הקדמה
אז לפני הכל, אני רוצה להגיד כמה מילים.
קוראים לי ליעד למי שלא מכיר ואני מאוד אוהב משחק תפקידים, אך אף פעם לא יצא לי לעשות ולנהל אחד כזה.
אז, בניתי את המשחק המושקע הזה במשך שבועיים וחצי בערך והנה התוצר הסופי.
אני חייב להודות שהמשחק בא לי בהשראה מהמצב הביטחוני ששרויה בו מדינת ישראל כיום.
המשחק הוא בעצם משחק מלחמה, עם תפקידים בצבא ועלייה בדרגות כאשר המטרה כמובן היא לנצח את המלחמה, לעלות בסולם הדרגות וללמוד עבודת צוות והדדיות.
רק שכאן, ישנם כמה צבאות שונים, וכאשר אתם מגיעים לדרגות הגבוהות בצבא אתם יכולים לנהל קשר ולחתום על הסכמים עם צבא אחר.
זהו משחק התפקידים הראשון שלי ואני מקווה שכולם יהנו.
ד"א, יש אישור מיוסי.
הערות - קדם משחק:
אני חייב לציין שכול השמות במשחק יהיו מומצאים ולא אמיתיים.
עלילה:
ברביעי ביוני, 2017, התנקש צעיר רוסי בשר החוץ האמריקאי.
הדבר היה בעצם הטריגר, ה"תירוץ" לפתיחת המלחמה הנוראית בין שתי המדינות, שכבר היו במתח אחת עם השנייה.
שני המעצמות החזקות בעולם החלו בפעולות צבאיות אחת כנגד השנייה.
בינתיים רוב העולם ניטרלי, אך לאן הדבר יתפתח?
מומחים טוענים כי מלחמת העולם השלישית הזו, תהיה גרועה בהרבה יותר מהשתיים הראשונות וכי חייבים להגיע לכדי הסכם באופן מידי.
ראש ממשלת רוסיה, אלכסנדר רולוצ'נקוב, כבר נמצא במו"מ עם הולנד, גרמניה ובלגיה לחתימת חוזה הגנה וליצירת ברית חזקה בין השלוש.
בעוד מהצד השני, נשיא ממשלת ארה"ב, ג'יימס אוקספורד, נמצא במו"מ עם איטליה, צרפת, ספרד ובריטניה.
במלחמה מתוארים קרבות קשים בין שני הצדדים.
יום שלישי, התשעה-עשר באוגוסט 2017, כאן פטריק רייבן, הכתב לענייני צבא מדווח:
אמש, בערך בשעה 12:00 בצהריים, התפוצץ מטען במלון בלונדון, בו שהה אריק מקגיבן, מפקד החיילות הכללי של ארה"ב (כמו רמטכ"ל), בעת ביקורו באנגליה למען חתימה על ברית הגנה בין ארה"ב לאנגליה.
כרגע דווח לנו על 19 הרוגים, ביניהם 8 אמריקנים, ו-43 פצועים, בהם 18 פצועים קשה - אנוש, לצערנו הרב, מר מקגיבן נכלל בקטגוריה זו.
אנו מדברים כאן על מטען חבלה במסה של 16 ק"ג! אשר הוטמנו כנראה, בחדר הריק שנמצא מתחת לקומתו של מקגיבן.
מפקד החיילות נמצא כרגע בחדר טיפול נמרץ והוא נפגע מרסיסים באזור עמוד השדרה ובאיזור החזה והצוואר.
אין עדיין אחריות על המעשה אך זה כמעט ברור שהמעשה הגיע מצד הרוסים.
יום ו', העשרים ושניים באוגוסט 2017, חדר מלחמה, ארה"ב.
מפקד אגף המבצעים והתכנונים, קווין קליין: "חייבים לעשות את זה רבותיי! חייבים לנקוט צעד שירתיע את הרוסים המלוכלכים האלה!"
מפקד אגף המודיעין, לי שלטון: "כהוראת הנשיא המכובד, אני אקח את הפיקוד על הצבא מרגע זה והלאה, אני המחכ"ל הזמני של ארה"ב, עקב פציעתו של אריק."
"חיילות, מה מצבכם?"
מפקד חיל הים, דין קולק: "יחידת הצוללות נמצאת כרגע במבצע בשטח הימי של האויב, אני אמור לקבל דיווח היום בצהריים. למזלנו הרב, הם היחידים מהחיל שלי שנמצאים בפעולה כרגע!"
לי שלטון: "טוב מאוד, רוברט, מה איתך?"
מפקד חיל האוויר, רוברט פל: "רוב החייל שלי נמצא כרגע במבצע בין 3 ימים, יש להם תחנת חניה בין כל יעד ליעד בליברפול, אנגליה, לא נראה לי שתוכל להשתמש בהם המפקד!"
לי שלטון: "אז כנראה שנצטרך ללכת על מבצע רגלי ברובו, למרות שזה נשמע בלתי אפשרי. גרג מה המצב שלך? "
גרגורי פיק, מפקד חיל היבשה: " חיל הטנקים מס' 617 נפגע בלילה שעבר מירי מטוסים רוסים. חוץ מזה כל החיל שלי עומד לרשותך בשטח ארה"ב. "
לי שלטון: " אוקיי, המבצא יקרה "מבצע מינסק", על שם העיר שאליה נעביר את הכוחות החל מעכשיו. גרג וקולק, אתם תבחרו איזה אוגדות וגדודים שלכם יצאו לקרב. לא חטיבות טירונים! יש מתנגדים?"
"טוב מאוד. המבצע מתחיל, סוף חדר מלחמה, 16:17 "
החיילים האמריקאים מבינכם בעצם מתחילים לשחק במבצע הסודי הזה, "מבצע מינסק".
החיילים הרוסים בינתיים יחכו להוראות, או יתחילו כבר מהשטח. תלוי בחבילה כמובן.
סולם הדרגות:
ארה"ב-
טוראי
רב טוראי
סרן
רב סרן
אלוף משנה
תת אלוף
אלוף - חלק מהאלופים הינם גנרלים ובעלי תפקידים חשובים
מפקד זרוע הים\יבשה\אוויר - באותה רמה נמצא גם מפקד המודיעין ואגף המבצעים והתכנונים.
מפקד החיילות הכללי (מחכ"ל)
רוסיה -
סגן משנה
סגן
מפקד יחידה
מפקד פלוגה
מפקד גדוד
אלוף
קולונל
המצביא הכללי - בד"כ זהו גם ראש ממשלת רוסיה
מידע על הצבאות:
צבא ארה"ב -
הצבא אשר מונהג ע"י הנשיא.
צבא זה הוא הצבא אשר החל בפעולת התקיפה הראשונה כנגד רוסיה כאשר פוצץ את בתי הזיקוק בעיר מוסקבה במתקפה אווירית.
הצבא הזה הוא הצבא שמונה מס' רב יותר של חיילים.
המחכ"ל - אריק מקגיבן
נשיא - ג'יימס אוקספורד
למרות כל הקורבנות שעלולה לגבות המלחמה, מומחים לעניינים מדיניים וצבאיים סבורים שארה"ב היא ה"פייבוריטית" לניצחון (אם ניתן לקרוא לזה כך) במלחמה הקשה הזו.
חשוב לציין כי נשיא ארה"ב הוא יוצא צבא ולכן הוא מקפיד על ערכים של אחווה, נאמנות ויושרה.
לצבא ארה"ב ניתנו כמה הראות מפורשות. שתיים מהן הן: לא משאירים פצועים בשדה הקרב ולא לוקחים שבויים.
צבא רוסיה -
הצבא אשר מנוהל ע"י ראש הממשלה
צבא זה הוא הצבא שנגרר למלחמה בעל כרוחו, ולצערו, המלחמה מתנהלת בשטחו.
כמעט ואף חייל רוסי לא דרך באדמת ארה"ב.
הצבא הזה הוא הצבא הקטן יותר (יחסית כמובן), ומונה פחות חיילים מצבא ארה"ב.
הוא הצבא היחיד מבין השניים שהצליח להגיע לכדי הסכם עם מדינות. (פורטוגל + צ'כיה)
ראש הממשלה - אלכסנדר רולוצ'נקוב
המצביא הכללי - אלכסנדר רולוצ'נקוב
רוסיה נחשבת כסוג של "אנדרדוג" במלחמה הזו.
חשוב לציין כי ראש ממשלת רוסיה מנהיג גם את הצבא וגם את המדינה ומשתמש בפעולות צבאיות בתוך שטח מדינתו, לכן נחשב למעין דיקטטור למרות שחתם כבר על חוזה שלום אחד (פורטוגל) ועל חוזה הגנה אחד (צ'כיה).
וגם למרות שנבחר באופן דמוקרטי לחלוטין.
רוסיה מחזיקה כעת מס' של כ- 400 אמריקאים בערך בשבי, בתנאים סבירים+ (מיטה, מיזוג אוויר, אוכל, שתייה, שירותים, מקלחת) - על פי דו"ח הצלב האדום.
מייבאת נשקים גם מצ'כיה וגם מאוסטריה
נא לא להגיב!