אני אתאיסט ולכן כל הזכרות נפילת בית המקדש וכו' אינן מדברות אליי. בכל מקרה הסיבה השנייה היא בדיוק התכלית לכל הדברים שלי, מחשיבים את הרצח הזה לנורא על פני רציחות אחרות בין יהודים ליהודים שלא קשה למצוא בכל מהדורת חדשות בכל יום שעובר. מדוע רצח שנבע מדעה שונה[למרות שגם זו טעות כיוון שרבין לא נרצח על ידי יגאל עמיר בגלל שהוא היה שמאלני בדעותיו, אלא בגלל הויתורים שעמד לעשות שכנראה וגם היו חשובים לרוצח בתור יהודי דתי\מסורתי שרוצה לחיות בארץ ישראל השלמה, ואולי גם בגלל ראייה עתידית שלו שהדבר יביא רק לעתיד שחור] נחשב רע יותר מרצח שבו פשוט החליטו כמה נערים להכות למוות עובר אורח בטיילת סתם כך ללא סיבה? מי קובע שהחיים שנלקחו במקרה הזה הם לא חשובים וראויים לזיכרון כמו רצחו של רבין? בגלל שרבין היה בעמדה של ראש ממשלה? בגלל שהוא היה נציג ציבורי, הוא נמצא מעל לאדם הפשוט מהטיילת שעבד למחייתו בחברת חשמל?
אני אישית לא רואה נקודת אל חזור לפחות לא בצורה כזו כבדה, כיוון שיגאל עמיר לא קם יום אחד וחשב לעצמו: "יהיה נחמד לתכנן רצח של אדם שמאלני...אנסה למצוא לעצמי אחד שכזה!" לא, הוא עשה זאת כנראה בגלל מה שציינתי, הוא לא יכל לראות את הויתורים הללו שלדעתו פוגעים בכל יהודי ויהודי שחי בארץ ישראל. אגב אותו דוד ששרים לו שירי הלל עבר על שלושה דיברות במעשה אחד כולל אותו מעשה של יהודי לא רוצח יהודי...ודבר שכזה גם מתרחש כל הזמן אולי אפילו בעודנו מדברים, לכן סוגיית ה'יהודי רוצח יהודי' היא תירוץ חסר תוכן להצדקת היום הזה.