סיבוב רביעי ואחרון (פלייאוף) - יום ד', 19/8/09
היום, יום המשחקים השני בפלייאוף ליגת האלופות, מספק לנו 5 משחקים, הגומלין בשבוע הבא, קבלו סיקור.
VS
ונטספילס פוטבולה קלאב (לטביה) - פ.צ. ציריך (שוויץ), 21:45, לטביה.
שידור: אירועים מרכזיים בערוץ הקיבוץ, 5+Live.
דעה אישית: ונטספילס, לא יצא לי לראו תאותה משחקת, קבוצה שפרצה בשנים האחרונות וכבר זכתה בשלוש אליפיות לטביה רצופות שהן גם הראשונות שלה, אמורה להיות קבוצה חזקה יחסית, למרות שמשחק הבית לא אמור להוות יתרון מיוחד. באצטדיון הביתי שלה 3,200 מקומות בלבד, ומזג האוויר לא שונה במיוחד בין שוויץ ללטביה. פ.צ. ציריך קבוצה ותיקה במיוחד, שהופיעה פעמים רבות במפעלים האירופיים וזכתה פעמים בגביע המחזיקות. אני צופה פה ניצחון ביתרון מינמלי לציריך.
VS
לבסקי סופיה (בולגריה) - דברצן (הונגריה) 21:45, בולגריה.
שידור: אירועים מרכזיים בערוץ הקיבוץ, 5+Live.
דעה אישית: לבסקי, קבוצה שמגיע כל שנה קבועה לפחות לגביע אופ"א פוגשת את דברצן המפתיעה, הרבה פחות מנוסה, ללבסקי לא אמורה להיות בעיה להביס אפילו את דברצן, הגומלין אני מניח יהיה לפרוטוקל בלבד.
VS
ליון (צרפת) - אנדרלכט (בלגיה), 21:45, צרפת.
שידור: משחק שלם, ספורט5+, 21:40.
דעה אישית: ליון, קבוצה חזקה מאוד מאוד, שהיגעה רק למקום השלישי בצרפת בעונה שעברה, ובגלל זה צריכה לשחק במוקדמות, התחזקה מאוד השנה. לפי דעתי, באצטדיון הביתי שלה, עם הניסיון והעוצמה, לאנדרלכט לא אמור להיות סיכוי, אולי תהיה כאן הפתעה.
VS
פנאתנייקוס (יוון) - אתלטיקו מדריד (ספרד), 21:45, יוון.
שידור: משחק שלם, ספורט5, 21:40.
דעה אישית: אואה, משחק מעניין וקשה מאוד מאוד, לא ממליץ עליו בווינר, אתלטיקו קבוצה חזקה מאוד מאוד, אבל גם פנא, במגרשה הביתי שהוא בעצם המבצר שלה, כמעט לא מנוצחת. שתי הקבוצות הגיעו בשנה שעברה לשמינית הגמר, לכן הניסיון לא ישחק תפקיד. על הנייר ברור שאתלטיקו טובה יותר, אבל עם ההגנה היחסית חלשה שלה וההתקפה הטובה של פנא, אי אפשר לדעת. היוונים הורידו גובה בתקשורת, אבל באמת שעם הקהל הביתי ועם קצת אמונה יהיה כאן משחק מעניין. מה שבטוח - שערים יהיו כאן, שווה לצפות.
VS
רדבול זלצבורג (אוסטריה) - מכבי חיפה (ישראל), 21:45, אוסטריה.
שידור: משחק שלם, ערוץ 22, 21:45.
דעה אישית: הרכב מכבי חיפה- דוידוביץ', משומר, קינן, מימון, מסיללה, כיאל, קולמה, גאדיר, גולסה, קטן, דאוולשבילי. הבלם הפורטוגלי טקסיירה, לא משחק בגלל הרחקה. אז ככה, משחק מעניין מאוד, פתוח מאוד, לנו הישראלים. לפי דעתי, להיות אובייקטיבי זלצבורג מפרקת את מכבי חיפה. כמו תמיד אנחנו הישראלים אומרים שאנחנו טובים כמוהם ולא מנמיכים ציפיות, אנחנו צריכים להבין שאנחנו אנדרדוג. אני מקווה שהפעם הבועה לא תתנפץ כמו בשנים הקודמות שהגענו בטוחים וחטפנו בראש, אולי נפתיע. מצד שני, אני באמת חושב שלחיפה של השנה יש סיכוי טוב, אבל נצטרך הרבה, אצטדיון סטייל אנגלי רועש, דשא סינטטי, מזג אוויר שונה, זה לא הולך להיות קל. 0-0 או אולי 1-1, אפילו 2-1 יהיו תוצאות מעולות. נשאר רק להתפלל.
כמה הערות:
* הופעת בכורה של קבוצה ישראלית ב- HD, לבעלי הממירים.
* הישראליות האחרות, הפועל ת"א ובני יהודה, ישחקו מחר במסגרת מוקדמות הליגה האירופית.
* ישודר היום עוד משחק אימון בין ריאל מדריד לדורטמונד הגרמנית, בערוץ 5+Gold.
* ברצלונה תשחק היום נגד מנצ'סטר סיטי במשחק ידידות, זלאטן איברהימוביץ' יערוך הופעת בכורה.
* מנצ'סטר תשחק מול ברנלי וליברפול תשחק מול סטוק סיטי במסגרת המחזור השני של הפריימרליג.
* תוכלו היום גם לראות עוד קצת מאליפות העולם באתלטיקה וטניס בערוץ 11 וביורו ספורט (בהתאמה).
יום ספורט מהנה![]()