שלי היו דתיים וכולם כמעט נרצחו בשואה. לא התבוללות, לא חילוניות ולא שום דבר. עונש קולקטיבי? אם זה היה ריתוק בכיתה אפשר להבליג, אבל מסכת עינויים גופניים נפשיים שבסופם רציחה קרת דם? אם זה האלוהים שאתה מאמין בו, עדיף שאמכור נשמתי לשטן...[/QUOTE]
מצטער אם פגעתי או משהו ברצינות...
בתכלס אני מתכוון לעונש קולקטיבי שהניצולים יהיו פחות או יותר אקראים אני מאמין שהיו כאלה שניצלו שהם היו גם לא יותר מדי מאמינים זה פשוט מה שקרה אני לא חושב שאלוקים בחר אחד אחד מי ימות ומי לא...
בסך הכל אני מבין אותך ושוב מצטער אם נגעתי באיזו נקודה רגישה או משו
לא פגעת אחי זה בסדר... אגב זה מנוגד לאמונתם של רוב האנשים... הרי האמונה הרווחת היא שאלוהים בוחר את הייעוד של כל אחד ואחד, ויש את אלו שחושבים שאפילו זה שזכו בכוכב נולד זה בזכות הקדש ברוך הוא, אבל זה עניין אחר ם:
אני מאמין..
פשוט יש הרבה דברים שאני מאמין שלא יכולים להיווצר בלי התערבות אלוהית
אני דווקא חושב שאלוהים קיים. אין לי סיבה אבל אף אחד לא הוכיח שהוא לא קיים.
מה שאומר, שאם אף אחד לא הוכיח שהוא קיים, ואף אחד לא הוכיח שהוא לא קיים, אפשר להסתמך על שני דברים עיקריים:
היסטוריה ומדע. ההיסטוריה אומרת שאלוהים כן קיים, אך לא בצורה ישירה. ממצאים ארכיאולוגים מוכיחים שסיפורים שקרו(כמו שמצאו מגילות באיזה הר אחד לא זוכר איך קוראים לו).
והמדע אומר בצורה ישירה שאלוהים לא קיים(כמו שהם אומרים שהמפץ הגדול נעשה מהצטברות גז בתוך אטום או משהו כזה.) זה שהם חושבים שאלוהים לא קיים בגלל זה, שיחשבו. אבל הם לא צריכים לשלול את זה באופן חד משמעי.
אני באמצע. לא מאמין במה שאני לא רואה,אבל ברגעים מסוימים אני מאמין.
[quote=אריאל116;1381814]אני דווקא חושב שאלוהים קיים. אין לי סיבה אבל אף אחד לא הוכיח שהוא לא קיים.
מה שאומר, שאם אף אחד לא הוכיח שהוא קיים, ואף אחד לא הוכיח שהוא לא קיים, אפשר להסתמך על שני דברים עיקריים:
היסטוריה ומדע. ההיסטוריה אומרת שאלוהים כן קיים, אך לא בצורה ישירה. ממצאים ארכיאולוגים מוכיחים שסיפורים שקרו(כמו שמצאו מגילות באיזה הר אחד לא זוכר איך קוראים לו).
והמדע אומר בצורה ישירה שאלוהים לא קיים(כמו שהם אומרים שהמפץ הגדול נעשה מהצטברות גז בתוך אטום או משהו כזה.) זה שהם חושבים שאלוהים לא קיים בגלל זה, שיחשבו. אבל הם לא צריכים לשלול את זה באופן חד משמעי.[/quote]
1+
אלוהים זה תורה
אלוהים זה רוחניות לכל בן אדם יש את הדרגה שהוא מאמין באלוהים ושהוא קיים
לדעתי אבל רק לדעתי אני מאמין במשהו גדול למעלה ,שאני לא אוהב לקרוא לו בשם ולכן אני לו קורא לו בשמות כמו:ישו ,אללה ,אלוהים וכו'.
אני קורא לו "השם" כי אני מאמין במשהו נאור ששומר עליי אבל לא על כל עם ישראל כי אחרת דברים פה היו שונים ומלחמות ודברים כאלה לא היו קורים .
[QUOTE=Erwin;1381825]אלוהים זה תורה
אלוהים זה רוחניות לכל בן אדם יש את הדרגה שהוא מאמין באלוהים ושהוא קיים
לדעתי אבל רק לדעתי אני מאמין במשהו גדול למעלה ,שאני לא אוהב לקרוא לו בשם ולכן אני לו קורא לו בשמות כמו:ישו ,אללה ,אלוהים וכו'.
אני קורא לו "השם" כי אני מאמין במשהו נאור ששומר עליי אבל לא על כל עם ישראל כי אחרת דברים פה היו שונים ומלחמות ודברים כאלה לא היו קורים .[/QUOTE]
סתם שתדע- הרבה אנשים טוענים שהמלחמות היו ניסיון. ה' מביא אותנו למבחן שהוא בודק אם אנשים באמת מאמינים בו ברגעי האמת. אם הם באמת מנסים.
אגב- מעולם לא קראו לאלוהים ישו << לא ידוע מה אתך.
לפי הדתיים בית המקדש לא נבנה מחדש רק בגלל שהחילוניים לא מאמינים בו.
[quote=יצור שני;1381812]אני מאמין..
פשוט יש הרבה דברים שאני מאמין שלא יכולים להיווצר בלי התערבות אלוהית[/quote]
כמו מה?
[QUOTE=Roronoa zoro;1381788]יש הוכחות מדעיות לשני הצדדים לדוגמה:
ולנושא, אני לא מאמין שיש אלוהים, ולא בגלל שזה דפוק אלא בגלל שלא מצאו אף הוכחה שהוא קיים[/QUOTE]
לא, זאת גם הוכחה לאבולוציה...זה מראה לך איך התפתחו הנחשים (נחשים זה דבר די חדש בעולם).
ולענייננו-
אני לא מאמין, ואני לא יהודי. כל הניסיונות של להתאים את התנ"ך לאבולוציה- זה פשוט בולשיט, תסלחו לי. ואמונה זה פשוט משהו לתלות בו תקוות ולהאשים אותו,לא יותר.