טוב פה אני יפרסם סדרת מאמרים שאתם אמרתם לי לכתוב.
לכל תגובה, הערה או טענה בקשר למאמרים נא לכתוב אותה כאן:
http://pokemons.co.il/forum/index.php?showtopic=15291
בנושא זה גם תתנו לי רעיונות לעוד מאמרים.
טוב פה אני יפרסם סדרת מאמרים שאתם אמרתם לי לכתוב.
לכל תגובה, הערה או טענה בקשר למאמרים נא לכתוב אותה כאן:
http://pokemons.co.il/forum/index.php?showtopic=15291
בנושא זה גם תתנו לי רעיונות לעוד מאמרים.
בברכה, ליאור!
מנהל פורום חתימות לשעבר!
ווינדוס ויסטה - Windows Vista
Windows Vistaהיא מערכת הפעלה שפותחה על ידי מיקרוסופט לשימוש במחשבים אישיים, לעסקים, מחשבים ניידים, ו-Media Center.
מערכת Windows Vista כוללת שינויים רבים, והרבה תכונות חדשות, כולל עדכון של ממשק המשתמש הגרפי במערכת חדשה שנקראת אירו, שהיא מאפשרת צפייה בכמה חלונות שקופים.
המטרה העיקרית של מיקרוסופט הייתה לשפר את האבטחה, ביל גייטס הודיע בשנת 2002, שמערכת ויסטה תתמקד על אבטחה, עקב הביקורות הרבות על ווינדוס XP.
למערכת ההפעלה ויסטה, למרות שהייתה בעלת מראה טוב, וכללה שיפורים חדשים, קיבלה הרבה תגובות שליליות, שאמרו כך:
1.המערכת "כבדה" למערכת המחשב, ודורשת הרבה יותר ביצועים מXP.
2.הגדלתן של טכנולוגיות ניהול זכויות דיגיטליות שמטרתן למנוע את העתקת המוגן של מדיה דיגיטלית.
3.יחסית לXP לא הרבה משחקים ותוכנות תמכו בוויסטה.
מיקרוסופט החלה לעבוד על Windows Vista, שנקרא אז codename Longhorn, במאי 2001, חמישה חודשים לפני שחרורו של Windows XP.
במשך הזמן הזה, העבודה על וויסטה האטה, הסיבה הייתה שעבדו יותר על XP ועל שיפורי האבטחה בשבילו.
באוגוסט 2004 הודיעה מיקרוסופט שהם ממשיכים עם העבודה, וביולי 2005 החלה הבדיקה על המערכת וויסטה בהשתתפות מאות אלפי מתנדבים וחברות.
למרות שמיקרוסופט רצתה להפיץ את המערכת בחג המולד 2006, הפיתוח של מיקרוסופט הסתיים ב8 בנובמבר 2006. פיתוח ויסטה עלה 6 מיליארד דולר.
לווינדוס ויסטה יצאו 4 גירסאות:
Home basic
שנועדה למחשבים פשוטים, וקצת יותר חלשים שלא יכולים לעמוד בכל העיצוב החדשני.
הגירסא הייתה בתצוגה קלאסית של ווינדוס XP.
Home Premium
הינה הגרסה למשתמש הביתי ולמשפחה. גרסה זו משתמשת בממשק הגרפי Windows Aero ומכילה בתוכה משחקים, ואפליקציות שונות למשפחה
כמו Windows Media Center המאפשר לצפות בתכנים מוקלטים או דרך האינטרנט.
Business
גירסא שהתאימה לעסקים קטנים, לא השתמשה בממשק גרפי של Windows Aero, אבל היו לה יתרונות, היא אפשרה גיבוי של כל הדיסק הקשיח על דיסק DVD לשמירת המידע, וקבלת פקסים ישירות למחשב.
Ultimate
גירסא זו מכילה את כל האפשרויות של כל הגירסאות.
הדרישות המינימליות להרצת וויסטה:
Vista Capable – without Windows Aero:
מעבד במהירות 800MHz.
זיכרון RAM של 512MB
מעבד גרפי המתאים לשיטת DirectX 9
כרטיס מסך עם זיכרון של 32MB
דיסק קשיח עם קיבולת של 40GB
מקום פנוי של 15 GB
כונן DVD
:Vista Ready with Windows Aero
מעבד במהירות שעון של לפחות GHz 1
זיכרון RAM של 1 GB
מאיץ גרפי בעל יכולות הכוללות Hardware Pixel Shader v2.0 עם זיכרון של 128MB
דיסק קשיח עם קיבולת של 40 GB מקום פנוי של 15GB
כונן DVD
(תודה לוויקיפדיה על הדרישות)
חשוב לי לומר, שאם ברצונכם להתקין ווינדוס חדש, ויפה יותר,
לכו על ווינדוס 7, ווינדוס שנראה ממנו כי מיקרוסופט למדו מטעויות, הם תיקנו בעיות אבטחה רבות, והביצועים שלו למחשב חלש ממש טובים יחסית לווינדוס ויסטה, הווינדוס 7 הצליח לרוץ על פנטיום 3.
בברכה, ליאור!
מנהל פורום חתימות לשעבר!
יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)