<div align="Center">Mario</div>
מי לא מכיר את הגמד האדום עם השפם, שקופץ כל היום בעולמו הקסום על מפלצות רעות?
טוב, שאומרים את זה ככה זה נשמע כמו אחד שברח מבית משוגעים.
אבל לא.
מאריו הוא הדמות המוכרת ביותר בין משחקי המחשב, ויצאו לדמות זאת אלפי משחקים.
משחקי מאריו יצאו לא רק למחשב, אבל הם התחילו בו. הרבה ממשחקי המאריו מפורסמים בקרב קונסולות Wii, DS והראשון שבהם - GBA.
כמו כן מאריו הוא המשחק ששרד הכי הרבה זמן בקרב השוק ונמכר ללא הרף, ומי יודע - אולי גם אחד המשחקים הנמכרים בעולם, אם לא הנמכר ביותר.
המפורסמים שבגרסאות מאריו הם גאלאקסי, משחק המתרחש בחלל, או בוודאי מאריו פארטי, בעברית "החגיגה של מאריו" משחק מפורסם ומצליח בו משתתפים כל הדמויות.
למאריו יש את אחיו הגבוה עם הבגדים הירוקים, עם שפם גם הוא, שניקרא לואיג'י. בחלק מהמשחקים לואיג'י מצטרף למאריו בהרפתקאותיו, ואף ניתן לבחור עם מי לשחק מבין שניהם.
האויב הכי גדול של מאריו הוא וואריו, גמד גם הוא עם בגדים צהובים, דיי שמן. וואריו הוא הרשע המרכזי של המשחקים ותמיד מנסה לעשות דברים רעים, אך מאריו תמיד שם בשביל לעצור אותו.
עוד אויב הוא וואלואיג'י, אויבו של אחיו של מאריו - לואיג'י. לוואלואיג'י בגדים סגולים ושפם מחודד, והוא דיי גבוה. וואלואיג'י תמיד עוזר לוואריו במזימותיו.
תמונות:
מאריו, הדמות המרכזית של המשחקים
כאן
לואיג'י, אחיו של מאריו שבשלב מסוים מצטרף אליו למסע
כאן
וואריו, הרשע, אויבו הנצחי של מאריו
כאן
וואלואיג'י, רשע גם הוא, אויביו הנצחי של לואיג'י
כאן
כמו כן, למאריו יש עוד המון אויבים וחברים, כמו הפטריה הרעה, הפטריה הטובה, הצב, הנסיכה ועוד הרבה, אבל לא אוסיף את כולם כי הם אינם דמויות ראשיות, ולא כ"כ חשובות.
משחקי מאריו שווים שמצאתי:
הרפתקאות מאריו 2
מאריו מכות
מאריו פלאש לנצח
מאריו זירת המהירות
מאריו הרעב
מאריו תופס הכוכבים
מאריו מונולית
מאריו מונולית 2
סופר פלאש ברוס
סופר האחים מאריו פלאש
סופר עולם המאריו פלאש
סופר סמאש פלאש
זהו, זה כל מה שמצאתי!
אם גם לכם יש משחקי מאריו שלא נמצאים באשכול,
אני מאוד אשמח אם תפרסמו אותם כאן בתגובות שלכם, ואני אוסיף אותם לאשכול בידיעה שזה ממכם!
תודה מראש.
איזה מהמשחקים שפירסמתי/לא פירסמתי של מאריו אתם הכי אוהבים?
אני מעדיף את הרפתקאות מאריו 2, זה הכי פשוט, הכי כיפי וכמובן הכי ממכר.
וגם מאריו הרעב זה נחמד, מעיין שילוב בין מאריו לפאקמן, שתי דמויות משחקי מחשב אגדיות.
וגם מאריו מכות זה משחק אקשן מצוין, פחות או יותר שילוב בין מאריו לסטריט פייטר.
ואתם?
בהצלחה!