צר לי להודיע לך, אבל כאשר היה בפרק שלך דיבור של שני אנשים אחד אחרי השני, לא ראיתי ולו פסיק אחד בין דבריהם, כך שלא טעית ב"מקום אחד או אחר", אלא בכל הקטע. דבר נוסף הוא בעניין השורות: היה מעבר שורה רק בין הפסקאות. זו פשוט נראית כמו חומת טקסט ולא כך צריך להראות סיפור. אני ממליץ לך לשים לב, אפוא, למבנה הסיפור כאשר אתה קורא ספר של סופר להבא.Originally posted by Konoha Shinobi@Feb 26 2010, 11:57 PM
אם יש דיבור של שני אנשים אחד אחראי השני שמתי פסיק, יכול להיות שבמקום אחד או אחר בטעות לא שמתי, ואין מה לעשות, אני בן אדם.
בכל מקרה, בגלל שלא ממש הצלחתי להתחבר לפרק הקודם, החלטתי להשאיר חור, פתח בעלילה שלא ברור, ולעבור למקום אחר. בגלל רצף האירועים לאחר מכן, החור הזה נהפך די חסר משמעות.
בנוגע לעלילת הפרק, רוב העלילה היא הבנה יותר גדולה של הישויות, והרעיון המרכזי של הפרק מגיע בפסקה-שתיים האחרונות, אחרי שכל הישויות "נשברות".
בבקשה תנסה לקרוא את הפרק שוב ולמקד קצת יותר מה לא הבנת, וזה בה"פ אני אוכל לנסות להסביר לך את זה
העלילה
אנסה לעקוב אחר העלילה:
פסקה א
הבנה וטמטום יושבים יחד במימד אפל.
ישנו תיאור של הבנה ושל טמטום. הבנה אומר לטמטום שיש להעניש את אקראיות על אשר עשה. טמטום מגחך ואומר שהבנה סתם דואג ושייעוד כבר תטפל באקראיות.
ייעוד מופיעה ואומרת שאשטון עומד למצוא את אקראיות (איך היא יודעת ואיך אשטון יכול למצוא את אקראיות?) וכשהוא ימצא אותו היא תביא אותו לעולם הזה למשפט.
הבנה אומר שהם כולם יודעים שהיא גם עברה על החוק (מדוע אינו רוצה להעניש אותה? הרי הדבר אינו הגיוני, שכן העבירה שלה חמורה לא פחות) ומספר לה שאיזומי הפכה למלאכית מזל ולכן, לא תוכל להגשים את גורלה לפי תכנונה של ייעוד (מדוע הבנה מתערב בעניינים של ישויות אחרות, אשר לא נוגעים אליו? אין כל סיבה שהוא יתמוך בייעוד ויצא נגד אקראיות או להיפך. אדרבה, הוא אינו אמור לנקוט עמדה בכל הסכסוך כלל, כמו שהוא לא עשה במשך אלפי שנים).
ייעוד מועדת, טמטום נעלם, מזל מופיע. הבנה מדבר על כך שלהפוך את ה"נבחרת" של ייעוד למלאכית מזל זה דבר רע (שוב הוא נוקט עמדה לא הגיונית של תמיכה בייעוד. אם כבר יש דבר שאמור להיות רע, אזי מן הראוי שזה יהיה הפיכת אדם השייך לעולמו של טמטום למלאך, ובמקרה זה שניהם עברו על החוק). הוא אומר לייעוד שכדאי לה להכין נבואה חדשה שתתקן את "ההרס שנוצר" (כפי שנאמר בפרקים קודמים, כל ישות, כולל הבנה, רואה את עצמה כעליונה מעל כולן ושואפת לשלוט ביקום כולו. לפיכך, אין כל הגיון בכך שימליץ הבנה לייעוד לנבא נבואה חדשה, שכן מבחינתו הנבואות האלה חסרות כל ערך וחשיבות). ייעוד משיבה שהיא לא תיצור נבואה חדשה עד שאקראיות ייתפס וייענש. הבנה אומר שאם אקראיות ייענש אזי גם על ייעוד ועל מזל להיענש שהוא מרחם על טמטום. מזל אומר שעליו ללכת לוודא שהמזל שהוא נתן לאשטון לא פג (מדוע נתן לאשטון מזל ומדוע שיפוג? ובכלל, מדוע פתאום עוזר מזל לייעוד?) ונעלם. הבנה אומר לה ללכת ליצור נבואה חדשה ולוודא שהיא תתקיים (שוב, התמיכה הלא הגיונית בייעוד ובתקפות ה"נבואות" שלה).
הקטע לא הגיוני בעליל ולא הבנתי את פשרו ומשמעותו.בקול אובססיבי ועצבני ייעוד אמרה "אני כבר עשיתי את הנבואה האחרונה שאני צריכה לעשות. אשטון הזה, הוא נכשל יותר מדי. הוא יביא לתפיסה של אקראיות, וימות בדרך. זה כל מה שצריך לקרות כדי שהמצב יתוקן
ייעוד רועדת ונסדקת. היא עוברת מעין תהליך מוזר חסר הסבר או משמעות, ככל שידוע לקורא, ובסופו נשברת לרסיסים מסיבה לא מובנת.
הבנה חושב שהיא טיפשה כיוון שנתנה לעצמה להישבר בזה כה חשוב (מה המשמעות של השבירה!?).
העולם רועד. הבנה לא מבין מה קורה.
עוד משפט בעל משמעות לא מובנת.ובפעם הראשונה אי פעם, הבנה לא יכל להבין מה קורה. זה היה גדול מדי, חזק מדי, ופשוט לא הגיוני. הוא חשב שמשהו יוצא מכלל שליטה, ושאם זה לא יעצר, הכל יהרס. מה שהוא לא הבין, זה שהוא טעה ובגדול. שום דבר לא יצא מכלל שליטה באותו הרגע. להפך, המשהו שממנו הוא צריך לחשוש, רק נכנס לשליטה. והעולם, אם הבאלגן שקורה לא יעצר בקרוב, לא יהיה עולם לדאוג לו.
פסקה ב
אשטון הולך בסמטאות ומגיע לסמטה ובה אקראיות יושב על יד שולחן שש-בש. אשטון הלך והרים אקדח כסוף (שסתם היה מונח שם וחיכה לו) וירה על אקראיות. הכדור נתקע בכתפו של אקראיות, אך אקראיות רוטן ואומר שזה מה שקורה כאשר משתמשים בנשק מהעולם שלהם בעולם עם זמן והקליע נופל. אין סימן שהכתף נפגעה מקליע כלשהו. הקוביות של אקראיות מפלו לרצפה. אשטון רץ, דרך עליהן ושבר אותן לרסיסים (מסיבה לא ברורה ואני מקווה מעוד שלא החלטת שה"קוביות" הן מקור הכח של אקראיות). הוא אומר שהפעם אקראיות לא יעצור אותו – הוא ירשים את הבוס, יקבל חזרה את העבודה שלו והמזל הרע שלו יגמר. אקראיות מתחיל להיסדק (מסיבה לא ברורה), אומר לאשטון שהוא טועה ומטיל את הקוביות שלו. אקראיות אומר שיש לו מזל שמזל לא רוצה שהנבואה של ייעוד תתגשם במלואה (מדוע למזל יש עניין בנבואה של ייעוד?) ולכן הקוביות של אקראיות אמרו לו רק לפצוע אותו ולא להרוג אותו, אך הוא יהרוג את הבוס שלו (שוב ההתחשבות הבלתי הגיונית של ישות אחת ברצונה של אחרת. למזל אין כל השפעה על החלטותיו של אקראיות. הקוביות של אקראיות כבר נהיו דבר שמצווה עליו, כשלמעשה לקוביות שלו אין כל משמעות. הרי ההחלטות שלו מתבצעות ע"י פתרון משוואות דיפרנציאליות חלקיות בעולם שלו, ולא על ידי הטלת קוביות...).
אקראיות אומר לאשטון שהוא יחיה, אך יהיה מטרת חיסול של ייעוד (אני מקווה שייעוד לא קבעה שאקראיות יהרוג את אשטון, כיוון שהנבואות שלה לא אמורות להתייחס אליו או להכיל אותו בכלל). אקראיות מעיף את אשטון, אומר שהבוס שלו חוסל ומתנפץ לרסיסים.
קטע מוזר בעליל.אשטון המשיך לעוף עוד קצת, ואז פגע במכונית. בצורה מוזרה, הוא לא מת. הוא נעצר במקום, והמכונית עפה ישר לתוך בניין, לוקחת איתה אל המוות אדם. בחדשות באותו הערב אשטון צפה מבית החולים, כשחזהו מנופץ לרסיסים וכמה עצמות נוספות בגופו שבורות. באותו מבזק חדשות, הוא זיהה את הבוס שלו, כאדם שנהפגע מהמכונית שהוא פגע בה, ונהרג כשהוא נמחץ בין המכונית לביניין.
מזל לוקח מאשטון את המזל שנתן לו ואמר שהוא נתן לו אותו כדי שיחיה אבל עכשיו יאלץ להסתדר בכוחות עצמו. מזל אומר שברגע שייעוד תחזור אשטון יחוסל ושאקראיות ייתפס ברגע שיורכב מחדש.
קטע בעל הגיון חבוי היטב שטרם מצאתי.לפתע אקראיות נסדר כולו. הוא אמר בקול חלוש "אנחנו מחוברים, ובגללו גם אני נשבר עכשיו. המלאכים שלנו, הם ישלטו בהמשך של העולם עד שנחזור מחר בערב. יום שלם בלי ייעוד, אקראיות ומזל.
מזל מתפוצץ (מאיזושהי סיבה מוזרה).
איזומי מנסה לתקשר שוב עם ייעוד (איך היא מכירה אותה ומדוע מנסה לתקשר איתה?), אך לא מצליחה. היא הופכת למלאכית ולא מצליחה להשתנות חזרה ולכן מחליטה שאין היא יכולה ללכת לבית הספר.
קטע בלתי מובן. דרוש הסבר.היא נלכדה בתוך ייעוד שלא נקבע, קרע שבו אין יישות השולט בגורל או במזל. היא לא ראתה את המזל של אנשים כשהיא הביטה לרחוב מחלונה. לא היה מזל. לא היה ייעוד. לא הייתה אקראיות. אילומה הבינה שמשהו לא בסדר, אבל היא לא הבינה מה. דקות ארוכות היא חשבה, כשלפתע הכתה בה ההבנה. הישויות לא נמצאות בעולם הזה מסיבה לא ברורה, וזה אומר שרק היא, והמלאכים שכל הנראה יש לייעוד ומזל, יכולים לשמור על העולם מאוזן ביום הזה. באותו זמן בחדר השחור, טמטום אמר להבנה "אני לא אשפוט אותך עכשיו על זה. אם אין ייעוד, מזל ואקראיות זה אומר שאסון קרב. אולי עשית את זה בלי לשאול אותי, אבל אם זה היה נשאר כסוד, העולם היה קורס. נקווה ששלושה מלאכים יכולים לנהל את העולם ליום שלם, כי אם לא, הכל יהרס." באותו הזמן כל המימד שלהם רעד בלי סוף. הבנה וטמטום ידעו שמשהו קורה, אבל גם שניהם ביחד לא יכלו להבין מה.
פסקה ג
איזומי מחפשת את מזל בזמן שהיא ישנה (לא ממש מתקשר לסצינה הקודמת, בה היא מחפשת את ייעוד). הקטע הבא דיי חוזר על הקטע הלא מובן לעיל וגם הוא דורש הסבר.
ייעוד מופיעה לפני אשטון, אומרת לו שהוא חסר תועלת ושהוא נותן לאקראיות להרוס לה את הנבואות ותוקעת בו סכין. אשטון נעלם באור אדום. ייעוד נבלעת בערפל.
עוד
חסרה התייחסות למייקל ודולו. נדמה שאפילו הינאטה נהייתה דמות חסרת חשיבות.
אקראיות לא דיבר כמו שהוא תמיד מדבר מסיבה לא מובנת.