רד - טיפ:טורטרה חלש נגד מתקפות מסוג מעופף ואבסול יודע אס אווירי
אבסול מזנק לאוויר ויורה כדורי צל רבים נגד טורטרה שחוטף מתקפה אדירה ולפתע אבסול מזנק עליו ופוגע בו עם חיתוך לילה אדיר,
טורטרה נפצע קשה אך נראה שהוא עדיין עומד יציב וברנדון אומר:"קדימה חבר השתמש בהבזק!" וטורטרה שולח מתוך פיו כדור אנרגיה שיוצר הבזק אור אדיר בזירה שמעוור את אבסול,
"עכשיו סיים את זה עם אבנים חדות, קדימה" ברנדון אומר לו וטורטרה מנצל את העובדה שאבסול חסר אונים והוא שולח עליו אבנים חדות שגורמות לו נזק עצום ופוצעות אותו קשה,
אבסול נלחם בפציעות שלו ובנזק שהוא ספג אך הוא לא מצליח לעמוד בזה יותר והוא נופל ומאבד את ההכרה,
השופט מביט באבסול ואומר:"אבסול לא מסוגל להלחם המנצח הוא טורטרה" וברנדון משבח את טורטרה ומחכה שתחליף פוקימונים,
מה תעשה?
יואב -
אתה פונה לחנות שנמצאת בצידה המזרחי של מעבורת הספיר ואתה צועד לתוך החנות ושואל את המוכר על טופר המתכת,
הוא חושב לרגע ומשיב בהססנות:"למען האמת אני לא מרבה להחזיק בכאלה דברים אבל במקרה קיבלתי אחד מהספק שלי...
לעידיתך זהו חפץ נדיר מאוד ובעל ערך רב לכן אני מוכן למכור אותו רק בעבור אלפיים פוקדולרים!",
מה תעשה?
ג'וני -
אתה ממשיך בדרכך ואתה עומד בפתח טירת היהלום וצועד פנימה שם מקבלת את פנייך האחות ג'וי שמעניקה לפוקימונים שלך טיפול רפואי,
אתה ממשיך לתוך זירת המכון שם אתה פוגש את רג'י מנהיג המכון שאומר:"ציפיתי לך רד! בטירת היהלום סוג הקרב מוגרל על ידי המחשב בין האפשרויות:1 על 1, קרב זוגות או 3 על 3,
כמו כן גם זירת הקרב תוגרל בין:קרח, אבן, דשא או מים אז קדימה בו נגריל!" הוא מסיים להסביר ומסך מחשב ענק מופיע ובו נערכת ההגרלה,
האורות נעצרים ורג'י מביט בך ואומר:"נראה שאנחנו נערוך קרב זוגות בזירת המים אז קדימה שרפידו וקרודנט אני צריך אתכם!",
הוא מסיים לדבר ומניף שתי פוקדורים לאוויר שמתוכם יוצאיםו
שנכנסים למים,
מה תעשה?