Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2
  1. מורחקים
    החרדים מוחים על החלטת בג"ץ לעצור את הורי הבנות בעמנואל, משום שלא שלחו אותן לבית הספר בו בוטלה ההפרדה העדתית. גם בירושלים מתחילים להתקבץ המפגינים לקראת "אם כל ההפגנות". בנו של אחד האבות שייעצרו: "יש לי עשרה אחים ואחיות. אולי אדמונד לוי ידאג להם לבייביסיטר.

אם כל ההפגנות" יוצאת לדרך. יותר מ-20,000 חרדים כבר מתקהלים בצהריים (יום ה') בבני ברק, והחלו להפגין במחאה על החלטת בג"ץ בעניין אולפנת "בנות יעקב" בעמנואל, שבעטיה אמורים להיעצר היום 86 הורי תלמידות שסירבו לשלוח אותן ללימודים מאז ההחלטה שביטלה את ההפרדה העדתית בבית הספר. במקביל, החלו להתאסף כ-30 אלף מפגינים ברחוב ירמיהו בירושלים, שם אמורה להיערך העצרת המרכזית. להערכת המשטרה, הפגנות ספורדיות נוספות ייערכו במוקדים שונים ברחבי הארץ, ובסך הכל מוערך כי כ-100 אלף איש ישתתפו בכל ההפגנות.

שידור חי מהפגנת הענק בירושלים (צילום: אמיר לוי)

בבני ברק, נושאים אלפי המפגינים, בהם ילדים, שלטים שעליהם נכתב בין היתר: "בג"ץ פשיסט", "מחבלי המשט לחופש! הורי התלמידות לכלא", "תורה ובג"ץ - התורה קובעת", "אני אבא ספרדי, הולך לכלא על רצוני לשלוח את ילדתי למגמה החסידית", "חילונים נגד הדיקטטורה של בג"ץ" ו"במסירות על טהרת נשמות ילדינו". לפי שעה, הסדר נשמר במקום ולא נרשמו גילויי אלימות.

משטרה ערוכה בכוחות ענק כדי למנוע התלקחות של ההפגנות. לדברי ניצב ניסים מור, ראש אגף המבצעים במטה הארצי, "למעלה מ-10,000 שוטרים, לוחמי יס"מ ומג"ב, יתפרסו בצירים ראשיים ובעיקר במוקדי ההפגנות הראשיים". המשטרה, לדבריו, העלתה את רמת הפעילות לדרגה ג' והשאירה אלפי שוטרים בכוננות מבצעית. "השוטרים יעברו לנוהל של עבודה שלדית של 12 שעות".

העצרת בבני ברק הופסקה לכמה דקות בשעות הצהריים, בעקבות התעלפות של כמה מהמפגינים - כנראה בגלל התייבשות בחום העז. מפגינים אחרים ניצלו את ההפסקה בשביל מעט שירה וריקודים.

"מי זה אדמונד לוי שיגיד לי מה לעשות?"

במקום ההפגנה בירושלים כבר הותקנו שלטים כגון "התורה קובעת", "בג"ץ נגד העם והארץ" ו"אדוני ימלוך לעולם ועד". בין המפגינים ניכר כי קיים כעס רב כלפי השופט אדמונד לוי, שעמד בראש ההרכב שקיבל את ההחלטה בעניין בית הספר. "אדמונד לוי הוא הגזען הכי גדול בהסטוריה. כך גם במקרה בניזרי. איפה עוד היה תקדים בעולם שבערעור הוסיפו עונש? יש פה מגמה נגדנו בגלל הכיפה השחורה", אמר ל-ynet עמרם, אחד המפגינים.

שמעון נעימי, בן 20, הוא בנו של שמואל אשר אמור להיכנס לבית המעצר. "בעמנואל אין שום גזענות, סך הכל חינוך יותר טוב, 30 אחוז מהבנות ספרדיות, אין דבר כזה הפרדה בין אשכנזים לספרדים, זה ויכוח שנוצר בגלל התקשורת המשוגעת".

הוא גם הוא הביע כעסו על שופט בית המשפט העליון,"יש כעס רב על המדינה, על יואב ללום (העותר לבג"ץ) ואדמונד לוי. יש לי עשרה אחים ואחיות ואין לי מושג מה הקטנים יעשו. אולי אדמונד לוי ידאג להם לבייביסיטר".

נתנאל, חסיד גור, הגיע גם הוא לתמוך במאבק של חסידות סלונים. "זה מתחיל אצל סלונים וזה יגיע לכולנו, אני פה כדי לדאוג שזה לא יגיע גם לגור", אמר. "מי זה אדמונד לוי שיגיד לי מה לעשות? אין לאף אחד זכות להגיד לי איך לחנך את הילדים שלי. עצם הרעיון שבג"ץ מתערב, זה פשע. כל חרדי היה גם הוא הולך לבית הסוהר".

קרדיט לYENT.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3906723,00.html

כל הזמן בירושלים יש אקשן מה דעתכם ?

2. משתמש מנוסה
    צריך פשוט להכין חמישים אלף תאי כלא לפסיכופטים האלה.
    או פשוט לדחוף את כולם לתא אחד קטן.
    *החתימה צונזרה כי עברה על החוק,פעם הבאה העונש יהיה חמור יותר

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •