האי \ The Island

שם: האי.
ז''אנר: מד"ב, דרמה, מתח, הרפתקאות.
יוצר: גיורא חמיצר.
במאי הסדרה: עופר ויצמן
רשת שידור: HOT
ערוצי שידור: 80 - ערוץ הילדים , 1 - HOT V.O.D
חברת הפקה: נוגה תקשורת, קופרמן הפקות.
מספר עונות: 3
מספר פרקים עד כה: ב-2 העונות הראשונות (102), בעונה השלישית (?)
שחקנים: יון תומרקין, עוז זהבי, יעל גרובגלס, ליאת בלו, אביגיל הררי, אפרת בן יעקב, דניאל מורשת.
תאריך יציאה הסדרה: 28.10.2007
ארץ: ישראל
שפה: עברית
אתר רשמי: http://www.kidstv.co.il/show/hai3
סיקור כללי:
עונה 1:
סיפורנו מתחיל, על יאכטה קטנה בלב ים ובה גרה משפחה עם ילדם הקטן טומי.
בכל לילה הוריו קוראים לו חלק מספר שנקרא ה "9.9.09" ובו מסופר על גיבור בשם דילן שיצליח להציל את העולם מפני אסטרואיד ענק המאיים להתנגש בכדור הארץ ולהשמיד את האנושות.
תפקידו של דילן הוא ליירט את הטיל שישמיד את האסטרואיד וכך ינצל העולם.
מה שטומי לא יודע שהסיפור הזה אמיתי בהחלט ויקרה בעוד כמה שנים בעתיד, ולו חלק גדול מאוד בסיפור הזה.
תפקידו הוא להעביר את הקוד לדילן על מנת שיצליח ליירט את הטיל.
לאדי וסילביה הוריו של טומי, יש גם תפקיד חשוב, אדי וסילביה ניהלו בית מחסה לעבריינים צעירים,
כעבור מספר שנים בידיוק ביום הגורלי, אדי וסילבה שולחים את טומי לרציף, כדי להביא לדילן את הקוד, טומי מחכה ומסתכל בספר בידיוק איך הכל היה אמור לקרות, אך משהו משתבש ודילן לא מגיע.
באותו יום גורלי, ה9 בספטמבר 2009 בזמן שטומי מחכה לדילן, אדי וסילביה מחליטים לקחת את הילדים להפלגה בשיט לאי מרוחק (מה שהילדים לא יודעים שהאי הזה הוא האי האחרון שישאר על פני כדור הארץ לאחר שהאסטרואיד יתנגש).
כאשר טומי חוזר אל היאכטה ואומר להוריו שדילן לא הגיע, אדי וסילביה מיד משנים תוכנית ומובילים את החבורה למערה מיסתורית ובה רכבת, ואומרים לטומי שהעולם עומד להחרב ע"י אסטרואיד ענק בעוד שעה ויש מספר מקומות מוגבל בידיוק לכל הילדים, באותו זמן ג'יני הייתה חסרה ולכן הם לקחו את את מייקי, עבריין צעיר אחר שאימא שלו התחננה מאדי שיציל את החיים שלו.
החבורה עולה על הרכבת ונפרדת מאדי וסילביה ומגיעה לאי, שם הם פוגשים בג'יני, ולא מבינים איך היא הגיעה לשם, ואז הם מגלים שהם לא היחידים על האי.
ואחד מהם מחזיק בכוח להציל את העולם מפני האסטרואיד ולשנות את ההיסטוריה.
עונה 2:
העונה השניה מתרחשת בשתי נקודות זמן שונות בין שתי מאות - האחת בישראל של שנת 2009 שלאחר סיכול השמדת האסטרואיד והשניה על האי בשנים 1909 ו-1910.
לאחר שהילדים חוזרים לשנת 2009 ליום הגורלי כדי לעזור לדילן ליירט את האסטרואיד, דילן נעלם מכיוון שדילן נולד על האי והאי לא היה קיים כל עוד לא התרסק האסטרואיד.
החבורה מסתכלת בספר ורואה שהציור של דילן נעלם מהספר, ליבי זורקת את הספר למים ומבינה שהם ניצלו, ופתאום מאחוריהם טלפון ציבורי מצלצל במיסתוריות רבה, ליבי מסתכלת עליו ובכך מתחיל הסיפור שלנו בעונה השנייה.
ליבי עונה לטלפון ומגלה שמי שמדברת איתה בצד השני היא אותה ליבי רק מהעתיד, ליבי העתידית שולחת את ליבי והחבורה למצוא את הספר השלישי של גורדון מילר שם מחכה להם רמז.
לחרדתם הילדים מגלים כי ההיסטוריה שהכירו השתנתה לגמרי, על ישראל שולט אותו אדי שהכירו אך רק שהפעם הוא מרושע ודגל בשיטת שבבבים אכזרים למציאת פושעים והם מגלים בנוסף שיש להם כפילים, אבל מה? גם הם מרושעים, הכפילים שלהם הם בעצם ציידי טיימרים של השליט אדי.
לאחר שליבי מהעבר נרצחת, והילדים מקבלים את הבושרה הקשה, הם מגלים שהם טיימרים ועליהם לחזור לשנת 1909 כדי לחפש את דילן.
מטרת הילדים בעונה זו היא לחזור לשנת 1909 ולמצוא את דילן על מנת שיחזור איתם לשנת 2009 ויחסל את אדי ומי ששולט על אדי, הרשע מכולם קאיראן.
עונה 3:
במקום שמור ומאובטח הנקרא "ורטיגו", נמצא פריט היקר מכל הנקרא "היהלום הכחול".
היהלום הכחול, הוא יהלום שבו חתום הכוח של האסטרואיד שהיה אמור לפגוע בכדור הארץ ב9.9.09, למזלנו ליבי לפני מותה הצליחה לחתום את הכוח של האסטרואיד ביהלום הזה וככה ניצלה האנושות שוב.
בורטיגו נערך סיור של השר היפני, ובמהלך הסיור, אחד מהאנשים מתגלה כמחבל אשר רוצה להשמיד את היהלום הכחול ודורש כופר של 50 טריליון דולר, אם ישראל לא תזרים לו את הכסף לחשבון תוך 24, הוא יהרוג את כל השבוים ויפוצץ את היהלום.
כרגע, לראשונה החבורה חיה חיים שלווים, סול מדגמן בגדים, זואי חיה בשלווה עם אחייה יהלי שחזר לחיים בצורה מיסתורית, אנה (נעמה) שלומדת באוניברסיטה ומייקי הקטן שהוא תלמיד תיכון ופופלארי בבצפר.
לאחר המקרה בורטיגו, כל החבורה מזומנת ע"י אימא של אנה שמספרת להם שהיהלום הכחול בסכנה והמשימה שלהם הוא לקחת אותו לעבר ולהחביא אותו.
המשימה של החבורה לא תהייה פשוטה לחבורה, עלייהם למצוא בנוסף את דילן שמתחבא בזמן מסוים.
דילן לאחר שליבי מתה, חוזר לאי ולא רוצה לראות את הוריו (ג'יני וצ'יף) יותר בחיים.
במהלך המשימה יחכו לדילן ולחבורה פיראטים צמאי דם, אבירים וכמה אויבים מוכרים מהעונות הקודמות.
שחקנים:
טומי \ דילן (יון תומרקין)
ליבי (אביגיל הררי)
סול \ צ'יף המזויף (עוז זהבי)
ג'יני (יעל גרובגלס)
זואי (ליאת בלו)
אנה (אפרת בן יעקב)
מייקי (דניאל מורשת)
המילים של שיר הפתיחה + הורדה:
דנה ברגר
מילים: גיורא חמיצר
לחן: דני רייכנטל
עזוב הכל, קח מעיל ,תבוא בלי שאלות
דמיין שכל מה שנשאר זה יום אחד לחיות
בוא נחיה כאילו אין מחר
מה שלא יהיה לא מתחרטים על שום דבר
בוא נחיה כאילו אין מחר
(רוקיסטי..)
תיתן לי יד אל תהיה עצוב
שנינו פה עכשיו? זה כל מה שחשוב!
אז פה איתי נברח, נמריא לכוכבים
אפילו יום אחד מספיק כשאוהבים...
בוא נחיה כאילו אין מחר
מה שלא יהיה לא מתחרטים על שום דבר
בוא נחיה כאילו אין מחר, מה שיהיה יהיה..
הורדה:
http://www.upf.co.il/file/3587691.html
תמונות:
הורדות:
http://www.tvnetil.co.il/search/term/?type...%E7%F4%F9"]TVNetil[/url]
דעה אישית:
אחת הסדרות האהובות עליי ביותר, בהתחלה לא צפיתי בסדרה בכלל, אמרתי בטח עוד סדרת חרטא סטייל אבודים וכו...רק בגרסא העברית.
יום אחד כשהיית אצל חבר, צפינו ביחד כי לא הייתה ברירה <: ואז התאהבתי בסדרה נדמה לי זה היה פרק 19 אם אני לא זוכר.
מיד כשסיימנו לראות את הפרק, קירצצתי לחבר שלי ואמרתי לו אני צריך ללכת לא עשיתי שיעורי בית וכבר מאוחר.
ותנחשו מה הלכתי לעשות? לחרוש על העונה הראשונה של האי בVOD.
וכך קרה שהתחלתי לראות את הסדרה המדהימה הזאת, אהבתי כל רגע אני חושב שהעונה הראשונה הייתה הכי טובה עד כה. העונה השנייה הייתה מסובכת ואני צריך לעשות ריווץ אחרת לא אבין כלום שוב.
בקיצור הסדרה מעולה, העלילה שופעת ודיי מקורית, נהנתי מכל רגע.
הדמויות ממש טובות, הכי הכי הכי אהבתי את זואי (ליאת בלו) היא פשוט מושלמת ואת מייקי (דניאל מורשת).
התחברתי מאוד לדמויות של זואי ומייקי, כי הם מאפיינות חלק חשוב ממני.
האוסט והשיר פתיחה היו ממש טובים, דנה ברגר 3333333> מושלמת.
אני מקווה שהעונה השלישית תהייה ממש טובה, ויש לי ציפיות רבות ממנה, ואני מצפה לעוד עונה..אני לא רוצה שזה יגמר מהר כמו כל הסדרות הטובות של ערוץ הילדים, כמו השמינייה וכו...
טוב מקווה שתהנו מהסיקור, ממני יוסף ;)
אז נתראה בפעם הבא <: