מדריכון- תיאור מראה ואופי
מילות הכותב
לאחר שראיתי מקרה שבו תיאור המראה והאופי התבלבלו ועברתי על הלינקייה הבנתי שאין שום מקום שבו מוסבר ההבדל בין תיאור לאופי, ואיך להשתמש בהם, בטופס הרשמה כשחקן וגם כשה"מ תוך כדי המשחק. המדריכון הזה הוא גם השלמה למדריך רמות התיאור שלי, והוא יכנס לפינה חדשה בלינקייה של מדריכונים, שאני אמלא עד כמה שאוכל ואקווה שגם אנשים נוספים ימלאו.
מהו מדריכון?
מדריכון הוא מדריך קטן המתמקד בדבר צפציפי מאוד ומסביר אותו בצורה מפורטת. למשל, איך לכתוב רקע לטופס הרשמה, איך לתאר את המראה ואת האופי של דמות, איך לפתח המשך קצר להמשך גדול ומושקע וכו'. המטרה של מדריכונים היא לטפל בבעיות קטנות במ"תים, לרוב בעיות שלא מופיעות במדריכים, ולרוב הם גם יותר קצרים, שכן הם מסבירים פחות. ניתן לראות שחלק מהמדריכים עברו לקטגוריית המדריכונים, שכן רק עכשיו הוגדרה ההגדרה של מדריכון.
תוכן עיניינים
1) מהו ההבדל בין תיאור מראה לתיאור אופי
2) איך לתאר מראה בלי לתאר אופי
3) איך לתאר אופי בלי לתאר מראה
4) ההבדלים הקטנים שמאפשרים לבדוק אם תיארת טוב
5) תיאור אופי בשימוש ע"י השה"מ
1) מהו ההבדל בין תיאור מראה לתיאור אופי
כדי להבין מה ההבדל בין שני דברים, צריך להגדיר כל אחד מהם.
תיאור מראה- הסבר מילולי או בעזרת תמונה של איך האדם נראה כלפי חוץ
תיאור אופי- תיאור של צורת ההתנהגות של האדם והיחס שלו לדברים
ההגדרות האלה די מסבירות את ההבדל.
תיאור המראה, שניתן לקרוא לו גם תיאור פיסי, הוא תיאור של מה שרואים במבט ראשון. תיאור האופי, שניתן לקרוא לו גם תיאור התנהגות, מתאר את הדרכים שבה הדמות מתנהגת.
2)איך לתאר מראה בלי לתאר אופי
חלק די קל, פשוט צריך לשים לב לשלושה דגשים:
א'- במידה וזה תיאור של רגע ספציפי, הבעות פנים ותנוחה הם שני דברים חשובים מאוד. בכל מקרה, תכונות קבועות כגון צבע וצורת השיער, צבע עיניים, מבנה גוף ובגדים (לפחות במ"תים שבהם לא מתייחסים לעובדה שאדם לא הולך אם אותו בגד כל יום) הם דברים שחשוב מאוד לתאר.
ב'- אם האדם הוא אדם בטוח, חששן, דאגן, או כל דבר בסיגנון, זה אופי! למרות שאדם יכול להראות ביטחון הוא חשש, אבל זה לא אומר שביטחון, דאגנות או חששנות הן תיאורי מראה. חשוב מאוד לזכור את זה.
ג'- הדמות לא מושלמת, תזכרו את זה. אם אתם מפציצים בדמות שנראת מצוין, היא חזקה ומהירה ושרירית ופשוט בעלת מראה מושלם, האופי יצתרך לשלם או שהדמות לא תהיה מאוזנת, ואז חויית המשחק נהרסת, וגם חלק מהשה"מים יגידו שהדמות מושלמת מדי ולא יקבלו אתכם.
3) איך לתאר אופי בלי לתאר מראה
גם כאן, פשוט צריך ללכת לפי מספר עקרונות:
א'- לא חשוב איך הדמות נראת, לא חשוב מה היא מעבירה. היא יכולה להראות כדמות הכי פחדנית בעולם אבל להיות אמיצה. זה דבר חשוב מאוד, אנשים יכולים לעשות את עצמם.
ב'- חשוב שיהיה קשר בין המראה לאופי. לא יתכן שהדמות נמוכה וחלשה ובכל זאת בזה לכולם ויורדת על כולם, זה יוצר חוסר היגיון שכן במצב כזה היו פשוט תופסים אותה ומכסחים אותה.
ג'- כל תכונת התנהגות שהיא נכנסת לכאן. אם הדמות משתלבת במקומות חדשים או לא, פחדנית או אמיצה, סקרנית או משועממת, מחשפת הרפתקאות או אוהבת להישאר במקום אחד, כל זה נכנס כאן. התיאור חייב להיות הכי מתואר שאפשר, כדי שהשה"מ ידע בפרטי פרטים את האופי שלכם.
ד'- אוהבים דמויות שלא נפגעות משום דבר, כולם אוהבים אותן והן מושלמות מבחינת אופי. לא כאן. אין אדם שהוא מושלם, וחשוב לוודא שהדמות מאוזנת.
4) ההבדלים הקטנים שמאפשרים לבדוק אם תיארת טוב
קודם כל חשוב להבהיר, כל מה שאני מסביר פה גם נכון לגבי איך לתאר.
כדי לבדוק אם תיארת טוב, צריך לבדוק שהתיאור שלך ענה על ההגדרה של התיאור ועל הדגשים שנתתי.
בנוסף לכך אני נותן טיפ אחד קטן, שעוזר מאוד לבנות אופי, וליצור דמות שמראה דבר אחד אבל בעצם חושבת משהו אחר לגמרי.
איך אני מתארת דמות שהיא פחדנית כאשר אני מתאר תיאור מראה? איך אני מתאר דמות שהיא חזקה בתיאור אופי.
כדי לעשות את זה, משתמשים במילים הבאות:
לתיאור מראה- מקרין, מראה. למשל:
"בעודו נכנס למקדש הסודי שהרגע גיליתם, הוא מקרין ביטחון שלא ראיתם אצלו כבר שנים. גורג נראה בטוח וגאה, ומראה זאת לכל. אתם מראים את השמחה שלכם לשאר הקבוצה בעודכם הולכים אחריו"
לתיאור אופי- כאן מתחילה הבעיה. כאן אין טריק. אתה צריך להשתמש במילה אחרת, או בעיוות של המילה הקיימת. כל מה שאני יכול לעשות זה לתת דוגמאות:
חזק או גדול מימדים יכולים להפוך לשטלתן
מהיר וחמקמק יכולים להפוך למתחמק מצרות, יודע איך לצאת מצרות.
בעיקרון, כאן אתם חושבים ומחליטים, זה החלק הקשה באמת בתיאור, ובבדיקת התיאור.
5) תיאור אופי בשימוש ע"י השה"מ
לשה"מ יש דרכים להשתמש בתיאור אופי.
למשל, כאשר השחקן פוגש דמות שהוא מכיר, אבל פגש אותה רק לפני תחילת המשחק, ואז השה"מ יכול לתאר מה האופי. או כאשר דמות מראה את תכונות האופי שלה. כמובן שיש עוד מצבים אבל אני בא להראות שיש שימושים ולציין את הנפוצים, לא לפרט על כולם.
לדוגמא לדמות המראה את תכונות האופי שלה, וההבדל בין עם תיאור אופי לבלי:
בלי תיאור אופי:
"אתה נעמד מול מאמן המכון, שמוציא לזירה העצומה את הוויסקאש העוצמתי שלו"
כמו שראיתם, לא תיארתי בכלל שום תיאור אחר, בגלל שהם לא חשובים למקרה הנוכחי.
עם תיאור אופי:
"אתה נעמד מול מנהיג המכון הבטוח והמיומן, ורעד קל עובר בגופך. המאמן רב השנים והניסיון, שניצח רבים, לא מנסה להסתיר את זה שהוא לא חושש. אתה מבין שהוא אדם אכזרי, ששונא חברה, מהבעת פניו. הוא לא עומד לרחם עליך, אתה מבין את זה בקלות. הוא מוציא לזירה העצומה את הוויסקאש העוצמתי שלו, שמביט עליך במבט מלא שנאה וכעס, רצון להרוס ולהרוג, ואתה מבין שהקרב הזה לא עומד להיות קל"
בעצם, השה"מ לא באמת מתאר את האופי במקרה הזה. הוא מתאר את מה שהיצור מעביר לו, וזה נראה כאילו זה תיאור אופי. כמו שניתן לראות, התגובה מעבירה הרבה יותר מידע ומדגישה את התחושה של השחקן, וממלא בקלות תגובה קצרה ולא מושקעת בהרבה מידע. אם מוסיפים גם תיאורים פיסיים של הזירה, המאמן והוויסקאש, ניתן בקלות להוציא מכזה קטע קצר תגובה עצומה שנותנת את כל המידע שצריך ומאפשר לשחקן להגיב את התגובה הכי טובה שהוא מסוגל.