שלום לכולם
ברצוני לכתוב לכם בשפה הכי עממית שיש, ולהחזיר אתכם 20 שנים אחורה לשנות ה 90
שבעצם בתקופה הזו ועוד לפני פרצה אלינו המוסיקה "המזרחית"
הכל בעצם התחיל מהזמרת זהבה בן, שפרצה אלינו בשנות ה 90 עם הקלטת "טיפת מזל" ,
והייתה למלכת הזמר המזרחי, ופתחה דלתות להמון זמרות שהצליחו באותה התקופה אבל לצערנו הרב הן נעלמו,
מהר מהמפה במקביל לזהבה , פרץ אלינו גם בשנות ה 90 הזמר עופר לוי , שהיה באמת הכוכב של שנות ה 90,
ואף גם הוא פתח דלתות להרבה מאוד זמרים שחלקם נשארו על המפה וחלקם נעלמו לנו עם להיטים גדולים,
ואלו שנישארו על המפה במוסיקה, עשו תפנית חדה מאוד מהמוסיקה המזרחית לים תיכוני ומצליחים יפה מאוד.
שימו לב, הכתבה הזו בעצם באה להזכיר לנו איך בעצם הכל התחיל ולהחזיר אותנו,
20 שנים אחורה לתחילת שנות ה90 היפות ששם בעצם הכל התחיל,
איך בעצם פרצה אלינו המוסיקה המזרחית? על איזה אומנים גדלנו? על איזה שירים? איפה נעלמו כולם?
היכן הלהיטים הגדולים שגדלנו עליהם? האם שכחנו אותם?
אז ממש לא! חברים וחברות, ואני יזכיר כאן את הכל ואת כולם, שימו לב ..
זוכרים את זהבה בן של שנות ה90? עם הלהיטים הגדולים "טיפת מזל", "איזה מין עולם", "נשמה טועה", "טלפון אהבה",
"גשם בוכה", "מלכת המזרח", ועוד ועוד להיטים..
הדור הבוגר יותר מכיר וזוכר אותה עם הלהיטים האלו, אני בטוח, הדור של היום מכיר את זהבה החדשה, את זהבה של היום עם הלהיטים "מלך אמיתי", "להשתגע", "שאני איתך", ועוד,
וחלקם חושבים שזאת זהבה חדשה, זמרת חדשה שפרצה אלינו בשנות ה2000
אבל בעצם לא מכירים את זהבה של פעם "זמרת הנשמה" ששרה בלחנים טורקיים והיום עשתה תפנית גדולה וחדה במוסיקה,
בסך הכל זהבה ביקשה "טיפת מזל" וקיבלה ים של מזל לתקופה מסויימת לצערנו למה? מדוע?
זהבה פתחה דלתות להרבה מאוד זמרות במוסיקה שהצליחו ונעלמו.
מי הזמרות שגדלנו עליהם? איזה להיטים היו להם? מדוע ולמה הן נעלמו?
בשנות ה90 ואחריה פרצו אלינו למוסיקה המזרחית הרבה מאוד זמרות, שהלכו בעקבותיה של זהבה,
ענת המהממת, זוכרים? מכירים?
ענת כהן משכונת ד' בבאר שבע פרצה אלינו באותה תקופה יחד עם שם הבמה שלה "ענת המהממת" שכולם היו מאזינים לשירי הנשמה שלה,
שגם נחשבה באותה תקופה למתחרה של זהבה, אבל הצליחה לתקופה מסויימת ופרשה מהמוסיקה,
ועזבה את ארץ ישראל לטובת ארצות הברית, שם נישאה עם בחיר לבה והקימה משפחה, ועדיין מתגוררת שם לטובתה,
הנה תזכורת ללהיטיה, "לא אכפת לי", "קצב הראי", ועוד להיטים.. ומאחוריה עומדים ארבעה אלבומים.
זוכרים את הזמרות הבאות?
לימור חן ? נטלי ? ריקי כהן ? ימית קליין ? שוש רם ? מוגדה ? שונטל ? שימרית ? ועוד רבות וטובות
הרבה זמרות שפעם היו מפורסמות והצליחו עם להיטים גדולים נעלמו לנו מהמוסיקה,
אנחנו בעצם גדלנו על כל אלה, והם בעצם פירסמו את "המוסיקה המזרחית" שהתפתחה.
נטלי עם השיר "לבדי" זמרת עם קול נדיר שהצליחה ונעלמה, תושבת העיר עכו לשעבר, וכיום מתגוררת בהוד השרון נשואה ואם לשלושה,
ומאחוריה שניי אלבומים.
שוש רם שהביאה את הלהיט "שקרן", ריקי כהן עם "שוקולד שלי", שימרית ביחד עם "אפרוש כנף",
מוגדה ילדת הפלא הטורקייה שעזבה את ישראל לטובת ארץ מולדתה, לימור חן עם שני תקליטים נפלאים ולהיט "בוא אלינו למסיבה".
ימית קליין שבשלהי שנות ה90 חבקה אלבום ובו דואט עם אחד הזמרים המצליחים של אותה תקופה העונה לשם "משה כהן",
וכיום אחרי 12 שנה חוזרת בשם משודרג בשם ימית אסף ומשחררת סינגל חדש לתחנות הרדיו "שלך".
בעצם על כל הזמרות הללו ועוד אחרות , אנחנו גדלנו ואותם תמיד היינו שומעים בפול ווליום ברכב בבית ובכל מקום אפשרי,
והיינו דוהרים לכל הופעה והופעה שלהם בכל המועדונים בארץ שהיו קיימים באותה תקופה וגם הם לצערנו נסגרו.
זוכרים את המועדונים שהיו באותה תקופה? הנה כמה מהם...
"קראט האוס", "הקרטייה", "הקולות של פיראוס", "הדיון", "הרציף", "אהבה מחודשת", "הבה נגילה", גוש 24", "ריח מנטה",
ועוד הרבה מועדונים שהיו קיימים בכל הארץ ושוב לצערנו נסגרו.
היכן הימים של התחנה המרכזית הישנה בתל אביב? שמשם כולם התחילו והתפרסמו,
אני זוכר באופן אישי, שבכל התחנה המרכזית הישנה היו תלויים פוסטרים של כל הזמרים, ושם היו מצלמים קליפים שהיו מתועדים בקלטות וידאו,
והיו מקיימים שם מפגשי מעריצים לזמרים, ובעצם שם היינו מתעדכנים בכל מה שקורה במוסיקה,
עוד נזכיר את תחנות הרדיו הפיראטי שנתנו חשיפה ענקית לכל האומנים הנפלאים של אותם שנים,
תחנת הרדיו "קול המזרח" בתדר 92.8 FM בצפון הארץ שנתן במה לכל אומן ואומן ובלי הבדלי גזע דת ומין וקידם המון זמרים,
אחריו קמו תחנות רדיו פיראטי כגון.. רדיו חזק, רדיו בריזה, רדיו סנטר, רדיו עדן, שגם הם לצערנו כבר לא איתנו.
עופר לוי כוכב שנות ה90 שאף גם הוא פרץ אלינו בתחילת שנות ה90 ביחד עם שם הבמה "פרדי" זוכרים?
כינוי לשמו של הזמר "פרדי טייפור" שממש הזכיר לנו הזמר הטורקי הוא פרץ במקביל לזהבה בן ששניהם היו "מלכי הזמר המזרחי",
בעקבות עופר נולדו הרבה זמרים שהצליחו וגם נעלמו מהמוסיקה, זמרים שגם גדלנו עליהם באותה התקופה והפכנו למעריצים שלהם,
והשירים שלהם היו להיטים גדולים, זוכרים אותם? הנה תזכורת..
אילן כהן "בים של דמעות" מאחוריו 4 אלבומים מוצלחים החליט לפרוש מהמוסיקה המזרחית לטובת מוסיקה מרוקאית בלבד,
סמי מיאלי תושב שכונה ד בבאר שבע שעזב אותה לטובת העיר עכו שבה הוא מתגורר כיום עם אשתו ובנו נתנאל,
סמי מיאלי, שכל שיר שלו הפך ללהיט זמר עם קול נדיר ואדיר, שפרש גם הוא מהמוסיקה המזרחית, לטובת המוסיקה המרוקאית.
איציק דהן עם הלהיט "בחיים הכל פתוח", איציק הרוש בשיר "דובשנית", אבי פרץ ביחד עם אחד הלהיטים של שנות ה90 "קשה לי",
משה כהן שמאחוריו 8 תקליטים מהמצליחים בשנות ה90 עם אין ספור להיטים כגון, "מבט כואב", "מחבק בקבוק", "נדרתי נדר", "מבט כואב",
ושני סרטים (מבט כואב 1+2) ובכיכובו של כהן פרש מהמוסיקה לטובת התקרבותו לדת וחזר בשנה האחרונה,
עם סינגל חדש "איתך להתחתן", וגם הוא לא מצליח לשחזר ימים עברו.
דורון מירן מלך החפלות של שנות ה90 האבא של המוסיקה המזרחית, שפרץ והצליח הרבה לפני עופר לוי בני אל עם הלהיט "אל תלכי רחוק" ושלושה אלבומים גם הוא מנסה את מזלו במוסיקה הים תיכונית בסינגל חדש "את היפה שלי" ולא מצליח לשחזר, את ימי הזוהר.
חגי נער הזוהר ששר מנשמה ופשוט נעלם מהמוסיקה, כמוהו גם הזמר אבי דן שמאחוריו ארבעה אלבומים,
ועוד אלבום דואטים ביחד עם זמרת אלמונית, בשם מורן קדוש.
אג'אר (שניסה שוב את מזלו בארץ עם שני דואטים עם הזמר תמיר גל) ואחרי 4 אלבומים חזר גם הוא לארץ מולדתו..
אלון חסון גם הוא מסוג זמרי הנשמה שמאחוריו שמונה תקליטים נעלם גם הוא מהמוסיקה לטובת עסקיו..
הזמר ערן סופר שמאחוריו המון להיטים בשנות ה90 כמו "אבא יקר", "ילדתי", "תגידו לה" וגם הוא חובק 4 אלבומים.
נזכיר באותה נשימה זמרים שנעלמו לנו כמו.. אבי כהן, אודי, אוריאל שלומי, אלי וקנין, אלי קפקא, גידי שמור, גילי ארגוב, דרור לוי, חיים אל, האיש והגלימה יובל פרי, מאיר לוגסי, ועוד רבים וטובים,
הכן כולם נעלמו? היכן המוסיקה המזרחית של פעם? ..
בעקבות כולם, נולדו לנו הרבה זמרים טובים שגם בעבר ביצעו שירי דיכאון ונשמה ועשו תפנית חדה במוסיקה והצליחו יפה מאוד,
קובי פרץ, ליאור נרקיס, ירון כהן, מושיק עפיה, שרון זריהן, שראל.
הזמרים שעדיין המשיכו את השושלת של המוסיקה המזרחית, מוסיקת הנשמה והדכאון הם..
שיקו חייק בעל קול המיוחד, עם 9 תקליטים ונכנס לתודעה הציבורית עם להיטים בערוץ המוסיקה.
תמיר גל , מלך המועדונים וזמר שנערץ על כל אחד ואחד וחובק שניים עשר תקליטים.
תמיר סולטנה, חביב שאשא, אוהד, אלי לוזון, רביד גואטה, זמר שבאופן אישי אני מאוד אוהב, זמר מצויין,
ועוד הרבה זמרים טובים שלא מקבלים מספיק במה במוסיקה
היום בארץ נותרו לנו זמרות בודדות שאנחנו צריכים לשמור עליהם, שלא יעלמו לנו חלילה,
ליאת בנאי, שהייתה כוכבת על במוסיקה ועדיין נישארה,
ענבר ישראל,חיית במה ענקית וכמובן רינת בר.
הכתבה הזו בעצם באה להזכיר ולחדד את זכרוננו, שהמוסיקה המזרחית לא פרצה אלינו בשנים האחרונות,
עם אומנים כמו משה פרץ, דודו אהרון, לירן טל, רגב הוד, אייל גולן, ועוד הרבה זמרים, היא פרצה אלינו עוד הרבה לפניהם,
הם זמרים גדולים וניפלאים, אבל הם לא הזמרים שהמציאו את המוסיקה המזרחית, כי המוסיקה הייתה קיימת הרבה לפניי,
וממש מצער אותי שהעם שלנו שוכח הכל והספיד את כל העבר של המוסיקה, או לפחות חלקנו.