רואים שאתה לא באמת מאמין בתנ"ך.
זה בולשיט אפיקורסי.
אם אתה לא מאמין אז אל תשתמש בו.
ואם אתה מאמין אז אתה צריך לדעת שכל מה שכתבת זה חרטה.
מה שכתבת "יש מאמינים" אלו או אפיקורסים או גויים.
ולתשובות לשטויות שלך:
1) אלוהים זה מילה נרדפת לבעל השלטון והוכחה לכך זה מספר שמות פרק ד' פסוק ט"ז: "ואתה תהיה לו לאלוהים" משה הופך לאל? לא, הוא יהיה בעל מרות. לכן בני האלוהים הם השופטים והשרים ולא חייזרים. (רש"י, בראשית, ו', ב') (ספר הכוזרי, מאמר שלישי)
2) "ולא במרכבה ביחיד" (חגיגה י"א ע"ב). אתה לא מבין בכלל מעשה מרכבה אז אל תדרוש אותו. דוגמא לכך זה שהמילה חשמל זה בכלל סוג של מלאך ולא משהו מוחשי כמו החשמל של היום.
3) "ביקש לגלות תרגום של כתובים יצתה בת קול ואמרה לו דייך מאי טעמא משום דאית ביה קץ משיח" (מגילה, ג', ע"א) ספרי הכתובים לא מובנים ולא מפורשים, ורש"י אומר שבספר דניאל מפורשת ביאת המשיח ולכן הוא לא מתורגם ומוסבר ולכן אתה לא יכול ללמוד אותו כפשוטו וכמובן שהפסוק שהבאת הגמרא במקור שהבאתי מסבירה בדיוק עליו ואתה מצטט "וראיתי אני דניאל לבדי את המראה..." והפסוק אומר שהיו איתו עוד אנשים שהגמרא אומרת שהיו חגי זכריה ומלאכי ואם זה חוצן, איך זה שהם לא ראו אותו? הרי הוא גשמי?!
4) מלאכים והקב"ה, שוב דברים של עוסקים בהם כי אי אפשר להבין.
למדתי שמלימוד של פסוקים כאלה אפשר להגיע לאפיקורסות אבל אף פעם לא הבנתי איך. כשקראתי מה כתבת, סוף סוף אני מבין.
ושוב אני חוזר על מה שכתבתי למעלה. אם אתה לא מאמין בתנ"ך אל תענה כי אתה תגיד שמה שכתבתי זה שטויות. אם אתה מאמין בתנ"ך אז אתה בכלל לא יכול לומר שהתשובות שהבאתי לא נכונות, כי הן נכונות בדיוק כמו שהתנ"ך נכון.
אז הבהרה - לא להגיב על התשובה שלי.