Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 13 מתוך 13

נושא: טירונות

1. ~TyLeR~
    Guest
    *אל תנעלו את הנושא זה,הנושא הזה כל שבוע ישמש לכם כמה שיקרה או עלול לקרות לכם ותלמדו דברים חדשים על הצבא ועל מה שתעברו בטירונות.*

שלום לכם,

קודם כל אני גר בעכו.באתי ללשכת הגיוס בחיפה חוף הכרמל (תחנה מרכזית).משמה היו חיילים שונים,אני ואימא ואבא שלי הגענו לשמה מוקדם.לאחר המתנה קצרה,הגיעו נערים רבים לשמה,עלינו עוד קומה והיה שמה דלת ובה היו כיסאות העומדים מול במה.לאחר המתנה נוספת,כולם התיישבו בכיסאות (הנערים וההורים שלהם).התחיל טקס כלשהו שאמר שאנו הנערים (כולל אני) עומדים להתגייס ובירך אותנו על כך.לאחר מכן,ירדנו למטה (אני וההורים שלי-אימא ואבא) והיו שמה מוכרזים במסכים השונים מספרים שונים.

שאלתי חייל כלשהו לאן אני הולך הוא ענה לי והצביע על אוטובוס מסויים.לאחר מכן,נפרדתי מהוריי.זה היה החלק הכי מרגש שיש D:
    לאחר שנפרדתי מהוריי,עליתי לאוטובוס כאשר שמתי את התיק הענק שבו שמתי את הדברים שלי לקראת הגיוס והשהייה בבסיס.אימא ואבא נפרדו ממני דרך אחד החלונות של האוטובוס,שמחתי מאוד ואימא שלי כמעט בכתה =0,אבא שלי התלהב.

לאחר המתנה קצרה,הרבה נערים נכנסו פנימה ו2 מפקדים בכניסה בדקו שאני או נער אחר אכן צריך להיות באוטובוס זה.

לאחר שהאוטובוס החל לנסוע,הרגשתי הרגשה משונה כזו כאילו אני ניתק מהעולם עם ההורים והחופש =[

האוטובוס נסע לבקו"ם (המקום שבו אתם הופכים לחיילים והופכים להיות חלק מהצבא).כשאתם מגיעים לבקו"ם,אתם יוצאים מהאוטובוס,לוקחים את התיק הגדול שסחבתם איתכם ואז עוקבים אחרי הוראות המפקדים.לאחר מכן,אתם עוברים בתחנה הראשונה שלכם שהיא האפסנאות.

בתחנה זו,אתם מקבלים חוט שבו אתם משחילים לתיק שלכם עם טופס כלשהו שמתחלק לשני חלקים.בצד אחד,טופס עם חור שדרכו אתם משחילים את החוט.בחלק הזה כתוב המקום שבו שמים את התיק שלכם (מספר כלשהו).תחנה זו יהיה בכניסת הביניין.

לאחר שהשחלתם חוט לטופס עם התיק,אתם תמסרו את התיק הגדול שלכם לאפסנאות (מחסן כזה של תיקים).אתם תעברו לתחנה הבאה שלכם.

התחנות הבאות שלהם כוללות טביעות אצבע (לוקחים ממכם טביעות אצבע),צילום חלל פה (רנטגן),צילום שיניים,מצלמים אותכם במצלמה קטנה (כאילו אתם בכלא XD).

לאחר כל זה,תעברו לתחנת אימות הנתונים שבה יאמתו את הנתונים שיש להם עליכם.

לאחר מכן,תעברו לתחנה שישאלו אותכם בה האם תרצו לתרום דם למשהו שנקרא מח עצם (חחח אל תשאלו מה זה),אתם יכולים לסרב (אתם מדלגים על תחנה זו ועוברים לתחנה הבאה).במידה ואתם נענים לבקשה,יקחו ממכם דגימת דם ותעברו לתחנה הבאה.

בתחנה הבאה,אתם תפגשו בדבר חד הנקרא מחט אוטומטית (מרגש אהה? חחח).מחט זו תדקור את האצבע שלכם במהירות האור (XD).לאחר מכן,יקחו את האצבע שלכם וימרחו על דף את הדם שלכם(הדם שלכם יהיו הדיו שלהם XD).

בתחנה הבאה,יהיו החיסונים.יהיו שמה 2 רופאים ובמידה אחד מהם תפוס השני פנוי (XD).במקרה זה היה רופא ורופאה (XD).המחט שמה חדה ביותר (XDDD).אל תדאג,אם תחיו לאחר מכן זה יהיה טוב (XDDDD).

שכחתי להזכיר לכם,בהתחלה תקבלו מדבקות בבקו"ם שישמשו לכם לכל תחנה ותחנה.בכל תחנה ישתמשו במדבקה אחת או יסרקו את המדבקה.המדבקה כוללת את השם הפרטי שלכם ושם המשפחה ותעודה הזהות וקוד מסלול שבהם אתם הולכים בבקו"ם (הקוד לא קשור בכלל לשיבוץ לשלכם).

בתחנה הבאה,אתם תלכו לבקר בוועדה רפואית (מי שצריך).במקרה שלי,ועדה רפואית הייתה סגורה ולכן התעקבתי על תחנה זו שעה שלמה עד שהובילו אותי ואת האחרים לחדר אוכל בבקו"ם ושמה אכלתי.כדי לפנות את האוכל צריך אישור מהחיילת האחראית עליכם או החייל.

לאחר מכן,חיכיתי עוד קצת בחוסר סבלנות.לבסוף שלחו אותי לתחנה הבאה בשם קצין המיון.קצין המיון אומר לכם לאן אתם משובצים ולאן אתם הולכים.אבל לא תמיד הוא אומר אמת (יכול להיות שהוא לא דיבר אמת במקרה שלי-אסביר בהמשך).לאחר המתנה קצרה,הגעתי לקצין המיון.

הוא אמר לי שאני לא מתאים לשרת במקצוע שלי שאני למדתי בו לאורך כל השנים האלה וסיימתי בהצטיינות יג' יד' באלקטרוניקה בגלל בעיותיי הרפואיות.
    לפי דעתי זה ממש לא צודק,אני עתודאי,למדתי טוב והם היו חייבים לשבץ אותי במקצוע באלקטרוניקה.בינתיים הוא אמר לי שלא שיבצו אותי בשום מקום עדיין.זאת אומרת שעדיין אני לא יודע לאיפה אני משתבץ.נאמר לי שאני אדע זאת בסוף הטירונות שלי.
    בכל אופן מקווה,שאלך לשרת במקצוע שלי ולא במקצוע אחרת.ממש התבאסתי מכך.

לאחר מכן,אתם תלכו למדוד עליכם מדים,תחנה זו יכולה להיות קצת יותר ארוכה בגלל שתצטרכו למצוא לכם מדים שמתאימים לכם.יהיו לכם שמה תאי הלבשה שבהם תוכלו למדוד מדים אלו.עד שלא תמצאו את המדים המתאימים לכם,כולל כומתה,חגורה וכ"ד אל תעזבו את המקום כי אחרי זה אתם תשרתו עם מדים אלה ואם משהו לא מתאים לכם מבחינת גודל,יהיו לכם בעיות עם זה!

לאחר מכן,תלכו לאוטובוס שיסיע אותכם לבסיס שנקבע לכם.

האוטובוס החל לנסוע,כמה מטרים אחרי...אחד המפקדים יצא אלינו לשטח באוטובוס והחל להסביר את הנהלים בבסיס,לאן אנו הולכים ומה נעשה במהלך כל הטירונות.

לראשונה,המפקד החל בתרגיל הראשון שלו שבו הוא הסביר איך לפנות למפקד וכשהוא שואל משהו בשאלת כן/לא,מה לענות לו.

בתרגיל זה,הכרתי את הצורה שבה אני פונה למפקד:
    "הקשב המפקד!"

כדי לפנות למפקד עליכם להיות קודם "הקשב למפקד!",ורק אז להגיד את דבריכם אחרת הוא לא יגיד כלום ובסוף יהיו לכם בעיות איתו חח

בנוסף,אם המפקד שואל משהו,נגיד האם לכולם יש שעונים?

צריך לענות "כן המפקד!",אם אין,פשוט שותקים (אין תשובה=לא).

אוקיי,זה התרגיל הראשון שעשיתי ביחד עם החבר'ה האחרים באוטובוס שנסע לבסיס.באוטובוס אתם יכולים לשאול את המפקד שאלות שאתם רוצים לשאול וזה בעצם היה חלק מהתרגיל בפנייה למפקד וכ"ד.

הבסיס שבו אני עושה את הטירונות שלי הוא בסיס סגור בשם בסיס זיקים.

מה זה בסיס סגור ומה זה בסיס פתוח?
    בסיס סגור הוא בסיס שבו אתם לנים בתוך הבסיס וחוזרים רק ביום שישי בבוקר הבייתה וכמובן גם שבת אתם נשארים בבית.אך,לפעמים יש הקפצות בשבת לדוגמה.הקפצה זה כשמתקשרים אליכם מפלאפון שלכם או לבית שלכם במספר חסוי ומבקשים ממך לגשת לבסיס.למי שגר בדרום,אתם נדרשים לגשת לשמה תוך 4 שעות,אם תאחרו, תענשו בחומרה.

למי שגר בצפון,תוך 8 שעות.

בסיס זה נמצא באשקלון והוא נקרא בשם בסיס זיקים.
    בבסיס זה יהיו לכם כל מיני תרגילים שיכשירו אותכם לקראת הצבא ויראו לכם מה זה משמעת אמיתית.התרגיל הראשון הוא דוגמה מכל התרגילים שיתרגלו איתכם.במהלך הטירונות,ירצו לכם על נושאים חשובים כמו מה עושים בעת שריפה או נפילת קסאם,לאן הולכים וכ"ד.בהמשך,יחלקו אותכם למחלקות ולכיתות.
    כל כיתה תהיה בחדר או באוהל משלה.בחדר או באוהל יהיו כמה מיטות.בחדר יהיה לכם ארון ובאוהל אין לכם ארון אלא יש לכם רק כמה מיטות לכיתה שבה אתם התמניתם בה יחד עם החבר'ה האחרים שאיתם אתם תקיימו את הטירונות שלכם והם החברים שלכם.

כמו כן,יש 4-5 מפקדים בבסיס שאחרים על כל מחלקה וכיתות.בכל מקרה,לי יש אוהלים.אני ישן באוהלים.מה שיש שבאוהלים זה מיטה שעליה מזרון.על המזרון יש שק שינה מקובץ לצורה של כרית גדולה.מתחת למיטה יש לכם קסדה ואפודה שעליהם יסבירו על זה בהמשך.

אתם תחולקו למחלקות וכיתות.אני במחלקה 1,כיתה 4.לכל כיתה יש אוהל משלה.
    בכל אוהל יש 5-6 אנשים.

אתם עושים את הפעולות שלכם ע"פ זמן שאומרים המפקדים.אם לא תצליחו לעמוד בזמן יהיו לכם בעיות.
    אני לא הצלחתי ובעזרת חושיי החתולים הצלחתי לתחמן את המפקד ולהתחמק מעונש (XDDD).

בהמשך יהיו לכם פריסות (זמן שבו אתם יכולים לקנות אוכל ושתייה אך לא להכנס לחדר האוכל ויש מקומות שבהם אתם לא נכנסים אליהם).

יסבירו וירצו לכם עוד כמה נהלים בבסיס.תשגיחו על כך שאתם אוכלים ושותים היטב אחרת לא תעמדו בזמנים.
    בכל מקרה,יש גם את ההפסקות שבהם אתם הולכים לאן שבא לכם חוץ מהמקומות שבהן אתם לא נכנסים ואסור לכם להכנס לחדר האוכל.

אפשר לדבר בפלאפון רק באוהל! אסור לכם גם להראות את הטלפון מחוץ לאוהל,אם תתפסו,המפקדים יעירו לכם על זה ואם יעירו יותר מידי אתם תענשו!

אוקיי,אלו הם הדברים החשובים שלדעתי אתם צריכים לדעת על הטירונות.

בתחילת הטירונות תמלאו הרבה טפסים תכירו במפקד הכיתה שלכם שאליו אתם פונים בכל הבעיות שלכם וכ"ד.לכל כיתה יש מפקד.לכל מחלקה יש מפקד.תפגשו גם את סגן המפקד.רוב המפקדים קשוחים אבל אני קיבלתי מפקד נחמד מאוד ולא קשוח שהוא רוסי.מפקד אחד יעזור לכם בעת שתצטרכו.

תצטרכו ללמוד קשירה צבאית שלמדתי היום שזה ממש לא קל וצריך דרך.זה לא הקשר הרגיל שאתם מכירים!

לאחר מכן,אם לא עברתם עדיין ראיון אישי עם המפקד אתם תעברו.אני לא עברתי אתמול ולכן עברתי היום בכך שהוא קורא לכם באמצע משהו.מפקד זה הוא המפקד הכיתה שלכם שאליו אתם פונים בכל בעיה ובעיה.הוא אחראי עליכם בכל מידה אפשרית.בהתחלה תחתמו על טפסים שהמפקדים ירכזו עליכם מידע ובהמשך ימנו כל אחד ואחד ממכם אחראי על משהו.אותי מינו אחראי על שמירות,כלומר אם מישהו שומר בלילה והוא בכיתה שלי אני חייב להודיע להם.מי שלא שומר נענש בחומרה!

טוב כשאתם הולכים הביתה,אתם תחזירו את כל הציוד שלא לכביסה כמו הקסדה באוהל שלכם והאפודה הכבדה למחסן בבסיס.אתם תעברו תדריך יציאה שבו יגידו מתי אתם נפגשים שוב ובאיזה שעה.אסור לאחר.אם איחרתם אפילו בשניות,זה נחשב כנפקדות ואתם תענשו בחומרה!

טוב זה להכול עד עכשיו ויהיה המשך עוד בעתיד! =]

מממממיאו ^_^

• היכל התהילה
    אלככסס 33333>
    כמה שהתגעגעתי XD
    וואי ותגיד החיסונים הם כואבים?
    Go ♥

לשעבר:
    מנהל, מעדכן, מפקח, מנהל ראשי
    ואולי גם בעתיד =]

• ~TyLeR~
    Guest
    אני עשיתי את החיסונים אצל רופא ואמרתי לו מפחד להקל עליי והוא עשה את החיסונים מהר ולא היה כואב בכלל.זה תלוי איך הרופאים עושים לך את החיסונים.

לחלק מהחבר'ה כאב אחרי זה מקום החיסון שבו החיסון נעשה,כאב מאוד.

אצלי שכחתי מזה בכלל ולא כאב לי בכלל.אצל כל אחד זה משהו אחר חחח

כן גם אני פוחד מאוד מזריקות והתחרפנתי כשראיתי את גודל המחט חחחחחח

• משתמש מנוסה
    נותנים לך 2 במכה, ברור שזה יכאב

ואו אני הולך לעבור את כל זה בעוד 8-9 חודשים בערך..
    אני מזה שונא חיסונים ובדיקות דם :X
    נראה לי אני אשים עליי פתק שעליו רשום "להרדים לפני השימוש, תודה"

• ~TyLeR~
    Guest
    חחחחח אתה תעשה את זה כמו כולם XD

גם אם ירדימו אותך,עדיין יכאב לך ואתה תתעורר באמצע XDDDDDD

• the bitch is back
    וי זה נישמע נוראי T_T
    מפחיד כל הקטע הזה של הבקו"ם והטירונות >>
    ואתה צריך לבקש אישור בשביל לפנות את השולחן?!
    כאילו WTF?! OO
    ציטוט פורסם במקור על ידי מלך השטיחים צפה בהודעה
    אני מכריז עליכם בעל ובעל ):
    גיל! 3>

• suicide,the real pain!!!
    שם: פרטי לא?
    זה ממש מסובך,אני מאחל לך רק לטוב,תישתמש בכל 9 הנשמות שלך לטובה חחחחחח
    לא לבעלי לב חלש
    [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=WIfkjgc-pMM&feature=player_embedded[/YOUTUBE]
    suicide,the real pain

• משתמש מנוסה
    וואי זה נישמע מגניב לאללה החיסונים המפקדים העונשים חח אני מת להיות כבר חייל XD זה עדיף מבצפר... משעמם ללמוד...

אל תישכח לספר לנו עוד אותי ממש עניין ליקרוא כל מה שרשמתה D:

• משתמש מנוסה
    סתם שתדע אלכס...הייתה לך טעימה קטנה מהטירונות בגלל ראש השנה ואין ממש מה להתרגש...בטח לא מטירונות 02..זה פשוט קיטנה ואני אומר את זה מנסיון..והשירות עצמו ממש לא ככה...ואגב שפירטת את השרשרת חיול דילגת על הסבא הזקן שמרצה לחיילים בהתחלה ועוד כמה דברים בדרך..וזה לא ככה לכל המתגייסים החדשים, הכל תלוי בטירונות ואיפה אתה הולך לשרת...

אה..ואם אחרי שבוע עדיין תסתבך עם הקשר הצבאי אז אתה בבעיה חח

• with great power comes great responsibility
    בנדוד שלי כבר סיפר לי על החיסונים והכל..
    יאלה בהצלחה בצבא :]

with great power comes great responsibility
    Tomerאומר/ת:
    אני תוצאה של אורגייה
    ב"ה תחזיק את החולצה הזאת שוב במסיבת עיתונאים...
    Spoiler ספוילר

חן השעיר.
    לא נשכח
    ולא נסלח.
    למה עזבת אותנו למה?!

גַּם אם אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי
    Spoiler ספוילר

• ~TyLeR~
    Guest
    תודה,כן אתה צודק שכחתי את הסבא שמרצה לאחר תחנת האפסנאות לחיילים איזה תחנות הם הולכים לעבור.

אני יודע את זה teabag,אני אשתדל לא להסתבך יותר XD,פשוט קצת קשה לעמוד בזמנים חחח

יש שמה זמנים שצריך לעמוד בהם ואם אתה לא עומד בהם אתה בבעיה...
    תודה כולם,בשבוע הבא ביום שישי כשאשתחרר שוב,אספר את ההמשך D:

• משתמש מנוסה
    שם: ירושלים
    נשבע אלכס ותמיר אתם חולים בראש.
    מה כואב כולה שניה אחת והכל עובר..

ומה הקשר לכותרת הנושא 'טירונות'? יש לך עוד מלא זמן

• מורחקים
    שם: ליאור
    אלכס D=
    וואי, נשמע מפחיד... יש לי פחד מזריקות ומחטים... אני פוחד שיקרה משהו רע....
    אמאל'ה...
    בהצלחה בהמשך D:

• מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
    • אתה לא יכול לפרסם תגובות
    • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
    • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
    •