מדריך לשימוש בסיסי בכלים בפוטושופ
הפוטושופ היא תוכנה מורכבת, אך לא צריך לדעת עליה הכל הכל הכל כדי לנצל את הצדדים החזקים שלה, למרות שתמיד מומלץ ללמוד עוד קצת.
במדריך הזה יהיו הסברים לכלים הבסיסים של הפוטושופ, לכאלה שלא מכירים אותו בכלל.
הינה קישור להורדה:
פוטושופ CS2 - הורדה: כאן וכאן
סיריאל:
1045-1042-1053-5499-5707-8118
או
1045-1082-6373-5878-7149-7943
למדריך:
כשתפתחו את הפוטושופ לחצו כך כדי לפתוח משמך חדש:
File > New File
הגדירו את ההגדרות שאתם רוצים, לצורך המדריך הגדרתי 300X300
אתם יכולים לעשות איזה גודל שאתם רוצים.
ריבוע ורוד - שם אתם יכולים לכתוב את השם של העבודה, זה לא ממש חשוב בהתחלה, אתם יכולים לרשום את השם גם כשתשמרו את העבודה.
ריבוע אדום - בריבוע האדום אתם מגדירים את הרוחב של משטח העבודה שלכם.
ריבוע כחול - כמו הריבוע האדום בריבוע הכחול אתם מגדירים את האורך של משטח העבודה שלכם.
ריבוע ירוק - שם אתם מגדירים את הצבעים המשומשים בעבודה, לא ממש חשוב, רק זכרו שלפעמים זה עלול להשתנות לשחור לבן - אותי זה שיגע עד שהבנתי מה קרה
כעת לחצו OK ואפשר להתחיל לעבוד.
הכלים:
1.- זהו הכלי הראשון, כלי מאוד פשוט אך חשוב. בעזרת לחיצה על הכפתור הימני ניתן לראות עוד 4 צורות שאפשר להשתמש איתן בעזרת הכלי -
אני בדרך כלל משתמש בריבוע ובעיגול השתיים האחרות פחות שימושיות.
בעזרת כלי זה, ניתן לסמן דברים מסוימים מתמונות טקסטים ועוד, פשוט לסמן אותם.
תראו בתמונה, לקחתי סתם תמונה ופשוט השתמשתי בכלי כדי לסמן ריבוע. הכלי לא סתם מסמן ריבועים ועיגולים על תמונות,
אלא בתוך התחום שסימנתי ניתן לעבודה מבלי לפגוע בכל מה שבחוץ.
אפשר לצבוע, להשתמש באפקטים, למחוק הכל ישפיע רק על המתחם המסומן.
(יש אפקטים הפוגעים בתמונה כולה גם אם חלק ממנה מסומן.)
בתמונה, צבעתי אותה בפינות, השתמשתי באפקט, כשהריבוע מסומן והתמונה מסביב
לא נפגעה. הכלי הזה הוא מאוד שימושי ויכול לעזור בפוטושופ בדברים יותר מתקדמים בהמשך.
2.- הכל הזה הוא כלי פשוט ביותר, כלי הזזה. איתו ניתן פשוט להזיז תמונות.
3.- הכלי הזה עובד כמו הכלי הראשון רק שזה יור "גמיש". עם הכלי הזה אתם בוחרים איזה איזור לסמן רק השונה מהכלי הראשון שבכלי הזה אפשר לעשות צורות בכל הגדלים.
עם כל לחיצה שלכם בתמונה יווצר קודקוד, וכך אתם מסמנים את האזור שאתם רוצים.
כשתסיימו, לחצו שתי לחיצות מהירות והקודקוד האחרון ימצא את הדרך הקצרה ביותר להתחבר לקודקוד הראשון ולהשלים צורה.
4.- השרביט הוא כלי שימושי מאוד לפעמים. השרביט מסמן את הפיקסלים בעלי אותו הצבע באזור מסוים שעליו תלחץ.
כשתלחצו על השרביט יופע לכם קצת יותר למעלה השורה הזאת:
הוא לא חשוב חוץ מדבר אחד: סימו לב שיש שם משו שכתוב בו Tolerance - 30
ה"30" זה האחוז צבע שהשרביט ימצא אז הוא יסמן. אם תגדירו לו לסמן 100 אחוז תולרנס אז הוא יסמן את כל הפקסלים האדומים באזור.
שימו לב לדוגמא הבאה, לחצתי בעזרת השרביט על אותה הנקודה, פעם ב30 Tolerance ופעם ב-90 Tolerance, תיראו מה קרה.
- 30
- 90
כשהגדרתי 90 Tolerance השטח שסומן גדול יותר.
מקווה שהבנתן זה קצת מסובך... אם לא תפנו אליי בה.פ. :P
5.- זהו כלי החיתוך (עליו לא ארחיב הרבה). בעזרתו, מסמנים ריבוע בתמונה - את החלק שרוצים לחתוך, לוחצים אנטר וחותכים.
תיראו דוגמא:
אני מסמן ריבוע,
לוחץ ENTER ואני מקבלל רק את החלק שסימנתי, החלק שלא סומן נמחק.
6.- הכלי הזה הוא כלי לקידוד, לא שימושי רק לבוני אתרים ואנשים שרוצים לעשות עיצובים בפוטושופ - זה מורכב, אני לא יודע את זה ואני לא הולך להסביר כלום על הכלי הזה
![]()
7.- הפלסתר, כלי לא שיומשי במיוחד - אני לא מבין בו ואני אדלג עליו :mellow:
8.- המכחול. כלי פשוט לפעמים שימושי לפעמים לא... אתם מחליטים על צבע, (בצד שמאל באמצע), ופשוט צובעים.
לא כלי מתוחכם, או מסובך - פשוט ביותר.
9.- החותמת, כלי ממש מגניב ונחמד.
מחזיקים עם כפתור Alt ולוחצים על נקודה בתמונה.
אחר כך, פשוט לוחצים איפה שאתם רוצים וזה יעתיק את האזור להיכן שלחצתם הינה דוגמא:
כך אפשר להעתיק חלקים מהתמונות למקומות אחרים בתמונה.