לכבוד העלייה שלי כמנהל הפורום הנ"ל ,אני בא ואני מכריז ,שלפחות בחודש הקרוב ,הפורום הזה יהיה הכי פעיל בכל הפורום .וזה בזכותי ובזכותכם!! אז אני יעדכן כאן סיקורים ,משחקים ,חידונים ,אתגרים ,פרסים ,שירים .
ועוד דבר שאני מתחיל כאן בפורום זה ספציפית הוא "משתמש החודש" מי שאני אראה שהוא באמת משקיע יקבל תואר של כבוד ואני אפרסם את שמו ושמו יועבר הלאה ואולי ירוויח נקודות אצל ההנהלה.
אז יאללה לסיקור!
סדרה אנימה יפנית שהועלתה לשידור בשנת 1992 ונוצרה ביד studio pierrot המספרת על ילד בן ה14 בשם יו יו האקושו..
(ששמו האמיתי בגרסה האוריגינלית: יושקה אוראמשי) העובר יום רגיל למדי..
הוא מפספס לימודים, מתווכח עם המורים, ונלחם עם היריב שלו קוברה..
אבל יושקה קופץ לפני מכונית נוסעת כדי להציל את ילד קטן.. העניינים מסתבכים באופן לא צפוי..
כתוצאה מהקרבה העצמית שלו, יושקה נלקח לעולם הרוחות שם הוא פוגש בקואנמה, שליט בן שבע מאות שנה בעל גוף התינוק, עם מוצץ וכל השאר אין שודבר מקום לצחק עליו, כי קואנמה נתן ליושקה יכול לחזור לחיים שלו, אבל רק יקבל נשיקה משהו, אבל המישהו הזה להיות אוייב הותיק שלו קואברה.
תקציר פרק ראשון של יו יו האקושו:
אחרי יום רגיל לגמרי, יו יו האקושו נדרס על ידי מכונית בהצילו ילד קטן. הדבר הזה מביא לשרשרת אירועים שתשנה את חייו לנצח. אחרי שהוא פוגש בעולם הבא את בוטאן, השליחה של חיי הנצח, היא מציעה לו הצעה לחזור שוב לחיים שלו. יו יו מסרב, אבל אחרי שהוא רואה איך אימא שלו והחברים שלו מקוננים עליו, הוא משנה את דעתו ומוכן לשמוע על חווית הלידה מחדש.
הידעת? יפן|יו יו האקושו
הידעת?: אי שם ביפן, ממש בצפון היער קיוטו, נמצא הר גדול בשם הר היאה. לידו נמצא הר נוסף בשם הר קורמה. מסתבר שהיאה וקורמה מ"יו יו האקושו" קרובים זה לזה לא רק בסדרה!
הידעת?: בירת יפן היא העיר טוקיו. בטוקיו אין כמעט אתרים היסטוריים, והסיבה לכך היא שהעיר נהרסה לגמרי ברעידת אדמה בשנת 1923, ונחרבה שוב במלחמת העולם השנייה.
הידעת?: יש אנשים שמאמינים שרוחות רפאים יכולות להיכנס אל גוף של אדם חי ולשלוט בו, ממש כמו שיו יו עשה כשהיה רוח.
הידעת?: בוטאן לובשת קימונו מסורתי שנקרא "פוּרִיסוֹדֶה". הפוריסודה הוא קימונו בעל שרוולים ארוכים מאוד, והוא נלבש ע"י נשים יפניות צעירות, ממש כמו בוטאן.
הידעת?: פירוש השם "קראסו" הוא "עורב" ביפנית. די מתאים למראה האפל של קראסו, אתם לא חושבים?
הידעת?: היפנים אוהבים מאוד לאכול סַשִימי- דגים לא מבושלים!
הידעת?: פירוש השם יו יו האקושו ביפנית הוא "תיקי רוחות רפאים", די מתאים לעסקי בלש הרוחות, לא?
הידעת?: השם של יו יו בגרסא היפנית שלו הוא "יוּסּקֲה אוּרֳמֲשֻי"
הידעת?: היפנים מתעניינים באסטרולוגיה ובמזלות, ובשיחה עם מישהו מקובל לשאול אותו על המזל, התחביבים וסוג הדם שלו!
הידעת?: ליפנים שלושה סוגי כתב: ההִירַגָאנָה-הכתב הפשוט ביותר, הקָטקָאנַה כתב שנועד לכתיבת מילים בשפות זרות, והקָאנְגִ'י-כתב מסובך שמורכב מאלפי סימנים הוגיע מהשפה הסינית.
הידעת?: ביפן ובאמריקה כבר יש משחק קלפים של הסדרה "יו יו האקושו"!
הידעת?: ביפן פזורים המון מעיינות חמים טבעיים שנקראים "אוֹנְסֶן", והיפנים מגיעים אליהם בקביעות כדי להתנקות ולהירגע.
הידעת?: ביפן לא שולט מלך, אלא קיסר. שמו של הקיסר הנוכחי הוא "אקיהיטו" ומספרים עליו שהוא בן אדם מאוד נחמד.
הידעת?: היפנים מאמינים שהקיסר הוא צאצא של אלת השמש!
הידעת?: סיפור האגדה המוכר והמפורסם ביותר ביפן הוא הסיפור על מוֹמוֹטָארוֹ, ילד חזק במיוחד שנולד מתוך אפרסק!
הידעת?: מסופר שהמקום בו אפשר לפגוש רוחות רפאים ביפן הוא הר קוֹ-יָה, הר מסתורי מכוסה יערות, מקדשים עתיקים ובתי קברות.