Kuroko no Basket
ז'אנר: ספורט
מגזין: שונן ג'אמפ שבועי
שנים: דצמבר 2008 וממשיך
ווליומים: 5
עלילה:
לפני מספר שנים קבוצת הכדורסל של חטיבת טייקו עלתה למעמד אלוהי בעולם הכדורסל היפני כשהסיבה לחלוטין את כל היריבות שלה. השחקנים הקבועים של הקבוצה קיבלו את הכינוי "דור הניסים". בסוף החטיבה כל אחד מחמשתם הלך לתיכון אחר עם קבוצת כדורסל חזקה. אך לא רבים ידעו שהיה עוד שחקן, השחקן השישי של גור הניסים שנקרא "הפאנטום". השחקן המסתורי הזה הוא עכשיו תלמיד כיתה ט'(ביפן התיכון מתחיל בכיתה ט') בתיכון סיירין, תיכון חדש עם קבוצת כדורסל מוכשרת אך לא מוכרת. כעת קורוקו, השחקן המסתורי השישי מדור הניסים, וקאגאמי שחקן כדורסל מוכשר מטבעו שלמד בחטיבה באמריקה, מנסים להביא את קבוצת הכדורסל של סיירין לאליפות יפן, ותוך כדי לנצח את חבריו של קורוקו לדור הניסים אחד אחד.
דמויות:
קורוקו טטסויה:
בעבר הפאנטום של דור הניסים, קורוקו הוא כעת הנשק הסודי של תיכון סיירין. למרות שהיה חלק גדול מהקבוצה של דור הניסים קורוקו אינו מוכר כמו שאר חבריו לקבוצה, וזאת בעיקר בגלל היותו נמוך, שברירי וקל לפספוס. זאת אומרת שאפילו חבריו לא ישימו לב לנוכחתו עד שיעמוד ישירות מולם ויפנה אליהם. קורוקו משתמש בכישרון שלו בצורה יעילה מאוד על הפרקט, הוא חוטף כדורים בלי שישימו לב אליו ומעביר מסירות מבלבלות ומטעטעות בלי למשוך את תשומת הלב של היריבים. כשחקן יחיד קורוקו הוא חלש מאוד, אך כחלק מקבוצה הוא יכול לחדור דרך הגנות ולמסור בצורה מדוייקת לחבריו לקבוצה. קורוקו מיחס את עצמו לצל שמטרתו היא לעזור לאור שלו להגיע לגדולות. הוא נוטה לענות לשאלות בולדבר בצורה חסרת חיים ואפאטית.
קאגאמי טאייגה:
שחקן כדורסל מוכשר מלידה, קאדאמי הגיע בקלות רבה למעמד של שחקן קבוע בקבוצה של תיכון סיירין. כשחזר ליפן אחרי שהות באמריקה הוא התאכזב קשות מרמת הכדורסל. אך מאז שהגיע לתיכון קאגאמי התמלא בתשוקה להביס אחד אחד את השחקנים של דור הניסים. קאגאמי הוא שחקן מוכשר בכל התחומים אך הייחודיות שלו היא היכולת שלו לקפוץ לגבהים מרשימים, היכולת הזאת לא רק עוזרת אותו להטביע(DUNK) אלא גם להגן נגד שחקנים גבוהים ממנו. בעקבות העובדה שקורוקו בחר בקאגאמי כאור החדש שלו היכולות של קאגאמי על המגרש מחוזקות.
אידה ריקו:
המאמנת של קבוצת הכדורסל של תיכון סיירין, תלמידת כיתה י' . סיבה אחת לזה שתלמידה מהתיכון היא המאמנת של הקבוצה זה היכולת של אידה לקרוא ולהעריך את היכולות הפיזיות של שחקנים רק מלהסתכל עליהם. היא השיגה את הכישרון הזה מללכת עם אביה לעבודה מפני שאביה עובד כמאמן ספורט. היא נורא משקיעה בעבודתה, היא לומדת בקפדנות את הקבוצות היריבות ובונה אסטרטגיות חדשות, היא אפילו משתמשת במכונים של אביה כדי לאמן את הקבוצה. למרות צורת האימון הרצינית שלה, מבחינה רגשית היא נורא הפכפכית ומגיבה בצורה דרסטית.
דעה אישית שלי:
אני לא תמיד אוהב מנגות בנושא ספורט, אבל יש מספר מועט של מאנגות כאלה שאני מאוד אוהב, וזאת אחת מהם. המאנגה מכילה קרבות ספורטיביים מעניינים ומותחים במיוחד, למרוד שהיא עדיין לא הגיעה לשיאה אני מרגיש כבר שזאת אחת המאנגות האהובות עליי. השינוי בקצב מקרבות רגילים של שונן נורא מעניין ונורא מושך. הדמויות נורא מעניינות ומשעשעות ואני באמת ממליץ לכל מי שמחפש קריאה קלילה ומהנה.