פרק 1
אדם ודונה ישבו על ספסלי העץ הגדולים בחצר הקידמית של בית הספר שלהם. השקיעה הגיעה למצב שבו הכל כתום. עוד מעט היום נגמר. אדם התבוננן בחברתו ללימודים. דונה הייתה הכי יפה מכל הבנות אותן הכיר בחייו. שיערה החום והעשיר גלש בעדינות על כתפיה הצנומות, ועיניה היו ירוקות ומושלמות. מבנה הגוף שלה היה מושלם לכל הדעות ושמלתה הלבנה והקייצית התנופפה ברוח הקלה והחמימה. באוויר צפה תחושה של סוף ושל זמנים שאתה יודע שבעתיד כשתיזכר בהם אתה תתגעגע.
"אני לא רוצה שתעזוב," אמרה דונה בקול עייף. אדם ידע שהיא תגיד משהו כזה. הוא גם לא רצה לעזוב אותה, אבל ידע שאין לו ברירה. הוא היה צריך להתחיל את החיים שלו.
דונה הייתה קטנה ממנו בשנה. היא הייתה בת ארבע עשרה והוא בן חמש עשרה. הוא סיים כרגע את שנתו השלישית בחטיבת הביניים והיה חייב לעזוב, והיא הייתה צריכה להשאר עוד שנה שלמה.
סיימון אמור להתחיל כבר בשבוע הבא את מסע הפוקימונים שלו. בפני כל נער שמסיים ללמוד בפנימיית סילברלינג עומדות שתי בחירות: או להמשיך ללמוד ולעלות לתיכון, או לצאת למסע פוקימונים. רק מי שלומד בבית ספר מיוחד לאימוני פוקימונים יכול לצאת למסע. אף אדם לא יכול לצאת על דעת עצמו. יש מעט מאוד בתי ספר כאלה, ורק תלמידים מצטיינים שמראים כישרון באימון פוקימונים זוכים להתקבל לבתי ספר כאלו, ורק אחרי שעברו מספר בחינות שמראות כי לאותו אדם יש את היכולת ללמוד מקצוע מיוחד זה. פנימיית סילברליג היה אחד מאותם מקומות שמכשיר נערים לאמן פוקימונים.
אדם הרגיש את ידע שלו דונה משתלבת בידו. היא אהבה אותו, הוא ידע את זה. אבל הוא לא יכול היה להחזיר לה אהבה. בקרוב הוא יצא למסע הפוקימונים שלו, והם לא יוכלו להתראות יותר, לפחות עד שהיא תסיים את הלימודים שלה. היד שלה הייתה קרירה ביחס לחמימות הנעימה ששררה בחוץ. שרוול הסריג הדק אותו היא לבשה מעל לשמלה התשתפשף בעורו של אדם וגרם לו עיקצוצים.
הוא הרגיש אשם. המצב היה מאוד עדין. הוא הכיר אותה טוב מאוד, וידע שזה עלול לשבור אותה. "אני כל כך מצטער," הוא אמר לה בלחש באוזן.
בחצר לא היה איש מלבדם. כולם היו באולם הגדול וחגגו את סיום השנה. רק הם ישבו בחוץ על הספסל. המדשאות הירוקות והנוף הנשקף מהגבע עליה נמצאת הפנימייה יחסרו לו. זה היה הבית שלו. הוא לא ביקר בבית האמיתי שלו כבר יותר מחודש וחצי. הוא יחזור לשם מחר ויארוז את הדברים שהוא צריך לקחת איתו. הוא ידע שאמא ואבא מחקים לו בציפייה.
היא השעינה את ראשה על כתפו של אדם. "אני רוצה שתיקח איתך את זה," היא אמרה והוציאה מהתיק שלה חבילה קטנה ועטופה היטב. "אני לא רוצה שתפתח את זה עדיין, רק כשתהיה בבית."
הדם החזיק בחבילה העטופה בנייר מתנה לבן. מאז שהכיר אדם את דונה הוא זיהה שיש לה משהו עם הצבע הלבן. היא אהבה אותו מאוד. הוא סימל עבורה טוהר ורשמיות. הוא לא הצליח להבין מה יש בחבילה, שום רעיון לא חלף במוחו.
אדם רצה להגיד לה כל כך הרבה דברים לפני שייאלץ להפרד ממנה. הוא ידע שזו תיהיה הפעם האחרונה שיהיה להם רגע כה מיוחד. הוא רצה למשוך אותו עוד ועוד ולא רצה להגיד דבר מלבד "אני מצטער."
חמש שעות מאוחר יותר אדם כבר היה בשדה התעופה. המתנה הלבנה שאותה הביאה דונה הייתה עמוק בתוך המזוודה של אדם. אדם שלח את רוב החפצים שלו כבר לפני שבוע הביתה. הוא ידע שאין שום סיכוי בעולם שהזכרונות שצבר בפנימייה במשך שלוש שנים יצליחו להכנס למזוודה אחת.
הוא גרר את המזוודה שלו באיטיות מאחוריו. ליד רגלו הימנית הלך בצעדים קטנים הפוקימון היחידי שלו – ארון. שניהם התיישבו בספסל הקרוב ביותר לחלון איזור ההמתנה. היו לו עוד שעתיים עד שהטיסה אמורה לצאת. ארון התיישב עליו בנינוחות, מתקרבל בין זרועותיו. ארון לא היה פוקימון קל ונעים, הוא היה פוקימון מסוג פלדה וגופו של ארון הרגיש מתכתי וקשה.
הוא יתגעגע לתקופה הזו. הוא הרגיש מוזר. הייתה לו בחילה מחוסר הוודאות של מה שיקרה בעתיד.
הטיסה הבייתה היתה מהירה יחסית. מדובר היה בטיסה של שעתיים וחצי בלבד. מקצה אחד של המדינה לקצה השני, ואדם אפילו הצליח לישון רוב הטיסה כך ששלא היה צריך לסבול יותר מדי.
מחלון המונית שאיתה נסע משדה התעופה הביתה הוא יכול היה לראות את השינוי הקיצוני בנוף. הפנימייה שכנה במקום הררי ומבודד. בחלק מהמקומות לא היו אפילו שבילים שהובילו לעיירות השונות, ואפילו לא חשמל. לבית הספר שלהם היה גנרטור עצמאי, ולכן היה להם חשמל, אך חלק נרחב מהשטחים באיזור כלל לא היו מחוברים לאיזשהם תשתיות. ובניגוד מוחלט, באיזור בו חיי את רוב שנות ילדותו היה הרבה מאוד חשמל. זה היה האיזור אולי העירוני ביותר בעולם. הוא ראה כיצד כשהחל להתקרב יותר ויותר לכיוון ביתו, האווירה נעשתה יותר ויותר עירונית - יותר ויותר כבישים ובניינים החלו להופיע בנוף, והחליפו את שדות החקלאות והבתים הפרטיים עם הגינות הרחבות.
לאחר חצי שעה של נסיעה הגיע אדם הביתה. הוא יצא מהמונית וארון יצא אחריו. האוויר דחוק של העיר עשה לו לא טוב. הוא כבר היה רגיל למשהו אחר. אמא שלו חיכתה לו בהתרגשות ונתנה לו חיבוק ענקי כשהתקרב אליה. אדם נכנס איתה לבניין והם עלו במעלית לקומה השש עשרה, שם הייתה הדירה בה הם גרו.
אדם שכח עד כמה הדירה שלהם הייתה מרווחת. זה לא היה סוד – משפחתו של אדם הייתה שייכת למעמד הגבוה. הם היו מאוד מאוד עשירים. אבא שלו הוא מנהל בכיר בחברה מצליחה מאוד לייצור של מוצרים שונים למאמני פוקימונים. הם ייצרו פוקדורים, מרפאים מסוגים שונים ואפילו ניסו לייצר אבני פיתוח מלאכותיות. זה עוד לא הצליח להם, אבל אבא שלו אמר לו שהם בכיוון הנכון.
"אתה לא מבין כמה אני שמחה שהגעת סוף סוף הביתה. אני רואה שארון כבר מציית לך כמו שצריך. אני ואבא שלך חשבנו הרבה איזה פוקימון הכי מתאים לך ובסופו של דבר בחרנו את ארון כי חשבנו שאתה ילד עקשן בדיוק כמו הארונים." היא אמרה והביטה בארון. היא לא יכלה להסתיר את העבודה שהיא נרתעת קצת מהארון שלו.
"עשיתם בחירה מאוד טוב. אני מת עליו. הוא פוקימון מאוד שימושי. אני כבר ממש מחקה בציפיה שהוא יתפתח. הוא כבר הראה סימנים שמעידים על התפתחות." אמר אדם.
עווית קל חלף בפניה הקשות של אמו כשאמר אדם את המילה 'יתפתח'. אמא שלו לא אהבה מאוד פוקימונים, במיוחד פוקימונים גדולים. הסיבה היחידה שבגללה היא הסכימה בסופו של דבר לקנות לו פוקימון הייתה אבא שלו. אבא שלו דווקא מאוד אוהב פוקימונים.
סיימון הריח את ריח הבית שלו. אמא שלו דאגה תמיד שהבית יהיה מסודר ונקי. תמיד הייתה מנקה כלשהי בבית, גם כשלא היה צריך לנקות כלום.
"רשמתי אותך לתיכון הפרטי הקרוב לפה. זה תיכון מאוד יוקרתי. אתה תואהב להיות שם." היא אמרה בפתאומיות.
"סליחה?" אמר אדם והעמיד פנים שלא שמע.
אמא שלו הבינה מיד שהולך להתפתח ריב. פניה השתנו בבת אחת מפנים מקבלחות ושמחות לפנים רציניות. הקמט הידוע לשמצע שעל מצחה הופיע. "יש לך משהו להגיד בנושא?" היא מיד התחילה לתקוף. "כי אני לא מעוניית לשמוע שום דבר. אני יודעת טוב מאוד שאתה רוצה לצאת למסע הפוקימונים המטופש הזה שלך, אבל אני לא אתן לך! לא ולא! הבן שלי ילמד בבית ספר פרטי כמו כל נער רגיל! אני לא מוכנה לקבל שום דבר אחר. ואם יש לך מה להגיד לאבא שלך בנושא זה לא רלוונטי בכלל. הוא הסכים איתי לגמרי. הייתי מוכנה שתשתעשע ברעיון של אימוני פוקימונים עד עכשיו, אבל זהו זה, אתה כבר ילד גדול ואתה צריך להתחיל ללמוד כמו כל אדם."
אדם נותר חסר מילים. הוא לא האמין שאמא שלו תעשה לו דבר כזה. "איך את מעזה להגיד לי דבר כזה בכלל? אני השקעתי את חיי במשך כל השלוש השנים האלה בלימודי פוקימונים, ובשביל מה? בשביל שתגידי לי שאסור לי לצאת למסע? אני כבר החלטתי אמא, ואם את רוצה למנוע את זה ממני את תצתרכי למנוע את זה בגוף שלך."
דלת ההדירה נפתחה. אבא של אדם נכנס ברוב רשמיות, גבוה ורזה, אך מרשים. שפמו של אביו היה עבה וגרם לו להראות רשמי ומאיים. "אפשר להבין מה קורה פה? שומעים אתכם מהמסדרון!" גער בקולו הנמוך.
"אתה יודע מזה?" שאל את אביו. "אתה יודע שהיא רשמה אותי לתיכון? אתה גם הסכמת שאני לא אצא למסע פוקימונים?" אדם הרגיש שגרונו נחנק. הוא רצה לבכות. הוא לא בכה מאז היום בו הוא עזב את הבית ועבר לגור בפנימייה במשך שלוש שנים.
"אדם, אני יודע שזה קשה, אבל אתה תיהיה חייב להקשיב לאמא שלך." הוא אמר. אדם ידע שכשאבא שלו אומר משהו, זה סופי. הוא רצה להתפוצץ, ויותר מהכל הוא רצה לחזור לפנימייה ולהיות ליד דונה.
זה היה סופי.
אדם הרגיש נבגד. הוא לקח את ארון ביד אחת, את המזוודה שלו גרר ביד השניה, ונכנס לחדר שלו בטריקת דלת.