לא.
רמז:
לא-שלילי
כן-חיובי
אני אשאל את השקרן אם הוא משקר? Oם
אם הוא יגיד לי כן, אז הוא אמר אמת, אבל מצד שני הוא שיקר, כי הוא לא שיקר הרגע, זה פרדוקס X________X
אני אשאל את דובר האמת אם הוא דובר אמת?
שיואו, זה קשה.
תן רמז X:
ספוילר
אני זוכר שהפתרון הוא בערך כזה:
אתה אומר לשאול שאלה כזאת (נראה לי): "אם היית השקרן, מי היית אומר שדובר את האמת?"
ואז דובר האמת היה מצביע על עצמו (כי אם הוא היה שקרן אז הוא היה אומר על עצמו שהוא דובר אמת)
והשקרן היה מצביע על זה שלידו (בגלל שהוא שקרן הוא היה טוען שהוא עצמו דובר האמת, אבל הוא הרי חייב לתת תשובה הפוכה, אז הוא יצביע על דובר האמת)
וככה יודעים- מי שהצביע על עצמו הוא דובר האמת, והשני הוא השקרן![]()
<span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\'><span style=\'color:darkorange\'>בברכה- תום פוקימון (לא "טום"!) </span></span>
ברמה 16 אני מתפתח
אתרי פוקימון שימושיים: Serebii.net|PokemonElite2000 - sprite resource|Bulbapedia - Dungeon sprites
<span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\'><u>*הפוקימונים הזוהרים שתפסתי*</u></span>(לינקים לתמונות)
<u>במחשב:</u> <u>ב-Gold:</u> גרידוס האדום, <u>ב-FireRed:</u> נידורינו שהתפתח לנידוקינג | <u>ב-DS:</u> <u>ב-Diamond:</u> קקניה שהתפתח לקקטורן, <u>ב-Platinum:</u> קריקטוט שהתפתחה לקריקטון
<span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\'><u>~השישיות שלי מכל הזמנים~</u></span>(לינקים לתמונות)
השישייה שלי לליגה ב-Yellow (ב-GBC)|השישייה שלי לליגה ב-Gold (במחשב)|השישייה היומיומית שלי ב-Emerald (במחשב)|השישייה שלי לליגה ב-Emerald (במחשב)
השישייה הקבועה שלי ב-FireRed (במחשב)|השישייה היומיומית שלי ב-Diamond (ב-DS)|השישייה שלי לליגה ב-Diamond (ב-DS)|השישייה הקבועה שלי ב-Platinum (ב-DS)
<span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\'><span style=\'color:red\'>האתר הכי טוב בעולם ~ תיכנסו אם יש לכם אומץ!!!</span></span>
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:14pt;line-height:100%\'>יצאתי לשנת-שירות (יום ה' 6.8.09)</span></span> - <span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\'><span style=\'color:red\'>אין טעם לשלוח לי הודעות פרטיות</span> - הקדשת הפרידה שלי</span>
אתה מאוד מאוד מאוד קרוב!!Originally posted by Tom Pokemon@Jul 19 2009, 02:16 PM
אני זוכר שהפתרון הוא בערך כזה:
אתה אומר לשאול שאלה כזאת (נראה לי): "אם היית השקרן, מי היית אומר שדובר את האמת?"
ואז דובר האמת היה מצביע על עצמו (כי אם הוא היה שקרן אז הוא היה אומר על עצמו שהוא דובר אמת)
והשקרן היה מצביע על זה שלידו (בגלל שהוא שקרן הוא היה טוען שהוא עצמו דובר האמת, אבל הוא הרי חייב לתת תשובה הפוכה, אז הוא יצביע על דובר האמת)
וככה יודעים- מי שהצביע על עצמו הוא דובר האמת, והשני הוא השקרן![]()
אני משנה את קושי החידה לקשה...
סתרת את עצמך בשורה האחרונה XD
שואלים :" אם הייתה השקרן מי הייתה אומר שוהא מדבר אמת?"-שואלים עלי..
<span style=\'font-size:14pt;line-height:100%\'><span style=\'color:red\'>בברכה ירין</span></span>
--------
![]()
<span style=\'color:purple\'><span style=\'font-size:14pt;line-height:100%\'>קרדיט ענק לרומה!</span></span>
<span style=\'color:green\'>קרדיט לאליאב</span>
<span style=\'color:orange\'><span style=\'font-size:21pt;line-height:100%\'>פרשתי!!!!</span></span>
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:14pt;line-height:100%\'>כנראה לתמיד!!!!</span></span>
-------
![]()
<span style=\'color:red\'><span style=\'font-size:14pt;line-height:100%\'>תודה ענקית על הפייק לmamoswine ולמפעל שלו!(מימין)</span></span>
<span style=\'color:red\'><span style=\'font-size:14pt;line-height:100%\'>ותודה ענקית על השילוב של קיבוצניק מתוסכל!(משמאל)</span></span>
<span style=\'color:orange\'><span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\'>אני שום סוג??</span></span>
עושים לו פוליגרף XP
<div align=\"Center\">
קרדיט לקיבוצניק מתוסכל~
</div>
איך סתרתי את עצמי בשורה האחרונה? הרי הסברתי שדובר האמת יצביע על עצמו השקרן יצביע על דובר האמת :huh:Originally posted by CraZyCatMe@Jul 19 2009, 01:45 PM
אתה מאוד מאוד מאוד קרוב!!
סתרת את עצמך בשורה האחרונה XD
<span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\'><span style=\'color:darkorange\'>בברכה- תום פוקימון (לא "טום"!) </span></span>
ברמה 16 אני מתפתח
אתרי פוקימון שימושיים: Serebii.net|PokemonElite2000 - sprite resource|Bulbapedia - Dungeon sprites
<span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\'><u>*הפוקימונים הזוהרים שתפסתי*</u></span>(לינקים לתמונות)
<u>במחשב:</u> <u>ב-Gold:</u> גרידוס האדום, <u>ב-FireRed:</u> נידורינו שהתפתח לנידוקינג | <u>ב-DS:</u> <u>ב-Diamond:</u> קקניה שהתפתח לקקטורן, <u>ב-Platinum:</u> קריקטוט שהתפתחה לקריקטון
<span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\'><u>~השישיות שלי מכל הזמנים~</u></span>(לינקים לתמונות)
השישייה שלי לליגה ב-Yellow (ב-GBC)|השישייה שלי לליגה ב-Gold (במחשב)|השישייה היומיומית שלי ב-Emerald (במחשב)|השישייה שלי לליגה ב-Emerald (במחשב)
השישייה הקבועה שלי ב-FireRed (במחשב)|השישייה היומיומית שלי ב-Diamond (ב-DS)|השישייה שלי לליגה ב-Diamond (ב-DS)|השישייה הקבועה שלי ב-Platinum (ב-DS)
<span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\'><span style=\'color:red\'>האתר הכי טוב בעולם ~ תיכנסו אם יש לכם אומץ!!!</span></span>
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:14pt;line-height:100%\'>יצאתי לשנת-שירות (יום ה' 6.8.09)</span></span> - <span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\'><span style=\'color:red\'>אין טעם לשלוח לי הודעות פרטיות</span> - הקדשת הפרידה שלי</span>
טוב אקח את התשובה שלך,כי היא הכי קרובה מכולם...
אתה מקבל 3 נקודות!
החידה הבאה:
הקושי:קשה במיוחד
יש מטבע שצד אחד שלו שחור והצד השני לבן.שמים 100 מטבעות כאלה על שולחן ללא סדר כלשהו כך ש-90 עם השחור כלפי מעלה ו-10 עם הלבן כלפי מעלה.החדר חשוך לגמרי ואתם נדרשים לחלק את המטבעות לשתי קבוצות כך שיהיה בהם מספר זהה של מטבעות עם פנים כלפי מעלה.מותר לכם לעשות מה שאתם רוצים עם המטבעות בתוך החדר או בתרגום למתחכמים, אין שום דרך לראות את הצבע על פני מטבע כלשהו.
איך תעשו זאת?
מכיר..
לוקחים לצד 10 מטבעות והופכים אותם.
<span style=\'font-size:14pt;line-height:100%\'><span style=\'color:red\'>בברכה ירין</span></span>
--------
![]()
<span style=\'color:purple\'><span style=\'font-size:14pt;line-height:100%\'>קרדיט ענק לרומה!</span></span>
<span style=\'color:orange\'><span style=\'font-size:21pt;line-height:100%\'>פרשתי!!!!</span></span>
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:14pt;line-height:100%\'>כנראה לתמיד!!!!</span></span>
-------
![]()
<span style=\'color:red\'><span style=\'font-size:14pt;line-height:100%\'>תודה ענקית על הפייק לmamoswine ולמפעל שלו!(מימין)</span></span>
<span style=\'color:red\'><span style=\'font-size:14pt;line-height:100%\'>ותודה ענקית על השילוב של קיבוצניק מתוסכל!(משמאל)</span></span>
<span style=\'color:orange\'><span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\'>אני שום סוג??</span></span>
חח לא ידעתי שזו תחרותOriginally posted by CraZyCatMe@Jul 19 2009, 03:00 PM
טוב אקח את התשובה שלך,כי היא הכי קרובה מכולם...
אתה מקבל 3 נקודות!
אם התשובה שלי רק "הכי קרובה", אז מה הפתרון ה"אולטימטיבי"? :P
ברמה 16 אני מתפתח
טוב אתה צודק,שוב חזרת לעצמך XDDDDOriginally posted by Dingo@Jul 19 2009, 04:10 PM
מכיר..
לוקחים לצד 10 מטבעות והופכים אותם.
התשובה האולמיטיבית לחידה הקודמת:
התשובה היא כך שישאל אדם א':"אם אני אשאל את אדם ב' אם הוא דובר אמת מה הוא יאמר כן או לא?"אם אדם א' יאמר לא אז נדע שהוא שקרן ואדם ב' דובר אמת(כי אם היה דובר אמת אזי לא היה אומר לא אלא כן כי הוא יודע שאדם ב' שקרן יואמר שהוא כן דובר אמת ולכן אנו יודעים שאם יאמר לא אז הוא שקרן שיודע שחברו דובר אמת ולכן שיקר ואמר שחברו יאמר לא).
החידה הבאה:
הקושי:קל
אדם אחד נכנס למסעדה ומבקש כוס מים. המלצר שולף אקדח ומכוון אותו לפרצוף של האיש. האיש אומר "תודה" בעליזות ויוצא מהמסעדה מרוצה.
מה קרה פה?
מכיר את זה, חבר שלי סיפר לי פעם.Originally posted by CraZyCatMe@Jul 19 2009, 03:30 PM
הקושי:קל
אדם אחד נכנס למסעדה ומבקש כוס מים. המלצר שולף אקדח ומכוון אותו לפרצוף של האיש. האיש אומר "תודה" בעליזות ויוצא מהמסעדה מרוצה.
מה קרה פה?
הוא שיהק.
ספוילר
אבל אמרתי את זה! עמוד 5 הנה::" אם אני אשאל את האדם השני אם הוא דובר אמת נכון או לא נכון מה הוא יגיד?"Originally posted by CraZyCatMe@Jul 19 2009, 03:30 PM
התשובה האולמיטיבית לחידה הקודמת:
התשובה היא כך שישאל אדם א':"אם אני אשאל את אדם ב' אם הוא דובר אמת מה הוא יאמר כן או לא?"אם אדם א' יאמר לא אז נדע שהוא שקרן ואדם ב' דובר אמת(כי אם היה דובר אמת אזי לא היה אומר לא אלא כן כי הוא יודע שאדם ב' שקרן יואמר שהוא כן דובר אמת ולכן אנו יודעים שאם יאמר לא אז הוא שקרן שיודע שחברו דובר אמת ולכן שיקר ואמר שחברו יאמר לא).
--------
![]()
-------
![]()
חח הבנתי, גדול :XD:Originally posted by Ducky@Jul 19 2009, 03:34 PM
מכיר את זה, חבר שלי סיפר לי פעם.
הוא שיהק.
ברמה 16 אני מתפתח
אתה צודק,קיבלת נקודה!!Originally posted by Ducky@Jul 19 2009, 04:34 PM
מכיר את זה, חבר שלי סיפר לי פעם.
הוא שיהק.
דינגו-לא אמרת הכול...זה כמו שבמבחן יש נגיד שאלה:
כמה זה 2+3
ואתה אומר 5 נכון?
אתה כאילו מצפה שיאמתו לך את התשובה או שינחשו מה התשובה...
החידה הבאה:
הקושי:קשה
כמה פעמים יפגשו מחוגי השעון ביממה אחת (מחוג הדקות ומחוג השעות), הסבר/י
יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)