שלום לכולם
שמי עידוס ורציתי להציג בפניכם כמה דברים מעניינים על פוקימון.
הנושא הנ"ל יעניין גם מי שלא צופה בפוקימון כי אלו דברים מזעזעים שקרו בסדרה.
תוכן העניינים:
1.פרקים גנוזים
2.מסרים נאצים
3.מסרים גזעניים
4.קרדיטים
1.פרקים גנוזים:
בפוקימון היו מספר פרקים גנוזים, הדבר מעניין מאוד ואנו נחקור כל פרק גנוז ונגלה את הסיבה האמיתית לגניזתו!
פרק 18-היפה והחוף
הפרק הזה נגנז משידור בשל היותו בוטה וגס!
בפרק הזה מתרחשת תחרות יופי בחוף הים בין היתר גם מיסטי משתתפת בתחרות.
הפרק נגנז בגלל שבאמצע הפרק אנו רואים את ג'יימס לובש בקיני ומרכיב ציצי מלאכותי, לא רק שהסדרה מיועדת לילדים וזוהי סצנה גסה מאוד שבין מרכיב ציצי מלאכותי אלא שג'יימס משתחצן בפני מיסטי שהציצי שלו יותר גדול משלה ושהיא יכולה לחלום לציצי כמוהו.
יש לזכור שהסדרה משודרת לילדים (אם כי אותי הקטע מאוד הצחיק בתקופה הזאת אך אני שמח שהפרק נגנז ומנע ממני להשאיל תכנים כה בוטים כמו בפרק.
היכן ואיך הפרק נגנז?
יפן-הפרק שודר במלואו
ארה"ב-הפרק נגנז ושודר רק שנתיים אחר כך
ישראל-הפרק לא שודר כלל
אירופה-לא שודר כלל.
פרק 19-טנטקול וטנטקרול
הפרק הזה מראה הריסת עיר מלאת בניינים ואף גורד שחקים ענק עי"י פוקימון מרושע. הפרק שודר בכל העולם.
ב11.09.2001 התרחש אסון התיאומים אשר מאוד דמה לפרק מכיוון שבניינים שלמים התמוטטו ואף גורד שחקים ענק!
הפרק מבטא אימה לאורך כולו והוא נגנז מהשידורים החוזרים בכל העולם עקב ההתמוטטות התאומים דבר שיכל ליצור פחד עמוק לילדים שצופים בסדרה.
לבסוף הפרק הוחזר למכירה בDVD ואף שודר בCartoon Network.
היכן ואיך הפרק נגנז?
יפן-הפרק שודר במלואו, לאחר פעולות הטרור של ה9.11.2012 הוחרם משידורים חוזרים ולאחר זמן ארוך הוחזר.
ארה"ב-הפרק שודר במלואו, לאחר פעולות הטרור של ה9.11.2012 הוחרם משידורים חוזרים ולאחר זמן ארוך הוחזר.
ישראל-הפרק שודר במלואו, לאחר פעולות הטרור של ה9.11.2012 הוחרם משידורים חוזרים ולאחר זמן ארוך הוחזר.
אירופה-הפרק שודר במלואו, לאחר פעולות הטרור של ה9.11.2012 הוחרם משידורים חוזרים ולאחר זמן ארוך הוחזר.
פרק 23-מגדל האימה
פרק זה שודר כרגיל אולם נגנז מהשידורים החוזרים לאחר פעולות הטרור של ה11.09.01.
הפרק נגנז בעיקר עקב שם הפרק The Tower of Terror (מגדל הטרור) שדומה למגדלי התאומים שעברו טרור.
כותרת הפרק עלולה היתה להפחיד ילדים עקב פעולות הטרור.
כמו כן בפרק גם הפוקימונים התעללו באש והפגינו נגדו "סוג של טרור" ואף בסוף הפרק אש הפך לרוח ו"מת" (אם זכרוני אינו מתהה אותי).
זמן מה לאחר הגניזה של הפרק הוא הוחזר לשידור.
היכן ואיך הפרק נגנז?
יפן-הפרק שודר במלואו, לאחר פעולות הטרור של ה9.11.2012 הוחרם משידורים חוזרים ולאחר זמן ארוך הוחזר.
ארה"ב-הפרק שודר במלואו, לאחר פעולות הטרור של ה9.11.2012 הוחרם משידורים חוזרים ולאחר זמן ארוך הוחזר.
ישראל-הפרק שודר במלואו, לאחר פעולות הטרור של ה9.11.2012 הוחרם משידורים חוזרים ולאחר זמן ארוך הוחזר.
אירופה-הפרק שודר במלואו, לאחר פעולות הטרור של ה9.11.2012 הוחרם משידורים חוזרים ולאחר זמן ארוך הוחזר.
פרק 35-אגדתו של דרטיני
פרק זה היה פרק חשוב בעלילת הסדרה הומנם הוא נגנז מאחר והוא לווה באלימות קשה בעזרת אקדח!
לאורך כל הפרק השומר המטורף איים על אש וחבריו בעזרת אקדחים והפרק כלל מלא אקדחים יריות ואקשן.
האמריקאים חשבו שהפרק אלים מדי לשידור בפני ילדים קטנים ולכן גנזו את הפרק.
הפרק יצר חור בעלילה מכיוון שזהו היה פרק חשוב ביותר להבנת העלילה!
בפרק הזה אש תפס 30 טאורוסים איתם נלחם בפרק 36 ואלפי צופים אינם הבינו כיצד אש השיג את הטאורוסים מאחר שהפרק הקודם נגנז.
ברוק השיג גם טאורוס אחד אך הוא תפס אותו בפוכדור של אש וכנראה נתן אותו לאש.
היכן ואיך הפרק נגנז?
יפן-הפרק שודר במלואו
ארה"ב-הפרק נגנז עקב אלימותו הקשה ולא שודר אף פעם
ישראל-הפרק נגנז עקב אלימותו הקשה ולא שודר אף פעם
אירופה-הפרק שודר במתכונת המתוכננת בבלגיה ושוויץ אולם לא שודר בשאר המדינות.
פרק 38-החייל החשמלי פוריגון
פרק זה שודר ביפן בלבד לכאורה פרק רגיל רק שלאחר הפרק 12,000 ילדים התלוננו על כאבי ראש, עיניים והקאות!
הפרק הראה את מלחמתו של פיקאצ'ו בפוריגון החייל החשמלי וכלל מלא הבזקי אור! כידוע רשות השידור קבעה שהבזקי האור המותרים הם 12 Hz ל4 שניות במסך מלא ואחרי זה ל2 שניות לא במסך מלא. הפרק כלל מאות הבהובי אורות זיקוקים ופיצוצים כאשר פיקאצ'ו ניסה ליירט את הטילים ששלח אליו פוריגון בעזרת ברקים וכללו ככל היותר 16 Hz לכה 10 שניות ויותר.
685 ילדים אושפזו בבתי החולים וקיבלו התקפי אפילפסיה בינהם 310 בנים ו375 בנות! ילדים רבים התלוננו אף על עיוורון וחלקם התאשפזו במשך תקופה ארוכה של כשבועיים! לאחר שידור הפרק פתחה המשטרה בחקירת נינטודיו (יוצרת הסדרה) והסדרה פוקימון הפסיקה את שידוריה למשך שנה!
הפרק נגנז אך ניתן למצוא אותו באינטרנט ולצפות בו ללא צנזור! (אני לא לא אחראי אם תקבלו התקף, אומרים שבאינטרנט זה בטוח יותר כי איכות המחשב פחות טובה! שוב אני לא אחראי אני אישית לא צפיתי).
כמו כן הפוקימון פוריגון אינו מופיע יותר בסדרה למרות שלא הוא זה שהביא את המחלה אלא מלחמת הברקים אך כנראה גנזו גם אותו בשל האירוע (כמו למשל שהשיר "לב זהב" של שרית חדד אינו מושמע עוד בגלל שהוא קרה כאשר התקרה של אולמי ורסאי קרסה. הרי ידוע שלא השיר הוא שהפיל את התקרה אבל אחרי מקרה כה מצער הוא צריך להגנז).
ולכל הדואגים התמונה למעלה מצונזרת והצבע האדום מסתיר את אחת מהסצנות של החשמל.
לצפייה בפרק לחצו כאן
היכן ואיך הפרק נגנז?
יפן-הפרק שודר במלואו ולאחר מכן נגנז באופן מיידי בכל השידורים החוזרים ומכל קלטות הוידאו!
ארה"ב-הפרק לא שודר ולא ישודר לעולם!
ישראל-הפרק לא שודר ולא ישודר לעולם!
אירופה-הפרק לא שודר ולא ישודר לעולם!
פרק 82-פחד באוויר
פרק זה שודר כרגיל אולם לאחר אירועי ה11 בספטמבר נגנז מהשידורים החוזרים בעיקר בגלל השם שלו פחד באוויר.
כידוע הטרוריסטים המוסלמים השתלטו על המטוסים שהיו באוויר וגרמו לפחד. בפרק זה אש עולה לטיסה בכדור פורח מתקדם כשכל מני אירועים מדאיגים מתרחשים! (לא צפיתי בפרק מכיוון שצפיתי רק בעונה ה-1). אך כמו שכבר אמרתי ישר עם קבלת ההודעה שהפרק נגנז החברה המשדרת את פוקימון שינתה את שמו מA Scare in the Air לA Scare in the Air והצנזור בוטל.
היכן ואיך הפרק נגנז?
יפן-הפרק שודר ומשודר בשידורים החוזרים
ארה"ב-הפרק שודר ומשודר בשידורים החוזרים לאחר שינוי השם.
ישראל-הפרק שודר ומשודר בשידורים החוזרים עם השם המקורי (לא שיש כאלה שידורים חוזרים אבל הכוונה בעבר :happy)
אירופה-הפרק שודר ומשודר בשידורים החוזרים
פרק 250-תעלול מזוייף
הפרק שודר ביפן אולם צונזר בארה"ב מכיוון שהם טענו שצבע עורה השחור ג'ינקס התרבות שלה והשפתיים העבות מראות שהיא חיכוי של השחורים האפריקאים. בשל כך ארה"ב צינזרה את הפרק וכאשר עורה שונה לסגול במקום שחור שידרה את 2 הפרקים הבאים.
עוד טוענים כי הפרק נגנז בשם חיקויו של ברוק לאיש החולה בשבעת רק בשביל להתחיל עם הרופאה (אך החלק הזה הוא לא בהכרח הגורם לצנזור).
היכן ואיך הפרק נגנז?
יפן-הפרק שודר במלואו
ארה"ב-הפרק נגנז
ישראל-הפרק שודר במלואו
אירופה-הפרק נגנז
פרק 377-קרב רעידת אדמה ברבוץ נגד ויסקאש
זהו הפרק הראשון שלא שודר מעולם אפילו ביפן!
הפרק מתאר רעידת אדמה שמתרחשת עי"י הפוקימונים במים. באותו שבוע בו היה אמור להיות הפרק משודר ביפן התרחשה רעידת אדמה ענקית ביפן שגבתה 60 הרוגים :nono:
בגלל רעידת האדמה הפרק נגנז ולא שודר מעולם! אולם יש סיכוי קטן שהוא ישודר בעתיד כפרק בונוס אך דבר זה לא נראה באופק.
היכן ואיך הפרק נגנז?
יפן-הפרק צונזר עקב רעידת אדמה ענקית שהתרחשה באותו שבוע בו היה אמור להופיע
ארה"ב-מכיוון שלא הופיע ביפן לא הופיע בארה"ב
ישראל-מכיוון שלא הופיע ביפן לא הופיע בישראל
אירופה-מכיוון שלא הופיע ביפן לא הופיע באירופה.
עד פה כל הפרקים המצונזרים מקווה שנהנתם מהפינה!
איזה סיבה הכי החרידה אתכם? איזה פרק הכי הייתם רוצים לראות? והאם היה לכם את האומץ לצפות בפרק 38 באינטרנט טלקחת סיכון בקבלת התקף? שתפו אותנו!
2.מסרים נאצים!
בפוקימון התגלו מספר מסרים נאצים:
1.בקלף של קוגה נמצא סימן של האידאולוגיה הנאצית
חשוב לציין שהסימן הוא לא הסמל הנאצי אלה סימן עתיק מאוד בתרבות היפנית שרבים משתמשים בו אך למרות זאת בכדי לא לעורר כעס בגרסה האנגלית שונה הסימן
2.באחד ממשחקי פוקימון נמצא פוקימון כשהוא מצדיע הצדעת היטלר בגרסה היפנית והאנגלית
כדי לא לעורר כעס האירופאים החליטו לשנות את הפוקימון כשהוא לא מצדיע
3.באחד מפרקי פוקימון נתפסים קבוצת אנשים מצדיעים להיטלר
4.אורי גלר תבע את פוקימון בטענה שהם העתיקו את הפוקימון קדברה שאורי הוא זה שהמציא את המילה קדברה ואורי מכופף כפיות בדיוק כמו קדברה. הוא גם טען שיש מסרים אנטישמיים בדמות ובסדרה בפרט. אורי הפסיד בתביעה ונינטודיו זוכתה אולם לאחר המקרה נינטודיו לא הוציאו שום תמונות של קדברה על קלפים! כנראה מהפחד..
מה דעתכם על המסרים הנאצים בסדרה? צירוף מקרים? לדעתי כן
3.מסרים גזעניים!
בפוקימון מופיעה דמות בשם ג'ינקס עורה בצובה שחור השפה שלה עבה ויש לה אופי אפרו אמריקאי דבר המקרין גזענות רבה
צבעה של ג'ינקס שונה בשאר הגרסאות חוץ מיפן לסגול עקב איום צנזור פרק.
מה דעתכם על המסרים הגזעניים בסדרה? לדעתי זה לא צירוף מקרים אבל זה לא בא להעליב אלא בצחוק
4.קרדיטים
קרדיט ענק לי Idos055,עידוס על הכנת כל המדריך! כל הזכויות שמורות לי
לגבי סעיף 2 ו3 חלק מהמידע נלקחת מהאתר בעמוד קונספרציות אז קרדיט על המידע לכותב ;)
אני לא צופה בפוקימון ואני שונא את העונות 2-12 מה שאומר שאני אוהב את העונה ה1 בה צפיתי שהייתי קטן (לא זוכר אם בכל העונה).
אתם מוזמנים ליצור עימי קשר בכתובת המסנג'ר הבאה: idos055@gmail.com
מנהלים בבקשה לא לנעול זה נושא מושקע שיגרוף תגובות ודיון רב
מישהו הולך לצפות בפרק 38?