טוב, 4 בלילה, אני די חולה וראיתי עכשיו קצת מהפרקים בסדרה- אני בתחילת הפסטיבל הגדול של מאי אני חושב שזה בערך סוגר 399.. וחשבתי לעצמי- יאללה איזה סדרה מגניבה זאת פוקימון- כל כך הרבה תפקודים שימושים ותחרויות הם מצאו שם, מפתחים ומגוונים כל פעם- איזה יופי של סדרה..
ואז זה עשה לי חשק לפתוח את הds ולשחק קצת בss.. ושם אני במכון השישי..
נלחם נגד מאמן הלחימה עם הפוליראט שלו מול האוניקס שלי שאני מטורף בגלל שכבר פיתחתי אותו לרמה 60 ואני שם אותו מול פוקימון מים בחצי רמה ממנו.. והפוקימון שלו לוקח אותי..
ואז אני שם את הפיצ'ו שלי ברמה 16 מול הפוילראט.. שבמכה אחת גומר עליו..
ואז אני אומר לעצמי- לעזאזל... המשחקים של פוקימון עלובים..
וזאת הפואנטה שאני רוצה להעביר לכם..
א. משחקי נתונים ורמות יש המון- כל משחק תפקידים שני בימינו נבנה על רמות- World Of Warcraft, Lineage 2 , Aion שהם ברשת ומבוססים על רמות כתנאי לpvp וכניסה לאיזורים.. דיאבלו, Oblivion, פולאאוט 3 שהם רגילים אבל עדיין כתנאי הכרח אתה חייב להתפתח- ובמשחקי הפוקימון זה עובד גם ככה- אבל אין רגש.. פוקימון בסדרה חופרים לנו שזה תנאי הכרחי שיהיה קשר בין מאמן לפוקימון ולבטוח אחד בשני ושטויות כאלה שזה בתכלס בולשיט אחד גדול- אבל בולשיט או לא יהיה נחמד לראות את זה במשחק רגיל שבו פוקימונים לא תלויים ברמה או במשך הזמן שבו הם נמצאים אצל מאמן- אלא בכמה טוב הוא מטפל בהם או מאכיל אותם, כמה הוא מאמן אותם ביום, סוג כמובן- אבל שלא יהיה מוגבל רק בזה.. דברים כאלה..
ב. שיהיה אפשר לתפוס את כולם ברמת הסבירות- אני לא רוצה לתפוס את מיוטו, ג'ירטינה וגרודון... אני רוצה לטייל בעולם להנות ולראות אותם- אבל זובי- אני מאמן כמו כולם, אני רוצה לתפוס פוקימונים רגילים- כמו התחלתיים, כמו פוקימונים שמשום מה מחליטים למנוע מאיתנו כל גרסה וגרסה על אף שמגדילים את הכמות שלהם כל פעם (במזל טוב לדור החמישי שעתיד לבוא), ובנוסף אני רוצה שפוקימונים שלי יתפתחו לא בגלל רמה- אלא כי זה הרגע הנכון שזה אמור לקרות- לא להחליף פוקימון כדי שהוא יתפתח- מה זה השטות הזאת?! אני רוצה גולם- למה אני צריך לתת את הגרוולר שלי כדי שהוא יתפתח לגולם. או יותר דפוק- למה לשים על סייטר מעיל מתכת ואז להחליף אותו כדי שיתפתח לסיזור..
כן.. אני יודע ששתי הטענות שלי כאן הן עניין כלכלי- אתה רוצה פוקימונים? קנה 2 נינטנדו Ds ואז תקנה 2 משחקים ורק אז תעשה החלפה עם חבר..
בינינו- לנינטנדו יכולים להיות הרבה דרכים אחרות לעשות כסף...
קיצר- לסיכום- אני רוצה להנות מהחוויה שהסדרה מנסה להעביר לנו בצורה כה שטחית- יש פה רעיון אדיר שנמנע מלהיות מוצא לפועל בגלל חוסר חשיבה של חברה מסויימת עקב הכסף שהיא עושה.
פוקימון יכול לעבור למערכת הpc ולהיות משחק בעל תשלום חודשי- עם גרפיקה משופרת לשם שינוי!!!!! עם מיפוי מדוייק של עולם ונופים שיהיה אפשר לטייל בו באופן חופשי.
לפתח רעיון מהפכני בו משחק תפקידים לא נתלה על מספרים וסטטיסטיקות, אלא על אסטרטגיה, כמות טיפול וטיפוח בו השחקן משקיע במשחק..
חוסר הגיוון ההולך ודועך במשחקים האלה כבר מוציא לי את הקריז- נמאס מחידושים למשחקים ישנים- א. תתקדמו כבר!!, ב. למה להרוס נוסטלגיות.. אני זוכר שכששיחקתי פוקימון בלו הייתי הילד הכי שמח בעולם.. זה נעלם..
המשחק כמובן יאלץ להשתמש בנתונים- אבל זה דברים שאפשר להסתיר ולתת לשחקן לנסות להפעיל קצת כריזמה ומחשבה.. ואם לא הולך- זאת החוויה במשחק..
משחק שמצליח לעשות את זה הוא הfootball Manager שכל שנה מוציא חידוש שמצליח יותר ויותר להוסיף נתונים אך להסתיר אותם מהשחקן ולתת לו לנסות לעשות בחירות בלתי תלויות ובמספרים ואלגוריתמים כדי לנצח..
אפילו סטאדיום וxd שניסו לקחת את המשחקים צעד אחד יותר רחוק לא הבינו את משמעות הפיתוח- אני לא רוצה לראות פוקימון תוקף מתקפה ואז פוקימון אחר תוקף בתורות!!!!
תנו לפוקימונים לרוץ חופשי, לזריזות של השחקן לתת פקודה לקבוע את תוצאות הקרב, תאפשרו לפוקימונים לדעת יותר מתקפות מ4 לעזאזל.. ולהפסיק לתת תלות במתקפות מיוחדות כמו Hm כדי להתקדם במשחק!!
אני מנצח מאמן אחר? מקבל כסף- בעזרתו שט באוניה למקום אחר במקום Surf (שתכלס כל פוקימון מים גדול אמור לדעת בטבעיות)- כנ"ל Fly או Cut או כל שטות אחרת שהם חשבו עליה..
ולתת למאמן דגש על הדמות שלו עצמו - איבזור, בחירת סגנון עם לבוש, אביזרים ופוקדורים.. אפילו לתת לו לבחור דרך לטייל בה- לבחור פוקימון אצל הפרופסור הראשי- אז להגריל לו באיזה עיר הוא יתחיל ולא לתת לו את הבחירה.. אם הוא רוצה הוא יכול להשתתף בתחרויות במקום בקרבות מכון.. או להיות חוקר פוקימונים, או צלם, או שופט! או כל דבר אחר שהוא ירצה!!! לתת קצת רנדומליות לשחקן- שהוא ייכנס למשחק בכיף וברצון שלא לדעת מה יקרה באותו זמן משחק כי תכלס הכל יכול לקרות!!!!
חזון אחרית הימים שלי קיצר..
ובגלל שאני בן 23 ומת להיות אנימטור, אני לא מפסיק לחשוב איך אפשר לעשות את זה גם כדבר שאני אוהב, גם כמשחק שיגלגל בוחטות של כסף, וגם ייתן לכל אוהבי פוקימון סוף סוף את הסיפוק למשחק שבאמת באמת מגיע להם אחרי 12 עונות של הדבר הזה שרק מוסיף ומוסיף ומוסיף לתת ולעומת זאת בתעשיית המשחק רק גורע כסף בעד תמורה פחות שווה...
יודע שזה חפירה, אבל שוב- 4 בלילה, אני חולה, וזה מציק לי ואני בטוח שלא רק לי..
תגיבו, דברו, ונראה אם אפשר להגיע לפתרון אפילו במסגרת הפורום![]()