ראית שאנשים מדברים על EV ועל זה שזה חשוב מאוד, לכוח של הפוקימון שלך.
השאלה שלי היא מה זה EV ואיך הוא משפיע על הפוקימון.
ראית שאנשים מדברים על EV ועל זה שזה חשוב מאוד, לכוח של הפוקימון שלך.
השאלה שלי היא מה זה EV ואיך הוא משפיע על הפוקימון.
ה-EV (באנגלית "Effort Values" או בעברית - ערך המאמץ) הוא אלמנט חשוב מאוד באימון פוקימון.
ערך המאמץ הוא בעצם תוספת לסטטוסים הבסיסיים של פוקימון, מה שעושה את הפוקימון יותר חזק, מה שעוזר לנו לנצח בקרבות.
ערך המאמץ הוא נסתר. איננו יכולים לראות סתם ככה אותו ע"י ההסתכלות בפוקימון. שיהיה נוח, אני ממליץ לעשות רשימה של שישה טורים, טור אחד על כל סטטוס. ככה תוכלו לציין כל נקודת מאמץ שקיבלתם, ולחשב את ההוספה לסטטוסים.
כאמור, ה-EV עושה את הפוקימונים שלנו יותר חזקים. כל פוקימון מעלה לפחות נקודת מאמץ אחת לסטטוס אחד. זיגזגון, לדוגמה, מעלה נקודת מאמץ אחת למהירות, וזאת בגלל שנתון המהירות שלו הוא הדומיננטי.
אולם, ישנם פוקימונים שמעלים יותר מנקודה אחת, ויש פוקימונים שמעלים יותר מסטטוס אחד. גולבט, לדוגמה, מעלה 2 נקודות מאמץ למהירות, וראיצ'ו, לדוגמה, מעלה 3 נקודות מאמץ למהירות.
וראיקו, בכלל, מעלה 2 נקודות למהירות ואחת להתקפה המיוחדת (Sp. Attack).
בקיצור, כל פוקימון מעלה עד 3 נקודות EV (ברוב המקרים פחות), בדרך כלל לסטטוס אחד.
ניקח לדוגמה את פיקאצ'ו. אנחנו רוצים שנתון המהירות (Speed) הבסיסי שלו יגדל. על כן, נילחם נגד פוקימונים שנתון המהירות שלהם הוא הנתון החזק והדומיננטי. זיגזגונים, לדוגמה.
על כל זיגזגון פיקאצ'ו יקבל נקודת מאמץ אחת. כל 4 נקודות מאמץ שוות לנקודת סטטוס, ז"א, מהירות אחת, התקפה אחת וכו'.
עכשיו, אם פיקאצ'ו ילחם ב-1000 זיגזגונים, האם תעלנה לו 250 נקודות מהירות? לא ולא.
ישנן כמה הגבלות. כל פוקימון יכול להגיע בסך הכל ל-510 נקודות מאמץ - EV Points. לכל סטטוס הוא יכול לקבל עד 225 נקודות מאמץ, סך הכל עד 63 נקודות לכל סטטוס (!).
ערך המאמץ ניתן לך על כל עליית רמה. לדוגמה, פיקאצ'ו ברמה 25 (והוא עוד לא קיבל את מקסימום ה-EV למהירות שלו), נלחם נגד 8 זיגזגונים, ועלה רמה. על כן, הוא יקבל בנוסף לנקודות המהירות שהוא מקבל כשהוא עולה רמה עוד 2 נקודות מה-EV.
אני מניח שברמה 25 הוא מקבל 2 נקודות למהירות, לכן הוא יקבל 4 נקודות (2 בסיסיות ועוד 2 על שמונת הזיגזגונים).
בקיצור, אם פיקאצ'ו ילחם נגד 225 זיגזגונים הוא יקבל את מקסימום ה-EV למהירות שלו (63 נקודות)? כן.
תודה על ההסבר המקיף.
אתה יכול לתת לי פוקימונים שטובים להתקפה מיוחדת, התקפה ומהירות בתחילת המשחק פנינה (לפני המכון הראשון)?
וגם בכלל פוקימונים שטובים לתכונות האלה בכל שלב של המשחק?
אתה יכול לבדוק בסרבי:Originally posted by norg@May 12 2009, 01:00 PM
תודה על ההסבר המקיף.
אתה יכול לתת לי פוקימונים שטובים להתקפה מיוחדת, התקפה ומהירות בתחילת המשחק פנינה (לפני המכון הראשון)?
וגם בכלל פוקימונים שטובים לתכונות האלה בכל שלב של המשחק?
http://serebii.net/pokedex-dp/stat/hp.shtml
ותעבור אחד אחד לפני הסטטוס.
אני בודק אבל אני לא מבין מי נותן מה וכמה.
אפשר הסבר קצת יותר מפורט איפה זה רשום?
הקישור שנתתי לך הוא לדוגמה ל-HP.Originally posted by norg@May 12 2009, 07:08 PM
אני בודק אבל אני לא מבין מי נותן מה וכמה.
אפשר הסבר קצת יותר מפורט איפה זה רשום?
וליד כל פוקימון בעמודה האחרונה יש מספר בין 1 ל-3.
1-נותן נקודה אחת ל-EV של אותו הסטטוס. וככה עד 3.
אם יש כוכבית, זה אומר שהפוקימון נותן EV לעוד סטטוס.
אז אני כנראה מפספס משהו, כי כל מה שיש שם זה מקום במאה הראשונים בסטאט, מספר בפוקדע, שם, ספרייט, סוגים, סטאט בסיס וסטאט מקס.
אין שם מידע על EV
צודק, הבאתי את הקישור הלא נכון.
זה הנכון:
http://serebii.net/pokedex-dp/hp.shtml
תודה, מצאתי לבד בכל מקרה.
אפשר לנעול
יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)