כמה מילים לפניכן:
כעת אני מנהל משחק בשם פוקימון-לנצח את האלוף. אחרי שהמשחק יסתיים אני אפתח על הסיפור הזה משחק. כמו בסיפור הקודם כמה מהדמויות הראשיות יקראו על חברי.
הקדמה:
מאז הסיפור על הבן אנוש הצעיר, אשר בא מהעתיד וחזר לעבר בתור פוקימון, הגילדה התפתחה. הכל היה טוב, הגילדה הפכה לממלכה ענקית ושמאפשרת לתושבים מגורים והגנה, הכל היה מושלם... פשוט מושלם. עד שיום אחד זה קרה! הופיע ענן שחור קטנטן, נראה לא מזיק בכלל. אחרי כל פעם שעבר ביער הפוקימונים שם השתגעו והתנהגו בצורה אכזרית, אחרי כשעה ההשפעה עוברת. לאחר שבוע שלם שבו ההשפעות האל קרו פעמיים ביום הבינו אנשי הגילדה שהענן השחור הוא גורם הבעיה-אבל היה מאוחר מדי. הענן שקע אל האדמה ולא זז משם, אט אט הוא התרחב, קבוצת פוקימונים מסועימת ששהתה בערפל השחור זמן רב התחילה לקבל מחשבה-אבל לא חיובית. הם הקימו יחידת לוחמה כמו הגילדה, "לוחמי השחור" קראו לה. כיום, העולם נמצלא במאבק הרסני, בין לוחמי השחור לגילדה. בגלל המאבק הקשה הגילדה כעת מחייבת כל פוקימון בן 12 להיצטרף לגילדה לשירות שנתיים-אחר כך זו בחירה שלו אם להישאר או לא. והערפל השחור? ממשיך לגדול ולהתפזר, לגילדה אין מספיק זמן לדאוג לו מפני שהם עסוקים במלחמה.
פרק 1-הידד! מצטרפים לגילדה!
"היי קום" נשמע קול עבה, זה היה גרצ'ומפ המנסה להעיר צ'רמנדר משינתו.
"עוד חמש דקות, בבקשה אבא" עונה הצ'רמנדר בעייפות ומתכרבל עוד יותר בשמיכה,
"אם לא תקום עכשיו תאחר להרשמות לגילדה" עונה הגרצ'ומפ בקול מתחכם.
"לגילדה?", לפתע במהרה קם לו הצ'רמנדר, ובמהרה הוא רץ לעבר היציאה מהבית. ישר מאחורי ביתו של הצ'רמנדר נמצאת חומה העשויה מגזעי עצים, החומה לא גבוהה בהרבה מהבית של הצ'רמנדר. הצ'רמנדר מתחיל לרוץ סביב החומה כאשר הוא מסתכל עליה כדי לחפש משהו, באותו הזמן שהוא רץ סבחב החומה הוא גם משתדל לא להיתקל באף אחד מהפוקימונים בעיר. לבסוף הצ'רמנדר עוצר, בדיוק מול שער החומה. "לעזאזל! איחרתי" הוא אומר ומזעיף פנים.
לפתע השערים מתחילים להיסגר, "היי חכו רגע!" אומר הצ'רמנדר ומזנק לעבר השער על מנת לחצות את החומה, בדיוק שכזנבו חוצה את החומה השערים נסגרים.באותו הזמן שהצ'רמנדר רץ אל תוך המבנה שבין השערים הוא חושב לעצמו:"אולי מפני שאחרתי כבר כולם סיימו להירשם ולא אצטרך לחכות" ואז מחייך. הצ'רמנדר ממשיך ללכת תוך כדי שהוא חולם לו ואז לפתע הוא מתנגש במשהו עצום, ואז נופל. הצ'רמנדר קם ומפנה את עיניו לעבר מי שהפיל אותו, מולו הוא רואה טנגרווט' ענקי. "לאן אתה הולך בדיוק ילד?" הוא שואל בסקרנות,
"א.. א.. אני?" אומר הצ'רמנדר שעדיין בהלם מהטנגרווט', "אני מחפש את חדר ההרשמה".
"אה, חה חה חה" פורץ הטנגרווט' בצחוק גדול, "חדר ההרשמה זה בכיוון השני, רוצה טרמפ לשם?" הוא שואל.
"טרמפ?" אומר צ'רמנדר בתהייה,
"אני מניח שזה כן" אומר הטנגרווט', הוא מרים לאוויר את צ'רמנדר בעזרת הנפת זרועו הארוכה והצ'רמנדר נוחת על ראשו של הטנגרווט', "אל חדר ההרשמה!" צועק הטנגרווט' ומצביע לעבר הכיוון ממנו בא צ'רמנדר, אחר כך הוא מתחיל לרוץ. למרות גודלו העצום של הטנגרווט' הוא רץ די מהר, המסדרונות מלאות אנשים והוא מליח להתחמק ולא להתנגש באף אחד מהם. לבסוף הוא עוצר באולם ענקי, כל האולם מלא פוקימונים. "הגענו" אומר הטנגרווט' באנחה ומניח את צ'רמנדר, "להתראות" הוא אומר ואז רץ לאנשהו.
"להתרא... להתראות" אומר הצ'רמנדר המבוהל, בלי להסתכל אל הטנגרווט' הוא מנופף לו בקלילות, פשוט מחשבתו שקועה בדרך הארוכה שמחכה לו עד דוכן ההרשמה.
השמש שוקעת, הירח עולה לו והשמיים משחירים, סוף סוף מגיע תורו של הצ'רמנדר. הוא מתקדם לעבר הדוכן ורואה שהטנגרווט' נמצא בו. "שם?" הוא שואל בחייוך,
"צ'רמנדר" הוא עונה ומפהק, "שי הצ'רמנדר" ואז משלים את משפטו.
"ברכותיי שי, מעכשיו אתה חבר בגילדה" אומר הטנגרווט' ורושם משהו על הדף.
ההמשך יבוא....