--------------------------------------------------------------------------------
תקציר (זה לא באמת תקציר,זה רק מסביר את המצב של הסיפור):
בארץ עזובה,שכוחת אל,שוכנות שלוש טירות.
שלושה זנים:ערפדים,אנשי זאב,ובני אדם,חיים ביחד. כל זן בכל טירה.
הערפדים,ואנשי הזאב,חיו במלחמה תמידית בינם,אך בני האדם גבו מחיר כבד.
איש לא יודע מתי ומהיכן הגיעו שני הגזעים המוזרים,אך בנקודה קטנה בתקופה זאת,הם הפסיקו להטריד את בני האדם. איש לא יודע איך,איש לא יודע מתי ואיש לא יודע למה. מאז התקרית הזאת, היה הסכם מיוחד בין הזנים.
ההסכם היה: הערפדים רשאיים להסתובב בטירת בני האדם,אך רק בלילות. ואם במקרה הם מצאו בן אדם מסתובב בלילה,הם יכולים לאכול אותו. במקרה של אנשי הזאב, זה קצת שונה. לחוואים יש גבולות בהם הם יכולים לקצור את החוות. אם הם יעברו את גבולות אלה,ולו בס"מ אחד,אנשי הזאב רשאיים לאכו אותם.
בני האדם ניסו לא פעם לקרוא לעולם שבחוץ,אשר מעבר לים הגדול של הארץ,אך לא רק שהוא אפוף בערפל, גם כל מי שאי פעם יצא למסע לשם,מעולם לא חזר.
אוקיי,זה בערך התקציר.
עכשיו ההקדמה.
הקדמה:
לילה אפל,אפוף בערפל.
בשדות צעדה דמות,עטופה בברדס חום גדול,כתמי דם נראים על בגדיה. פניה היו מוסתרים מהברדס והבגד הסתיר את גופו לגמרי,כך שלא היה אפשר לראות אם הוא פצוע או לא. מאחוריו המשך שובל דם,אשר נגמר ארבעה מטרים ממנו.
במקום הזה שכבו ארבע גופות,גדולות משל בני אדם ומכוסות בפרווה. שובל דם אחר באזור נמשך עד לשיחים.
'אני מקווה שהוא יגיע לפניי שהוא ימות.' חשבה הדמות,והמשיכה בדרכה.
"אני מקווה שאנשים יהיו ברחובות היום," אמר ערפד צעיר שצעד עם עוד חמישה ערפדים בין בתי האדם.
שני הדרכים היחידות לזהות ערפדים הן: הערפדים יפים במיוחד. היופי שלהם מסנוור, ויכולים לכבוש לב של כל אחד.
הדרך השנייה היא דרך קשה יותר לגלות. לערפדים היו שיניים חדות במיוחד,ניבים,למעשה.
אמנם,הם לא נחשפים רק בפתיחת פה. הערפדים יכולים לחשוף את ניביהם בכל מצב,ואם במקרה נתלשו או נשברו ניבים אלו,הערפד יסבול שלושה חודשים של רעב. כך היה עד שד"ר קרנייל,הערפד הכי חכם הידוע לבני האדם,המציא את "טבליות הדם". טבליות מיוחדות המכילות כימיקלים של הדם. אמנם הם לא טעימות כמו דם בני אדם,אך הן בהחלט משאירות את הערפדים בחיים.
"מזמן לא טעמתי דם טרי של בני אדם." הוסיף. "לפחות אנחנו יכולים לשרוד." "אכן,בזכות ההמצאה של ד"ר קרנייל אנחנו לא נגווע ברעב." שוחחו ביניהם שני ערפדים אחרים. "טבליות הדם הן באמת המצאה גאונית." אמר ערפד אחר מהחמישייה. "עצרו." אמר החבר האחרון בכנופייה. הוא הריח את האוויר ואמר: "יש כאן ריח של אנשי זאב."
כל חמשת הערפדים עצרו והסתובבו לעבר מקום הריח. אותה דמות שהרגה את ארבעת אנשי הזאב לפניי דקות ספורות,עמדה כעט מטרים ספורים מהערפדים. "ממש מסוכן להסתובב כאן בלילה." אמר הערפד הצעיר בביטחון בחבורה.
הדמות לא הגיבה. הם עמדו כך חצי דקה בשקט,עד שהדמות החלה לזוז. הערפדים מיד חסמו את דרכה.
"תזוזו מדרכי. אני צריך לדבר עם תרנט'ס." אמרה הדמות. "אף אחד לא רשאי להיפגש עם אדוננו,אלא אם זה מצב חירום." אמר ערפד אחד. "ועכשיו,אני מקווה שאתה מוכן למותך." הערפד סיים את המשפט וזינק על הדמות.
לפתע הערפד נפל אחורה,כשחתך עמוק בבטנו. כל הערפדים נדהמו למראה גופת חברם המת,אך הם לא נרתעו,והסתערו על הדמות. נראה שהדמות אפילו לא זזה,וכהרף עין, הקרב נגמר. ארבעה מהערפדים היו משוספים לגמרי,בעוד שערפד אחד,הצעיר בחבורה,נשאר חי. "מ...מה עשית?..." שאל הערפד בתדהמה. הדמות התקרבה אל הערפד ולחשה לו משהו באוזנו.
"לך,מהר." אמרה הדמות בקול עמוק.
הערפד הסתובב,ורץ מהר אל טירת הערפדים.
ילד קטן,כבן ארבע,צפה במתרחש מחלונות ביתו. הוא צפה בערפד בורח לטירתו,והביט בפחד בגופות המשוספות של הערפדים. הדמות המיסתורית איכשהו הבחינה בילד,והסתובבה לעברו. הילד נבהל,וחזר מהר אל מיטתו.
כמה דקות עברו, והילד חזר להציץ אל עבר הרחוב. הדמות כבר לא הייתה שם. נשארו רק גופות הערפדים.
"אני מניח שראית את זה." נשמע קולה העמוק של הדמות. הילד הסתובב בפחד. בקצה החדר,עמדה הדמות בשקט.
רגליה לא נגעו בקרקע,לפחות זה מה שחשב הילד. הילד עמד לפרוץ בבכי,אך הדמות חסמה אותו.
הדמות לחשה לו משהו באוזן,ונעלמה מהחדר. הילד נפל על מיטתו בעיניים עצומות.
המשך יבוא...
אל תתיחסו לתקציר
הוא רק מסביר מה קורה בסיפור
תגובות please