החלוץ הישראלי של אספניול אמר במסיבת עיתונאים: "ההתאחדות עוזרת לי ומשוחחת עם שלטונות הצבא על מנת שאוכל להשלים את השרות בפגרה". על יום הכיפורים: "למזלי אוכל לשחק נגד חרס, כי המשחק ייערך לפני כניסת הצום".
תומר גנור פורסם: 25.09.09, 20:21
החלוץ הישראלי של אספניול, בן סהר, שוחח במסיבת עיתונאים בברצלונה עם הכתבים המקומיים והתייחס לבעיות הנוגעות לשרותו בצה"ל וכן ליום הכיפורים הקרוב.
ערב יום הכיפורים יחול ביום ראשון הקרוב, כאשר אספניול תארח את העולה החדשה חרס במחזור החמישי בליגה. סהר אמר: "שוחחתי עם המאמן מאוריסיו פוצ'טינו ואמרתי לו שאני יכול לשחק, מכיוון שהצום מתחיל לאחר המשחק. אבין ואקבל כל החלטה של המאמן. אני מרוכז במשחק ואחר כך אתרכז ביום כיפור, מכיוון שזה יום חשוב עבורי ועבור כל העם היהודי".
סהר הוסיף: "אם המשחק היה נערך בזמן הצום לא הייתי משחק, כי זה אסור. ביום הזה אתה רק יושב עם עצמך, חושב מה לא עשיתי בסדר כל
השנה ומבקש מאלוהים לסלוח לך. את לא אוכל ולא שותה ביום הזה, לא נוהג ולא עושה הרבה דברים. למזלי המשחק נערך לפני הצום ויש שחקנים כמו יוסי בניון, אשר לא משחקים עם הקבוצות שלהם במקרה שהמשחק נערך בזמן הצום. בדרך כלל יום הכיפורים יוצא באמצע השבוע, אבל הפעם זה ביום ראשון בערב".
בנוגע לשרותו הצבאי אמר סהר: "ההתאחדות הישראלית משוחחת בעניין הזה עם שלטונות הצבא ומנסים לעזור לי לפתור את הבעיה, כך שאוכל לעשות זאת בקיץ, כאשר יש לנו חופש מהליגה. כמו שכבר אמרתי, זה לא יפריע למהלך העונה של אספניול. אסיים את העונה ואז אעשה צבא. אני לא מתעסק בזה, ההתאחדות עוזרת לי והכל בסדר".
על מצבה של קבוצתו אחרי שני ניצחונות רצופים אמר סהר: "הניצחון על לה קורוניה נתן לנו הרבה ביטחון. זה היה ניצחון גדול, אנחנו מתאמנים היטב וידענו שהניצחונות יגיעו. גם במשחק נגד מלאגה הראנו את האופי שלנו ואם נשלים תשע נקודות בשבוע מול חרס יהיה נחמד מאוד. אני מקווה לפתוח בהרכב. אני מרגיש טוב ונהנה בקבוצה. כבשתי נגד מלאגה, אבל זו ההחלטה של המאמן".
על הכדורגל הספרדי לעומת זה שהכיר מאנגליה אמר סהר: "בספרד הכדורגל יותר מושתת על טכניקה והוא מהיר מאוד. באנגליה המשחק גם מאוד מהיר, אבל יותר פיזי. בספרד אני יותר נהנה, כי הכדורגל יותר טכני ופחות על כדורים ארוכים. יש יותר מרווחים וזה מה שאני אוהב".
קרדיט לאתר YENT.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3782016,00.html
עלה והצלח בן סהר .