שלום,
החלטתי להשקיע בפורום ולכן אני מתחיל לכתוב סדרת מאמרים על פוקימונים ואם זה יצא מוצלח אולי גם על מקומות, חפצים וכל מני.
כל מאמר שאני אכתוב יהיה בנוי מכמה חלקים. ייתכן שבמאמרים מסוימים יהיו חלקים מיוחדים או שיחסרו חלקים בגלל חוסר מידע, אבל הנה החלקים הבסיסיים שיהיו בכל מאמר:
1. מידע כללי
2. מקומות מציאה (במאמר הזה גם כמה EXP הוא מביא)
3. סטאטים, חולשות וחסינויות
4. סט, טבע וחפץ מומלצים (לא בטוח שיהיה חפץ מומלץ בכל מאמר)
5. סיכום, דעה אישית וציון אישי
6. קרדיטים
אז נתחיל,
מידע כללי
טאורוס (tauros) הוא פוקימון השור הזועם.
טאורוס הוא מסוג רגיל.
המשקל של טאורוס הוא 194.9 ליברות. (אני יודע שזה לא נשמע חשוב, אבל מי שמשתמש ב-heavy ball יכול להעזר בזה)
את טאורוס ניתן למצוא רק במין זכר, ולכן כדי להרבות אותו חייבים דיטו.
אומנם יש לו קבוצת רבייה, אבל הנקבה קובעת איזה פוקימון יצא ואין טאורוס נקבה.
לטאורוס יש 2 יכולות:
1. איום (intimidate)- כאשר טאורוס נכנס לקרב באופן אוטומטי ההתקפה של היריב יורדת.
2. נקודת רתיחה (anger point)- כשטאורוס סופג מכה קריטית ההתקפה שלו עולה למקסימום.
מקומות מציאה
במשחקים לב זהב ונשמת כסף ניתן למצוא את טאורוס במקומות הבאים:
דרך 38- 4 אחוזי מציאה בשני המשחקים. הוא יהיה תמיד ברמה 13 ויביא 391 EXP.
דרך 39- 5 אחוזי מציאה בשני המשחקים. הוא יהיה תמיד ברמה 15 ויביא 452 EXP.
דרך 48- 21 אחוזי מציאה בשני המשחקים. הוא יהיה ברמות 20 (יביא 602 EXP) ו-24 (יביא 723 EXP).
הספארי- אזור הסוואנה בשעות הבוקר והיום. הוא יהיה ברמות 15-17.
אני חייב לציין שלא בטוח שכמות ה-EXP מדויקת לגמרי אבל אם היא לא מדויקת אז היא כמעט מדויקת.
סטאטים, חולשות וחסינויות
בגלל שרגיל הוא הסוג היחיד של טאורוס, מתקפות מסוג לוחם ישפעיו עליו פי 2 ומתקפות רוח לא ישפיעו עליו בכלל (גם סוג רגיל לא משפיע על סוג רוח).
כל שאר הסוגים ישפיעו עליו רגיל.
סטאטים בסיסיים:
חיים-75
התקפה-100
הגנה-95
התקפה מיוחדת-40
הגנה מיוחדת-70
מהירות-110
סט, טבע וחפץ מומלצים*
בגלל שההתקפה הפיזית של טאורוס מאוד גבוהה וההתקפה המיוחדת שלו מאוד נמוכה, מן הסתם צריך לתת לו סט עם מתקפות פיזיות כמה שיותר חזקות.
הסט הבא בוא בגדר המלצה בלבד:
horn attack-סטאב
zen headbutt-מתקפה פיזית חזקה נגד החולשה שלו לפוקימוני לחימה ומושלמת לקרב נגד פוקימוני רוח.
strenght- סטאב. שימושי גם -HM וחוסך מקום אצל פוקימון עבד.
earthquake-מתקפה פיזית חזקה.
טבע מומלץ-
בגלל שההתקפה המיוחדת של טאורוס מאוד נמוכה, חבל לבזבז עליה טבע ואפשר לבחור טבע שיוריד ממנה.
בגלל שההגנה הפיזית של טאורוס היא די גבוהה ורוב מתקפות הלחימה הן פיזיות, צריך לבחור טבע שיעלה אותה עוד יותר וככה לטאורוס תהיה הגנה ממש טובה.
בקיצור צריך טבע שיעלה להגנה ויוריד להתקפה המיוחדת.
והטבע שהתקבל הוא- impish
חפץ מומלץ-
קשה מאוד למצוא חפץ טוב לשים על טאורוס בגלל שאין במשחק חפצים שמעלים את הכוח של מתקפות מסוג רגיל.
בכל זאת יש חפץ שיהיה שימושי אצל טאורוס. חפץ זה הוא muscle band שמחזק את הכוח של מתקפות פיזיות. הוא שימושי כי המתקפת שהכי טובות אצל טאורוס הם מתקפות פיזיות.
*כל מה שכתוב בחלק הזה הוא המלצה בלבד
סיכום, דעה אישית וציון אישי
סיכום-
בתכלס טאורוס הוא פוקימון טוב, בלי הרבה חולשות ויכול ללמוד מתקפות מגוונות.
הוא גם מביא די הרבה EXP יחסית לרמות בהן מוצאים אותו.
רוב הסטאטים שלו מעל הממוצע חוץ מהתקפה מיוחדת, אבל זה לא קריטי ולא יותר מדי משנה.
דעה אישית-
לדעתי טאורוס הוא פוקימון מושלם לשישיה שלכם, ולא כפוקימון עבד.
הוא מושלם בקרב מול פוקימוני רוח כי אם מלמדים אותו התקפה מסוג אופל או על חושי אז הם חסרי אונים נגדו (מתקפות רוח לא ישפיעו עליו).
מבחינת הסטאטים טאורוס הוא כמעט מושלם בגלל ההתקפה המיוחדת שלו.
גם מבחינת אימון לפוקימנים שלכם ברמות 20-40 הוא מושלם בגלל ה-EXP הגבוה שהוא מביא.
בקיצור פוקימון מושלם (טוב כמעט מושלם, חוץ מארכאוס אין פוקימונים מושלמים).
ציון סופי-
4.8/5 כמו שאמרתי, חוץ מארכאוס (שהוא באמת מושלם, תבדקו בסרבי ותראו) אין פוקימונים מושלמים.
אצל טאורוס חוסר המושלמות מתבטא בהגנה המיוחדת המאוד נמוכה שלו.
קרדיטים
קרדיט לסרבי ולאתר של מרילנד (למי שמכיר אותו מיוטיוב) על חלק מהמידע.
קרדיט ל-stm על העצות לשיפור המאמר.
קרדיט לי על כל שאר הדברים (שזה הרוב).
זהו עד כאן המאמר.
תנו תגובות בונות ואל תשכחו, זה המאמר הראשון שלי.
אם אהבתם אז בתגובות שלכם תכתבו רעיונות למאמרים ואני אולי אשתמש בהם.