Pokemon GO
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 16
  1. the bitch is back
    טוב בגלל שראיתי שיש אנשים שלא יודעים להעביר ביקורת בונה, חשבתי לפתוח נושא שילמד בעצם איך לתת ביקורת בונה, מה זה בעצם ביקורת, איך לתת משוב,טיפים ואיך לנסח משפטים בצורה טובה ולא מעליבה.
    אני מקווה שאנשים יעזרו בזה,ילמדו ויפיקו לעצמם.
    מושארים להגיב תגובות =]

טוב חלק ראשון-
    מה היא בעצם ביקורת?

ביקורת למעשה עוסקת באיתור בעיות.
    כדי שיהיה לנו קל יותר לאתר בעיות נחלק את הביקורת לשתיים.
    (אני אשתמש בדוגמא לביקורת לעידכון)
    ביקורת על עידכון יתחלק לשתיים:
    1.ביקורת על חשיבת העידכון.הכוונה לידע המעדכן,מקורות המידע, תרגום נכון וכדומה.
    2.ביקורת על העידכון עצמו. איך זה יצא לפועל

*חשוב לציין! כל בעייה שמעלים במשוב חייבת לתת פיתרון. משוב שמלא בבעיות לא שווה שום דבר חוץ מלנייר טואלט.*

חשיבת העידכון-
    הביקורת בעצם מתחילה מהנקודה בה התקבלה ההחלטה על העידכון.
    רעיון העידכון,המעדכן, מקורות העידכון.

הביצוע-
    האם העידכון היה מספיק טוב?
    האם היו טעויות חשובות בעדכון?
    כמה מידע קיבלנו מהעדכון?

בעיות בבצוע מעידות על תכנון לקוי. על הביקורת להיות מנומקת. עליה להסביר מה לא היה טוב, מה גרם לכך ומה הלקח המתבקש.

בקיצור:
    הבחנת הבעיה ->מה גרם לבעיה(שאלות למה) -> מדוע הגורמים לבעייה היו קיימים? -> כיצד היה ניתן למנוע את הגורמים לבעיה ובכך למנוע את הבעיה עצמה -> הפקת לקחים. איך גורמים שהבעיה הזו לא תחזור על עצמה בעתיד.

חלק שני-
    בעיות ניסוח.
    בחלק הזה אני אתן כמה דוגמאות למה לומר ואיך לומר.

כשהבן אדם חושב... || הבן אדם אומר... || וכשמגיבים לו ככה הוא מגיב.... || ואיך לא מגיבים.
    אתה לא תבין || אולי יהיה לי קצת קשה להסביר || נסה אותי. || אתה צודק! (מסתובב והולך)

מה הבעיה שלך? || איך אני יכול לעזור לך? || זו לא בעיה,אנחנו פשוט צריכים לדבר. || אתה הבעיה שלי!

אתה בכלל לא יודע מה אתה עושה! || למה בעצם אתה עושה מה שאתה עושה? || הסביר לי מה אני צריך לעשות. לדעתך || הכל עובק עליך וקקה בידייך!

מה שעשית היה לא טוב! || במה שעשית היו צדדים טובים כמו א', ב', ג', אבל לדעתי, דברים כמו ד' לא היו במקום. || מה לא היה טוב במה שעשיתי מה לדעתך אני יכול לשפר? || לפחות אני לא ניכשלתי בלעשות את זה וזה וזה. כמוך!

אם מישהו לא מבין איך לקרוא את זה אז זה הולך ככה.
    נגיד אתה חושב אתה חייב לעשות את זה כי אלו החוקים! אז במקום זה הוא יאמר תן לי להסביר לך את ההגיון והסיבות שמאחורי החוקים. ואם בן אדם אומר לך אתה לא מבין, אתה עונה לו: תן לי להסביר לך את המניעים שבגינם לא עשית את זה. תסביר לי את ההיגיון שבדברים שלך, אני רוצה להבין את נקודת המבט שלך.
    ולא עונה כך: "אפשר לסדר את זה" (אומר והולך ומשנה את החוקים)

חלק שלישי-
    עשרת הדיברות לקבלת ונתינת משוב.

איך לקבל משוב:

1. אל תגיב בהתגוננות (היזהר מלהגיב תגובות שמתחילות ב"אבל..").
    2. הקשב היטב ובתשומת לב. הבע הערכה לאדן שנותן משוב- מטרתו לטובתך.
    3. שאל שאלות הבהרה(כשאמרת X למה היתכוונת), נסה להבין את המשוב. חזור במילים שלך על דברי נותן המשוב,כדי לברר אם הבנת היט את דבריו.
    4.הסבר, בגילוי לב, את ההתנהגות שלך,שגררה את המשוב. הימנע מלהיגרר לויכוח.
    5. הראה לנותן המשוב שדבריו נגעו ללבך ("לקחתי לשומת ליבי..." "גרמת לי לחשוב ש...") והראה נכונות לשיפור.

איך לתת משוב:

6.בדוק היטב את דבריך וקח עליהם אחריות לפני מתן המשוב (ודא שהמידע שבידך מהימן ומדוייק).
    7. וודא שהמקבל מוכן לקבלת משוב.
    8.נסח את דבריך מתוך כוונה ברורה לעזור למקבל ובצורה שלא תשדר התנשאות. במידה ומקבל מרגיש מותקף או מאויים תאר את המצב ללא ביטוי שיפוט והערכה ותן למקבל להיות שותף לשיפוט של עצמו. שאל את המקבל לדעתו ולהסכמתו.
    9.ציין דברים חיובים בנוסף לדברים שלילים. עקרון הסנדוויץ'- פתח וסיים את המשוב בהערה חיובית או ציין דברים שהמקבל מסוגל לשנות. נסה לטעת בו את המוטיבציה והאמונה בעצמו.
    10. אל תדבר בהכללות אך הקפד להתמקד במעשים ולא בבן אדם עצמו. תן דוגמאות מפורטות לטעויות שנעשו בעבר, אך הקפד לא לגלוש לפסים אישיים.

בינתיים זהו.
    אני מקווה שתקראו ותפיקו.
    פייס אוט
    עומר שמפוחד מהג'וק העצום שמתחת למיטה שלו @_@
    ציטוט פורסם במקור על ידי מלך השטיחים צפה בהודעה
    אני מכריז עליכם בעל ובעל ):
    גיל! 3>

2. Kibō no chi
    Originally posted by Loveless@Jul 23 2009, 01:19 AM
    עומר שמפוחד מהג'וק העצום שמתחת למיטה שלו @_@
    ח"ח על ההשקעה העצומה! 3>
    אני גם מקווה שאנשים יתחילו לתת ביקורות קצת פחות פוגעות, זה לא עוזר לאחרים דווקא להשתפר לפעם הבאה, זה רק מלחיץ אותם מעוד ביקורות כאלה וגורם להם לעוד טעויות.
    ולא הרגת כבר את הג'וק?

Spoiler ספוילר

3. משתמש מנוסה
    שם: Highway To Hell~
    מושע מאוד, ח"ח ענקי

4. YoRt3m
    Guest
    כל הכבוד ישר כח , אין ספק שדבר מהסוג הזה מגביר את ההזדמנות לזכות בפרס ,
    בין אם חשבת על הפרס באותו רגע ובין אם לא.
    בכל מקרה , תודה רבה , היה מעניין.

מה זה ח"ח ? ><
    סליחה על הבורות.

• משתמש מנוסה
    שם: קיבוץ שער העמקים
    סחטיין על המדריך
    אהבתי את הביטוי "עיקרון הסנדוויץ&#39;" :P
    <span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\'><span style=\'color:darkorange\'>בברכה- תום פוקימון (לא &quot;טום&quot;&#33;) </span></span>
    ברמה 16 אני מתפתח
    אתרי פוקימון שימושיים: Serebii.net|PokemonElite2000 - sprite resource|Bulbapedia - Dungeon sprites
    <span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\'><u>*הפוקימונים הזוהרים שתפסתי*</u></span>(לינקים לתמונות)
    <u>במחשב:</u> <u>ב-Gold:</u> גרידוס האדום, <u>ב-FireRed:</u> נידורינו שהתפתח לנידוקינג | <u>ב-DS:</u> <u>ב-Diamond:</u> קקניה שהתפתח לקקטורן, <u>ב-Platinum:</u> קריקטוט שהתפתחה לקריקטון
    <span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\'><u>~השישיות שלי מכל הזמנים~</u></span>(לינקים לתמונות)
    השישייה שלי לליגה ב-Yellow (ב-GBC)|השישייה שלי לליגה ב-Gold (במחשב)|השישייה היומיומית שלי ב-Emerald (במחשב)|השישייה שלי לליגה ב-Emerald (במחשב)
    השישייה הקבועה שלי ב-FireRed (במחשב)|השישייה היומיומית שלי ב-Diamond (ב-DS)|השישייה שלי לליגה ב-Diamond (ב-DS)|השישייה הקבועה שלי ב-Platinum (ב-DS)
    <span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\'><span style=\'color:red\'>האתר הכי טוב בעולם ~ תיכנסו אם יש לכם אומץ&#33;&#33;&#33;</span></span>
    <span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:14pt;line-height:100%\'>יצאתי לשנת-שירות (יום ה&#39; 6.8.09)</span></span> - <span style=\'font-size:10pt;line-height:100%\'><span style=\'color:red\'>אין טעם לשלוח לי הודעות פרטיות</span> - הקדשת הפרידה שלי</span>

• היכל התהילה
    Loveless
    אני חושב שזה נושא ראוי לציון לשבח, אבל שתדע שאין לו פרקטיקה בפורום הזה.
    אני בקלות יכול לומר לך שבכל הנוגע לעדכונים של מעדכנים זה יכול להיות באותה קלות להתפתח לכל דבר.
    למשל, יכול לבוא גולש ולומר את התגובה הכי קיצונית, הכי מלאה ארס והכי מטונפת בקללות ולמעדכן זה לא ישנה,
    ומצד שני, יכולה לבוא תגובה שבאה באמת לשפר וממקום של רצון להראות לו משהו אמיתי, והמעדכן יתחרפן לך שם.
    ככה שזה תלוי בעיקר במנטליות של המעדכן, ולא בשום דבר אחר.

• Kibō no chi
    Originally posted by YoRt3m@Jul 23 2009, 01:30 AM

מה זה ח"ח ? ><
    סליחה על הבורות.
    חיזוק חיובי.

Spoiler ספוילר

• the bitch is back
    אממ תודה לכל התגובות
    רותם- הפרס לא כ"כ מעניין אותי, עשיתי את זה בגלל שנמאס מלראות ריבים בין אנשים, וקללות וכל מיני כאלה...
    Hit Man ברור שזה תלוי במעדכן ובגישה שלו. אבל האיך לתת ביקורת ולמשוב זה לו דווקא לפורום זה גם לחיים בכללי. בעבר הייתי פשוט אומר הכל ככה בפרצוף ואנשים נעלבו מזה מאוד. כי מה לעשות האמת מכאיבה ובדרכים האלו למדתי לעדן את עצמי ואנשים כבר לא נפגעים מהכנות שלי.
    ושאני מתכוון לכל האמת אמרתי רק את מה שאני חושב ומה אסור לומר XD

ואני אולי אוסיף עוד כמה דברים בהמשך
    גיל! 3>

• היכל התהילה
    אני חושב שזה יותר מתאים למשוב...אלכס יבדוק.

קבל ח"ח D :
    Go ♥

לשעבר:
    מנהל, מעדכן, מפקח, מנהל ראשי
    ואולי גם בעתיד =]

• the bitch is back
    תודה D:
    והאמת שאלתי את אלכס לפני והוא אמר לי לפתוח את זה פה ^^"
    גיל! 3>

• משתמש מנוסה
    Originally posted by Hit Man@Jul 23 2009, 01:33 AM
    Loveless
    אני חושב שזה נושא ראוי לציון לשבח, אבל שתדע שאין לו פרקטיקה בפורום הזה.
    אני בקלות יכול לומר לך שבכל הנוגע לעדכונים של מעדכנים זה יכול להיות באותה קלות להתפתח לכל דבר.
    למשל, יכול לבוא גולש ולומר את התגובה הכי קיצונית, הכי מלאה ארס והכי מטונפת בקללות ולמעדכן זה לא ישנה,
    ומצד שני, יכולה לבוא תגובה שבאה באמת לשפר וממקום של רצון להראות לו משהו אמיתי, והמעדכן יתחרפן לך שם.
    ככה שזה תלוי בעיקר במנטליות של המעדכן, ולא בשום דבר אחר.
    תראה, כשהמעדכן מתעצבן זה לרוב מאדם אחד, והוא אדם שאף פעם לא מגיב בצורה נאותה, למען האמת, אני מקווה שהוא יקרה את המדריך הזה וילמד ממנו משהו, זה בטוח יעזור לכל הפורום.
    ובנוגע למדריך, קבל ח"ח על ההשקעה, מדריך מצוין

• the bitch is back
    אני מקווה ששני הצדדים יקראו ויפנימו...
    ותודה D:
    גיל! 3>

• משתמש מנוסה
    כאחד שלא אוהב לריב זה באמת היה עוזר אם לא היו ריבים יש פה כמה שבאמת צריכים לקרוא את זה
    <span style=\'color:bLACK\'><span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\'>בברכה, דניאל.</span></span>

• the bitch is back
    תודה 3:
    גיל! 3>

• with great power comes great responsibility
    Originally posted by YoRt3m@Jul 23 2009, 12:30 AM
    מה זה ח"ח ? ><
    סליחה על הבורות.
    ח"ח=חתיכת חרא
    סתם..
    זה חיזוק חיובי

כל הכבוד על המדריך
    אני בטוח שהוא יעזור

with great power comes great responsibility
    Tomerאומר/ת:
    אני תוצאה של אורגייה
    ב"ה תחזיק את החולצה הזאת שוב במסיבת עיתונאים...
    Spoiler ספוילר

חן השעיר.
    לא נשכח
    ולא נסלח.
    למה עזבת אותנו למה?!

גַּם אם אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי
    Spoiler ספוילר

• עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
    • אתה לא יכול לפרסם תגובות
    • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
    • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
    •