דודי:
סידוט יוצא מהפוקדור ומתחיל לזהור בשל ההתמדה. "סטארמי, משאבת הידרו" אומר המאמן. סטארמי משפריץ קצת מים אבל הזרם הולך ומתחזק עד שאתה פחד שסידוט לא יעמוד בזה. המשאבת הידרו פוגעת ישירות בסידוט והוא נעלם בתוך המים. המאמן צווח מצחוק אבל אז בתוך המים אתה רואה אור וסידוט משתמש בהתמדה נגד סטארמי. סטארמי עץ אחורנית ונחוט על הקרקע. רואים שהוא נפגע חזק והמאמן נראה עצבני. "סטארמי אס אווירי" הוא אומר. סטארמי מתחיל להשתמש באס האווירי. מה תעשה?
ירין:
קוראים לזה גל רעם.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
דרטיני מתאמץ לקום אבל ניב הקרח השפיע עליו קשות והוא נופל. זה נראה כאילו הוא לא יכול להלחם יותר כשלפתע הוא מניף את ראשו וחובט עם הזנב הקפוא שלו בקרקע, מה שמביא לכך שהוא קופץ מההדף. הוא מביט בקרובאט בשנאה שהוא אפילו לא מנסה להסתיר וחובט לו עם הזנב הקפוא בפרצוף תוך שימוש בזעם אקווה. קרובאט המופתע עף למטה. אתה חושב שדרטיני עומד להשתמש בגל רעם אבל במקום זה הוא צונח על הריצפה וחובט בעוצמה בקרובאט עם זנבו. דרטיני למד טריקה! קרובאט מטושטש לחלוטין מעוצמות ההתקפות (ולא לשכוח את העובדה שהזנב של דרטיני היה קפוא) ולא יכול להלחם. פרץ העוצמה הבלתי מוסבר של דרטיני מתפוגג והוא חוזר להיות רגוע.
אלמוג:
לפתע תה מרגיש רטט בתיק. אתה מוריד אותו ומוציא את הקופסא שהחלה לרטוט בלי שליטה פידג'י פולט קריאת הפתעה ועף לעץ הקרוב. הקופסא מפסיקה לרטוט בדיוק באותה פתאומיות בה החלה. את מנסה לשים אותה בתיק והיא שוב מתחילה לרטוט ואתה מבין שאתה חייב לפתוח אותה לפני שתשים אותה בתיק פידג'י בינתיים נרגע ונוחת על הכתף שלך.
אביב:
לפתע, הפוקדור של גסטלי נפתח וגסטלי יוצא ממנו. הוא מביט בך קצרות, מוציא את הלשון שלו ושם על פניו. מה שאתה רואה שהוא עושה גורם לך לפלוט צווחה חזקה של פחד- הוא הכניס את פניו לפה שלו והסיר אותם מהמקום האמיתי. נראה שהוא נהנה מהפחד שלך.
דניאל:
תשים מרכאות בדיבור כדי שאני אוכל להבדיל בין דיבור למשהו שאתה עושה.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
מצ'ופ מניד בראשו, ניגש לסלעומתחיל לחבוט בו בפראיות עד שהוא מפורר אותו לאפר. לאחר מכן הוא ניגש לאחד העצים, נותן לו חבטה שמפילה המון ענפים. לאחר מכן הוא ניגש אליך ונראה שהוא מחכה שתפלוט קריאת תדהמה על העוצמה שהוא הפגין. המצ'ופ שלך רוצה צומת לב.
לני:
"אני מבין" אומר אש "טוב, פיקאצ'ו, בו רגע" הוא אומר ואז אתה רואה שמשום מקום מופיע פוקימון דמוי עכבר, בצבע צהוב, זנב בצורת ברק, לחיים אדומות ופסים חומים על הגב (). אתה מזהה את פיקאצ'ו ואז מבין משהו שלא הבנת מקודם- אתה מדבר עם אחד המאמנים המפורסמים ביותר בכל הזמנים- אש קאטצ'ם. מקודם לא הבנת את זה כי היית המום מהתקפה. "פיקאצ'ו, אני צריך שתיקח את המאמן הזה לבית העץ שלנו, טוב? אני אבוא בעוד רבע שעה" הוא אומר ומתחיל להתקדם לשיחים.
ג'ק:
אברה מביט בך ומשתמש בכוח חבוי על התיק שלך. התיק נקרא מעט וממנו נופלת קופסא בצורת גליל עם ציר של פוקימונים- אוכל לפוקימונים! איך שכחת שארזת כזה לפני שיצאת למסע? אברה מביט בקופסא והבעה של תחינה מתפשטת על פניו. כנראה שהוא ממש רעב...
קאמי:
צ'ימ'אר נראה כועס. הוא מסב מבט ממך. אתה מסתכל עליו ואז רואה חיוך שובבות מופיע על פניו. הוא קופץ אחורה תוך עשיית סלטה באוויר ונוחת על הכתף שלך. הוא קורא בשימחה ומקפץ כה וכה. הוא ממש שמח לצאת למסע.
אסף:
רשום.
אתה מתעורר לבוקר חדש. הכל נראה מצוין! אתה מביט סביב ועינך נחה על השעון. "8:30?!" אתה זועק. "אני עוד אפספס את האוטובוס שיסיע אותי לעיר ג'ונג'ף! ואז לא אוכל לקבל את הפוקימון הראשון שלי!" אתה מתלבש בזריזות, אורז תרמיל עם אוכל, שתייה, בגדים, שק שינה וקופון לשם קבלת הפוקימון. אתה נפרד מאימך וטס החוצה מהבית. אתה רץ לתחנת האוטובוס ורק במזל לא מפספס אותו. "עוד מעט ואיחרת" אמר הנהג, משועשע לראות אותך מתנשף "בוא תעלה". אתה עולה לאוטובוס, מתיישב ואז שומע את הפרופסור אוק מדבר: "... ואני מוכרח להגיד, שמגוון הפוקימונים שקיימים במחוז הזה הינו 493 פוקימונים! כן, כן כל ה-493 מינים... אומנם לאחרונה אני רואה המון פוקימונים שחורים מסתובבים ברחבי הארץ, אני חוקר אותם ואולי אמצא דרך לשלוט בהם, כיוון שהם משתוללים כשמתקרבים אליהם." "תודה לך פרופסור" אומר הכתב "ועכשיו לעניין אחר..."
אתה נוסע לכיוון העיר ג'ונגו'ף, חושב ללא הפסק על הפוקימונים השחורים. "הגענו" אומר הנהג "יום טוב!". אתה יורד מהאוטובוס, מודה לנהג והולך לכיוון המעבדה של הפרופסור. הפרופסור מחכה לכם בכניסה למעבדה ונראה שמח מאוד "בוא תיכנס!" הוא אומר לך "קדימה, תבחר פוקימון!" "אני רוצה את נידורן זכר" אתה עונה "בחירה מצויינת!" הוא עונה "כעת, קח גם את זה!" הוא אומר ומגיש לך מעין מכשיר שמתחבר ליד "למכשיר הזה יש כמה פעולות: 1. שליטה בפוקימון חושך. 2. שינוי פוקימון חושך חזרה לפוקימון רגיל ו-3. הפיכת פוקימון רגיל לפוקימון חושך. טוב, שיהיה לך מסע נעים, להתראות!"
אתה יוצא לדרך!