פרק 2- גיבל מרקרוו וסטרוויאה! הפיירו הענק מכה שנית
שבוע עבר מאז אותו יום גורלי שבו פלטינה באה לבקר בעיר, ועכשיו הגיע היום הגדול שבו ניב יקבל את הפוקימון הראשון שלו.
הוא רץ במלוא המהירות למעבדה של פרופסור אוק, ביחד עם עוד שישה ילדים נרגשים, ובסופו של דבר היה השלישי להיכנס למעבדה. הפרופסור ניגש אליו ושאל אותו "שלום לך,האם גם אתה באת כדי לקבל את הפוקימון הראשון שלך?", בעודו צוחק בעליזות. ניב ענה "כן" בלי לחשוש. ניב המשיך ואמר "אני בוחר בגיבל!" הפרופסור עצר לרגע, חשב ואז אמר "בחירה מצויינת,מקווה שתצליח בדרכך". הוא הגיש לניב חמש פוקדורים ופוקדע ונתן לו ללכת לדרכו.
ניב רץ במהירות לדרך אחד וזרק את הפוקדור לאוויר, מתוכו יצא גיבל קטן קטן וחמוד. הגיבל חייך לניב וניב הביט בו שמח, שניהם נראו מרוצים מהשיבוץ. ניב התכופף לגובה של גיבל ואמר "היי גיבל, אני המאמן שלך, קוראים לי ניב. מה דעתך שנלך לחפש פוקימון בדרך אחד?" גיבל חייך, הרים את ידייו הכי גבוה שהוא רק יכל ואמר "גיב גיב", ושניהם רצו לתוך השדות של דרך אחת בחיפוש אחר פוקימון.
בהתחלה הם ראו רטטה, אבל מאמן אחר בדיוק זרק עליו פוקדור. אחרי זה הם פגשו פיג'י, אבל הוא בדיוק עף משם כששלושה ספיירואים רודפים אחריו. בסופו של דבר הם התייאשו והתיישבו על הקרקע, מותשים מריצות וחיפושים, פיזית ונפשית. ניב הוציא קצת אוכל ואכל ביחד עם גיבל עד שהם שבעו. הוא אמר לגיבל "אל תדאג, הפעם לא נפשל. הפעם נמצא פוקימון שנוכל להילחם בו!"
שניהם קמו והחלו ללכת, כשלפתע ניב שמע קול מוכר מאחור שאמר "אולי ראית סטרוויאה פה באיזור?" ניב הסתובב מופתע, הוא זיהה מי דיברה, זאת הייתה פלטינה. ובדיוק כמו שחשב, פלטינה עמדה מאחורי. ניב אמר מופתע ונבוך "לא, למרות שהייתי שמח לתפוס אחד." ובעט בקרקע בכעס. פלטינה עצרה לרגע לחשוב, היא התרכזה ואז אמרה "חבל, אני מחפשת את סטרוויאה שלי, הוא ברח בזמן הביקור בפאלט. תגיד, תוכל להעביר בשבילי משהו?" בלי לחכות ניב ענה "בטח למה לא?" ואחרי כשניה הוסיף "אבל מה?" "לפני חודש בן דודי יצא לחופשה וביקש שאשמור על המרקרוו שלו, עכשיו הוא חזר ורוצה אותו בחזרה. אך אני עסוקה בהופעות ואיתגורים וכדומה. תוכל להעביר אותו בשבילי?" ניב עצר לרגע לחשוב וענה "איפה בן הדוד שלך גר? אם הוא על הדרך שלי אין שום בעיה!" חיוך גדול נמרח על פניו של ניב בזמן שהוא אמר משפט זה. פלטינה אמרה "אז אני מניחה שזה בסדר כי הוא גר בורידיאן שבסוף דרך אחד." החיוך של ניב קטן בקצת והוא אמר "זה ממש על הדרך שלי אז אין בעיה. אבל חבל שאין לי פוקימון מעופף, ומרקרוו הוא פוקימון מעופף כזה חזק. יש לדוד שלך מזל שיש לו את מרקרוו." היו כמה שניות של שקט מתוח עד שפלטינה אמרה "דוד שלי הוא מגדל פוקימונים, אולי יהיה לו מרקרוו להביא לך." ניב העלה חיוך על הפנים ולקח את הפוקדור של מרקרוו, פלטינה זרקה פוקדור לאוויר ואמרה "להתראות ותודה." מתוך הפוקדור יצא ארודקטייל, פלטינה עלתה לעיו ועפה משם.
ניב התחיל ללכת מאושר ומלא אנרגיה כשגיבל לידו, שמח ומלא אנרגיה באותה המידה, וביחד הם התקדמו לכיוון ורידיאן. אחרי כמה דקות משבי רוח החלו להקשות את הדרך, כששובלי טיילו ענקיים חצו את השמיים. ניב חשב לעצמו "כמה חבל שאין לי זמן לתפוס אותם, אחזור לכאן אחרי שאעביר את מרקרוו לדוד של פלטינה." ניב וגיבל המשיכו ללכת, בזמן שניב חשב לעצמו על המראה היפיפה, שהזכיר לו את אותו יום לפני חמש שנים שבו הוא שכב על הדשא וראה את הפיג'ים עפים בשמיים. לצערו הרב היום הזה המשיך להיות דומה, והגיע למקומות שניב קיווה שהוא לא יגיע אליהם.
ניב המשיך ללכת מתחת לשובלי הטיילו, כלפתע הרוחות נפסקו ובמקומן הגיעו צעקות של הטיילואים והתפרקות השובלים, וצרחה אדירה של פיירו. ניב הביט למעלה וראה פיירו ענק מבריח את הטיילואים וחזר לעבר הנורא, לרגע אחד הוא קפא מפחד, ושוב פעם נשמע אותה צרחה נוראית. "פיייייייייייי" היה כל מה שניב שמע. הפיירו הנורא שהפחיד את פוקימוני המעופף היה כל מה שהוא ראה. פיירו הפיל טיילואים לאדמה, מחסל אותם אחד אחד ומבריח אותם. הפוקדור של מרקרוו נפתח, ומרקרוו עף למעלה לעזור לטיילואים. פיירו העיף אותו לאחור עם הכנף שלו והמשיך לפגוע בטיילואים בחוזקה, וניב התעשת ואמר בקול "אני לא אתן לזה לקרות שוב! אני צריך לעצור את זה ולהגן על מרקרוו, פלטינה תכעס אם הוא יפגע. גיבל עכשיו מכת חול. מרקרוו חבטה, כדור צל, משהו. תעשה מה שאתה יכול!" גיבל זרק חול לכיוון פיירו, אבל במשב כנפיים אחד פיירו העיף את החול ישר לעיניים של גיבל, זה היה הקרב של מרקרוו. מרקרוו עף לכיוון פיירו והתנגש בו חזיתית, כשכל הטיילואים באו ועזרו לו בניקורים. פיירו יצר מערבולות רוח רבות שהרחיקו את כל הטיילואים, אבל מרקרוו הצליח לנחות בנחת על הקרקע בלי להסתכן בכלל. פיירו צלל במהירות אחר מרקרוו, וזה היה הזמן של גיבל לתקוף. הוא קפץ לחבוט בפיירו אבל פיירו ניקר אותו בניקור קידוח, ששלח אותו לאחור וריסק אותו באדמה. גיבל נפצע קשות אבל לא וויתר, הוא נעמד חזרה וקפץ בעוד חבטה, אבל פיירו הכה בו בכנף בחוזקה ושלח אותו לאחור. בנתיים מרקרוו פשוט עמד שם ולא זז. ניב צעק שוב ושוב "מרקרוו תעזור לגיבל בבקשה!" ובסופו של דבר צעק "תפסיק גיבל"
כשגיבל עצר הוא היה פצוע קשות בכל הגוף, הוא נפל על הריצפה והתעלף. ניב רץ אליו ותפס אותו, כשפיירו עף מעליו ועמד לשלוח גל רוח שיחסל אותו, כל הזמן הזה מרקרוו עמד שם ואל עשה דבר.