סיום משחק
מדריך מבית היוצרים של Steve
המשחק שלי , Zukado - להביס את הינאמורי .
הוא לא המשחק הראשון בשם הזה , היה לי עוד משחק .
Zukado - להביס את ג'רוד .
וסיימתי אותו , המשחק הראשון בתולדות הפורום שנגמר .
עזבו את זה שאף אחד לא באמת עשה עם זה משהו מיוחד
אבל אני הראשון שסיימתי את המשחק .
ואני יספר לכם כאן במדריך , איך זה שסיימתי את המשחק שלי
מה עשיתי במשך כל המשחק ומה הייתה התגובה האחרונה .
1. העלילה
1.1 בניית העלילה מתבצעת תמיד לפני התחלתו של המשחק .
אבל לפעמים היא נשכחת ולא כ"כ נזכרת במשחק .
חשוב שכל פרטי העלילה יוזכרו במשחק ,
כך עשיתי , אצל כל משתמש העברתי את העלילה מבלי להתחשב בכמה עמודים זה לוקח
לי , אם הייתי מגיע ל-50 עמודים בסיום העלילה הייתי עושה את המשך המשחק
(Zukado- להביס את הינאמורי , הוא משחק ההמשך)
באותו נושא , אבל מכיוון שהיו חסרים לי שחקנים העדפתי לפתוח משחק המשך
עם פירוט מחדש .
1.2 העלילה לא חייבת להיות בנויה בידיוק כמו שכתוב בעלילה של המשחק ,
תוך כדי מרחיבים את העלילה , חשוב מאוד להוסיף רגעים של נחת במשחק
כמו למשל : אהבה , משחק , שינה , בריכה , חברים .
ועניינים כאלה , אחרת העלילה לא תימשך לזמן רב , קצת נחת במשחק
יגרום למשתמשים להירגע לאחר תקופה קשה במשחק ,
ולאחר תגובות שעסקו רק בעלילה המקורית של המשחק .
2.תמונות במשחק
2.1 חשוב מאוד להוסיף תמונות במשחק בשביל להמחיש לשחקנים
מה הם רואים לפניהם , או איך ניראה האדם שלפניהם ,
אני לדוגמא לוקח תמונות מהאתר :
http://www.tektek.org/dream/dream.php
זהו Dream Avatar בו בונים דמויות לפי הסטוקים שיש במאגר
לפי צבעי האור העיניים והשיער שיש במאגר .
2.2 Dream Avatar עוזר מאוד במשחק ,
לבניית הדמויות הראשיות במשחק , להמחשה של דמויות אחרות
ויש גם פריטים אחרים ודמויות משונות כמו דרקונים , זאבים , נמרים , ארנבים , ועוד .
3.קרבות .
3.1 חשוב מאוד למשוך קרב לפחות ל-5 תגובות של השחקן ,
משך הקרב מאוד יימשוך את הקורא ויגרום לו להגיב במהירות רבה יותר
בלי קשר למהירות התגובה או לאורך הקרב , חשוב שהתגובות יהיו
ארוכות בכך מושכים זמן ומכניסים את השחקן לתוך הקרב , בכך הוא רגיל
להיכנס למשחק שהוא יודע שהוא במהלך קרב
3.2 פירוט בקרב .
חשוב לפרט מה מצבו של השחקן ומה מצבו של היריב , בכך השחקן יודע
אם הוא צריך לשנות טקטיקה או אולי להמשיך ככה .
3.3 נשקים מתקפות , ורצינות .
כדאי לתת תחושה לשחקן , בתחילת הקרב , שהיריב שלו יותר חזק שהמתקפות
והנשקים שלו הרבה יותר טובים משלו,
עם זאת , בד"כ השחקנים שלנו הם אלה שמנצחים .
ובכך השחקן מרגיש שהוא חזק , שהוא התחזק בקרב והוא יהנה מאוד מקרב
שהוא חושב שהוא הולך להפסיד או להיפגע קשה .
אך במצב שהשחקן קצת שחצן תנו לו תחושה קצת שהוא מפסיד
ושתראו שהוא נכנס עמוק לקרב ומצטער על שחצנותו .
תנו לו לנצח , אם הוא עדיין שחצן , תנו לו להפסיד וללמוד
שבקרבות צריך להיות רציניים .
3.4 פציעות
ייבאס את המשתמשים להיפצע , עם זאת , הם לא 'כל-יכולים'
לכן במהלך קרב אם תתנו אפקט של פציעה מצד השחקן ,
שהשחקן שלכם נפצע, הוא ייתעצבן ויעשה את הקרב יותר מעניין
אם תתנו לו תחושה שהוא כל יכול , והכל בא לו בקלות לא ייצא שום דבר
טוב מהמשחק ויתחיל גם להיות משעמם
3.4.1 פציעה גדולה
פציעה גדולה תוכל לגרום לשחקן לשנות גישה , לשנות שיטת לחימה
ולהתייחס ברצינות לקרבות , למשל אני נתתי לכמה מהשחקנים שלי
להתעלף באמצע קרב כתוצאה מקושי , ושהם קמו הם גילו
שחודש הם היו בתרדמת , זה נותן תחושה מבאסת אבל מלמדת אותם
הרבה על הקרבות הבאים שלהם .
4. תקופת התהילה
4.1 תקופת התהילה צריכה להיות ב-30~40 העמודים האחרונים של המשחק
בתקופה זו אתם נותנים למשתמשי המשחק את כל מה שהם חלמו עליו
את כל הצ'ופרים שאפשר לתת
אצלי למשל במשחק עשיתי את האנשים שעומדים לסיים את המשחק מלכים
מלכי הממלכה , זה מפיל עליהם אחריות ענקית אבל כיף גדול בשל הכוח הענקי שלהם
4.2 בתקופת התהילה צריכות להיות הפתעות , דברים שלא נראו פעם ,
אצלי במשחק אני הולך לתת לכל שחקן צורה חדשה אחרי שיעבור לתקופת התהילה .
4.3 תקופת התהילה נגמרת ב-5 העמודים האחרונים של המשחק ,
אבל בסוף המשחק חוזרת שוב .
5. מסתורין
5.1 רמזים על דברים עתידיים משאירים רושם על השחקן וגורמים לו
להינות מהמשחק ולנסות לחקור את התופעה
5.2 דברים שחוזרים על עצמם , סימן שניראה בעבר וניראה שוב
שם שחוזר על עצמו מספר פעמים או כינוי , או אולי פריט לבוש
הוא רמז , וחשוב להכניס דברים כאלה במשחק , כי אולי כך ייזכר השחקן
בפעם האחרונה שראה את הרמז הזה ואולי יידע מה לעשות
6. סיום המשחק
6.1 לקראת סיום המשחק תתחילו לשלב את השחקנים המתקדמים ביחד
ולתת להם תגובות משותפות . סיום המשחק צריך להיות ב-10 העמודים האחרונים של המשחק
6.2 ההכרעה . בסיום המשחק צריך להיות הכרעה של משהו , חיסול דמות רעה
או אולי ניצחון . סיום העלילה , סגירתה .
שימו לב לסיום המשחק הקודם שלי , אלה התגובות האחרונות שלו
6.2.16.2.2 לאחר מותו של קרו , וחשיפתו של ג'ק כאביר האהבהאדוארד וג'ק ~
המלחמה ממשיכה כרגיל , אדוארד מרגיש גוסס אבל נרגע , יוצא מכל מחשבותיו ואומר בלחש "רוגע" ומיד נרפא , קרו עומד לצידו ואומר "חכה ותראה מה קורה" אדוארד לא מבין על מה הוא מדבר וממשיך להילחם , כל קרן אור הורגת חייל במהירות . פיתאום ג'ק עולה לשמיים ולב אדום מופיע מעליו , הלב נכנס לגופו והילה אדומה משתוררת סביבו , הלב מתפוצץ וזיקוקי אש מתנפצים להם "אני לא מאמין , הוא אביר האהבה !" אומר קרו "זה לא דבר שהוא נדיר ולא הכי הכי חזק , לא יותר חזק מאביר לבן אבל אביר האהבה הוא האיש הכי אמין בעולם והאהבה היא אש , היא תחזק את האש שלו ותהפוך את האש שלו לאש אדומה !" ג'ק יורד מהשמיים ומקבל שריון חדש בצבע שחור ואדום , החיילים מפחדים ממנו ופתאום ג'רוד האמיתי יוצא וצועק "עצרו הכללל" הוא עומד במרכז ויוצר סביבו כדור שחור שיגן עליו "אדוארד , קבל את מכת הכאב שלי !" הוא אומר וצועק "כאבבבבבבבבבבב" וכדור שחור ענקי יוצא מידו , קרו נבהל ואומר "אלוהים ישמור , ביי אדוארד". אתה נבהל וחושב שזה הסוף שלך אבל בעצם זה הסוף של קרו , הוא קפץ על הכדור ופוצץ אותו ביחד איתו , הילה לבנה יצאה ממנו וריפאה את כל האבירים הלבנים ואיפשרה להם להשתמש במנה קטנה מאוד של 'כאב' .
6.2.3 סיום המלחמה , המלך נשאר בחיים .שניכם יוצרים את מתקפות הפיניש שלכם ומנסים ליצור את זה בעוצמה המלאה , האבירים הלבנים מצטרפים אליכם ויחד כל האבירים בממלכה , טייסון אביר המים , ג'יי אביר החשמל , אנטו אביר האדמה , דאישי אביר האוויר , ג'ק אביר האש האהבה והאופל , ואדוארד אביר הקרח והאופל הלבן . כולכם יחד עם עזרתו של קרו מהשמים יוצרים כדור ענק שמשמיד את כל הממלכה פיצוץ ענקי פשוט מופיע פתאום והורס כל דבר שרק בא בדרכו , חיילים רבים מתו , גם חיילים שלכם , כל הארמון נהרס וכל זינון נחרבה , הלובן הענקי ירד מהשמיים , מליוני חיילים גוססים , אין זכר לחיילים שחורים , אבל ג'רוד , עוד נישאר בחיים , אמנם גוסס אבל נשאר בחיים , הוא מנסה לברוח עכשיו , הוא רץ לכיוון היציאה האחרוית שכבר נחרבה .
6.2.4 מותו של האדם החשוב מכל - סטיב , המלך עדיין בחיים ,שניכם מתקיפים אותו בחוזקה , ג'ק עם סחרורי אש ואדוארד עם חבטות וקרנים זוהרות
אבל ברגע שרצית להכניס לו את החרב הוא נעמד במקום ורב חיכה שתכניס לו את החרב לליבו , סטיב מיד רץ אליך והעיף את החרב "לאאא" ג'רוד צעק והשתמש בטפרים שלו , הוא שרט את סטיב כל כך חזק עד שגולגלתו של סטיב נחצתה לשניים וסטיב מת במקום , שאר האבירים שהיו תלויים בו גם מתו , הוא רק השאיר אחריו כתב סתרים בדם 'אם תפגע בו עם אור כל כוחותיו חזרו אליו' . ג'ק ואתה פשוט עומדים לבכות , כולם ברחו ורק שלושתכם נמצאים בזירת הקרב !
הרג את אביו של אדוארד
6.2.5 לאחר שכולם התייאשו , המלך נופל , התגובה האחרונה שהוא עוד בחייםהכוחות שלכם משתלבים יחדיו ויוצרים חרב , החרב נופלת על הרצפה ולא פוגעת בג'רוד "לאאאאאא"
ג'רוד צועק מבכי ורץ בכל הכוח שלו , הוא רץ כמו טיל ונופל על הרצפה פתאום , כמו שיכור .
7. לאחר סיום המשחק , חשוב להכניס אפקט מיוחדשניכם מחזיקים את החרב ותוקעים לו בראש , החרב מוציאה חשמל שחור והוא מתעלף .
אתם מבינים שזהו , זאת סוף המלחמה
"אני גאה בכם" אתם שומעים מליון קולות כאלה , אלה כל האנשים שהקרבתם או שמתו במהלך המלחמה , בקריאות הידד מהשמים . אתם חוזרים לתחילת הקרב מותשים , עייפים , גוססים וכל צבאו של זינון , כל אוכלוסיית זינון רצה לחבק אותכם , כולם מרימים אותכם גבוהה ומנשקים ומחבקים אותך "זוהי תחילתה של תקופה חדשה , עידן חדש הודות לאדוארד וג'ק " .
אתם יורדים ושני ג'ני עומדות מולכם , אלה ג'ני ולי , ג'ני מנשקת את ג'ק ולי קצת מתביישת אבל אדוארד תופס אותה ומנשק אותה , לאחר חודש הם התחתנו באותו ערב ובאותו אולם , באותו אירוע .
זאת הייתה חתונת המאה , כל זינון נכחה בה .
אפקט זה נקרא - העתיד .
נתתי תגובה אחת ארוכה שהתייחסה לחמש השנים האחרות .
יחד עם זאת כתבתי ברכה קטנה לשתי השחקנים שנשארו איתי .
5 השנים האחרונות סיפרו לשחקנים מה בעצם עשו בכל השנים שאחרי המלחמהכעבור 5 שנים ..
אדוארד ~
תחילה אדוארד רק יצאת עם לי במשך כמה חודשים , ולאחר חמישה חודשים סוערים במיוחד של אהבה שקטה ללא בגידות כמו בעבר החלטתם להתחתן , בחתונה לי הודיע לך שהיא בהיריון בחודש הראשון , היית מאוד מאוד שמח ונרגש ובחודש השלישי גילו שהם תאומים , בחודש התשיעי הם נולדו כרגיל והכל היה בסדר גמור בלידתם הטבעית , רק שאחד נולד עם שיער לבן ואחד עם שחר שחור , לי הייתה מאוד שמחה וקראה לראשון עם השיער הלבן - אינגי , ולשני - אנג .
ביחד הם היו אינגי אנג , אנג לא היה ילד חיובי כל כך והוא ברח מהבית שגדל והצטרף להינאמורי המרושעת , אבל לעומתו אינגי היה אביר לבן נקפא בזמן ומתכוון להפשיר את הקרח בעוד מאות שנים ולעזור לטובים לנצח את הרעים.
זאת הייתה חובתם של שני הילדים , זה מה שהגורל בחר ואיתו אין להתווכח , אדוארד ולי היו עצובים מאוד שלא יהיה להם ילד אחד שיישאר איתם לנצח ואז ילדו עוד ילד , שלו קראו ג'סטין על שמו של האביר הלבן שמת בקרב בממלכת זינון . ג'סטין גם הוא גדל והפך לאביר לבן עם הזמן , הם גדלו יחד לעד והיו מאושרים ביחד , תמיד אדוארד שמר על קשר עם חברו הטוב מכולם ג'ק .
ג'ק ~
ג'ק עבר את כל המסע יחד עם ג'ני , כבר ביום הראשון שהגיע הלהיב אותה עם כדור אש .
הם היו ביחד שלוש שנים ולאחר שלוש שנים התחתנו ביחד באותו אירוע עם אדוארד ולי , שאיתם שמרו על קשר טוב מאוד . לג'ק וג'ני נולדו שתי בנות - רינה ורימה , שתיהן היו מאוד מאוד יפות ותמיד ג'ני דאגה שייתלבשו יפה , אחזו בכוח האש . יום אחד גדלו לרינה אוזני זאב , היא נבהלה והתחילה לבכות , וישר שהתחילה לבכות זה נעלם אבל על האוזן שלה נשאר קעקוע שאומר "זה יחזור בעוד כמה מאות" .
לא הבנת למה הכוונה אבל שמרת על שתי בנותיך כמו שלא שמרת על מישהו בחיים , אהבת אותן והן אהבו אותם , גידלתם יחד דרקוני קרח והייתם למשפחה מופלאה ומקסימה ,
שתיהן הלכו לבית הספר ותמיד דאגת שמי שמתעסק עם הבנות שלך מתעסק גם איתך
הילדים בבית הספר העריצו אותך ותמיד רצו להיות כמוך ,
בו זמנית שמעת הרבה מאוד תגובות טובות על אדוארד האביר הלבן , קצת קינאת אבל זה לא נתן לחייך להיפסק , הוא היה חברך הטוב ביותר ובנוסף אתה הוגלת בתור אביר האהבה , שדבר כזה לא ראו במשך אלפי שנים .
הסוף
הקדשה קטנה לשניכם , הייתם השחקנים הטובים ביותר שהיו לי בכל משחקי התפקידים שניהלתי
אומנם זה המשחק הראשון שלי בפורום הזה אבל ניהלתי עוד משחקי תפקידים בפורומים קודמים .
רק ממכם נהיניתי בתקופה הזאת ואני מקווה מאוד שתירשמו למשחק ההמשך שלי .
אוהב אותכם , רועי||סטיב .
זה היה בשליטתי , כך סיימתי את המשחק שלי ,
תודה לכל הקוראים , עכשיו ספרו לי מה דעתכם .
Steve