פרק 5:מטרופוליס,קרוון:חנות הרובוטים של אל
ראטצ'ט וקלאנק פנו לכיוון ימין הפעם,ולפניהם הם ראו כמה רובוטים. רובוט בצורת כלב רץ אליהם לנשוך אותם אבל ראטצ'ט פגע בו עם מפתח הברגים.
הרובוט הועף אחורה והוטח ברצפה ואז התפוצץ. מול ראטצ'ט עכשיו עמד יצור די גבוה,עורו ורוד והוא מכוסה שיריון,הוא מחזיק נשק צהוב.
הרובוט ירה על ראטצ'ט טילים וראטצ'ט התחמק בקלות מהטילים האיטיים. הוא קפץ והכה בו פעם אחת,הרובוט נפגע ושמט את נשקו,
ראטצ'ט ניצל את הזמן הזה והכה בו פעם שניה, הרובוט עף אל מעבר למעקה למטה. אחרי כמה שניות נשמע פיצוץ.
הם המשיכו בדרכם וראו עוד רובוט וכלב רובוט. ראטצ'ט חיסל את הרובוט הקטן במכת מפתח ברגים.
ואז קפצו עליו עוד ארבעה כלבים, ראטצ'ט נתן מכה עם מפתח הברגים וכולם נפגעו,הם הוטחו באדמה והתפוצצו.
ראטצ'ט הוציא את הפיירוסירייטור שלו ושרף את הרובוט, הרובוט נפגע ומההדף הועף אל מעבר למעקה למטה.
לפתע פתאום ראה ראטצ'ט מעליו רובוט ורוד טס על מסוק צהוב,הוא התחמק מיריות הרובוט והרובוט עזב אותו.
הם המשיכו בדרכם כשלפתע ראו עוד שלושה רובוטי כלבים ורובוט ורוד. הכלבים התקבצו סביבו וראטצ'ט נתן מכה אחת עם מפתח הברגים.
שלושתם נפגעו והתפוצצו,הרובוט הורוד ברח במדרגות נעות שהיו מצד ימינו. ראטצ'ט ירד במדרגות הנעות ושם חיכו לו שלושה רובוטי כלבים,
רובוט ורוד וגם רובוט חום-לבן שמשאיר מוקשים קטנים ומתפוצצים. בעזרת הפיירוסירייטור הצליח ראטצ'ט לשרוף את כל הרובוטים ולחסל אותם.
אבל אחד הכלבים לפני שחוסל הצליח לנשוך אותו ולפגוע בו,ראטצ'ט התקדם בזהירות לגשר ונזהר שלא לפוצץ את המוקשים שהיו מונחים בכניסה אליו.
באמצע הגשר חיכו לו שני רובוטים ורודים ורובוטי כלבים,הוא שרף אותם עם הרובה שלו והם עפו משני קצוות הגשר.
בהמשך הם ראו שלט "חנות הרובוטים של אל" וחנות מתחתיו,הם נכנסו לחנות ושם ראו את אל.
"ראטצ'ט! זה האדם שראינו באינפו-בוט! הוא מכיר את קפטן קוורק!" אמר קלאנק בהתלהבות.
"היי,אתה איש הרובוטים הא?" שאל ראטצ'ט
"לא,אני בונה רובוטים,אבל אני בעצמי לא רובוט." ענה אל
"חנון" לחש ראטצ'ט לקלאנק בשקט
"אני דווקא מחבב אותו" השיב קלאנק בלחש.
"עכשיו כשהבנו את זה,במה אני יכול לעזור לכם?" שאל אל.
"ובכן,ראינו אותך בפרסומת באינפו-בוט,היית עם קפטן קוורק,אנחנו מנסים למצוא את קפטן קוורק. חשבנו שתוכל לעזור לנו." אמר קלאנק
"החשיבה שלך הגיונית,אבל לא ראיתי את קפטן קוורק מאז שצילמו פה את הפרסומת. תגיד,יש לך לוח אם אקס-פי 18?" שאל אל את קלאנק בעיניין.
"גירסא 7.66" השיב קלאנק.
"באמת?! אולי אני אוכל לעזור לך אחרי הכל,איך שדרוג של הלי-פק נשמע לך?" שאל אל
"שדרוג?" שאל ראטצ'ט בחוסר הבנה
"תראה,מכיוון שהוא גירסא 7.66 באופן טבעי מובנית בו האפשרות לשדרוג,תוך שניות אני יכול לגרום לרובוט הקטן לעוף,כמובן אני רוצה כסף על שירותיי." אמר אל
"כמה אתה רוצה?" שאל ראטצ'ט.
"1000 ברגים." השיב אל
"כמה יש לנו קלאנק?" שאל ראטצ'ט.
"2,000." השיב קלאנק
"טוב ניקח את זה.." אמר ראטצ'ט כשקלאנק שילם לאל.
"אוקי,זה לא יכאב בכלל." אמר אל והרים את קלאנק.
"רגע חכה.." ניסה לומר קלאנק אבל הוא לא הספיק.
נשמעו אז קולות של מקדחות וראטצ'ט ניסה להציץ בסקרנות מאחורי הגב של אל אבל לא ראה כלום.
אחרי כמה שניות אל החזיר את קלאנק שעכשיו יש לו כמו פרופלורים של מסוק בראש ובידיים.
"ראטצ'ט? אני נראה קול עכשיו?" שאל קלאנק בסקרנות.
"כן,אתה האיש קלאנק.. אתה האיש." השיב ראטצ'ט.
הפרופלורים של קלאנק נסגרו והוא חזר אל ראטצ'ט.
הצד השני של החנות של אל נפתח והם הלכו.
"שמחתי לעזור!" אמר אל כשהם הלכו.
ראטצ'ט השתמש בהלי-פק כדי לעלות לגובה ולקפוץ על קופסא,הוא השתמש שוב כדי לקפוץ על קופסא גדולה ממנה.
משם הוא קפץ אל הגדה השניה,ושם חיכתה לו פלטפורמה צהובה שהעלתה אותו למקום אחר.
הם קפצו בעזרת ההלי-פק של קלאנק אל מקום עם רצפה חומה. שם הופיעו שלושה רובוטים עם רובים צהובים,
רובוט אחד בא לירות על ראטצ'ט ופגע בגבו של רובוט אחר שנפל אל הרצפה,מת. הוא התפוצץ והרובוט השני מרוב אשם קפץ מן הגדה למטה.
ראטצ'ט הסתובב וזרק פצצה אל הרובוט השלישי,הפצצה לא פגעה בו אבל ההדף העיף אותו למטה.
הם קפצו על עוד פלטפורמה צהובה שהעלתה אותם,הם הגיעו למקום עם ארבעה רובוטי כלבים ורובוט מוקשים,
ראטצ'ט הוציא את הפיירוסירייטור שלו ושרף אותם,החום היה גבוה והם התפוצצו.
הוא הגיע למדרגות נעות והסתכל,הוא ראה שם רכבת אבל הוא המשיך ללכת.
חיכה לו שם רובוט שירה עליו טיל,אבל ראטצ'ט מיהר והגיב עם פצצה מכפפת הפצצה שלו והרובוט התפוצץ.
בצד ראטצ'ט קפץ ומצא מקום מסתור,הוא הלך על קופסאות והגיע אל בורג זהב. ראטצ'ט וקלאנק אספו את בורג הזהב והמשיכו בדרכם.
הם חזרו אל המקום עם הרכבת והמשיכו ישר,ראטצ'ט ראה שני רובוטים וזרק עליהם פצצות בדיוק בזמן שהם באו לירות טילים והטילים התפוצצו עליהם ביחד עם הפצצות.
הוא ראה חדר סודי ונכנס אליו,שם הוא ראה קיר ענק של קופסאות ברגים.
"ואו איזה כיף קלאנק,תראה כמה ברגים יש פה!" אמר ראטצ'ט בשמחה כשזרק פצצה על הקיר,כל הקופסאות התפוצצו וראטצ'ט אסף את כל הברגים בשמחה.
ראטצ'ט עמד על תחנת הרכבת וחשב. "קלאנק מה נעשה? שנעלה על הרכבת?" שאל ראטצ'ט.
"נראה לי שכן,אולי משהו טוב יחכה בתחנה של הרכבת" השיב קלאנק.
ראטצ'ט קפץ על הפלטפורמה הראשונה של הרכבת האדומה והרכבת נעה.
הרכבת זזה וראטצ'ט קפץ על הפלטפורמה השניה,הוא מצא שם רובוט והכה בו עם מפתח הברגים,הרובוט עף מהפלטפורמה והתפוצץ.
בפלטפורמה הבאה רובוט ירה עליו טיל והוא התחמק,הוא זרק עליו פצצה והוא עף מהפלטפורמה.
ראטצ'ט ראה בפלטפורמה הבאה רובוט נוסף ובמכת מפתח הברגים העיף אותו מהפלטפורמה.
הוא התקדם לקרון הקטר וראה שם אינפו-בוט. הרכבת עצרה וראטצ'ט ירד מהרכבת.
הוא ראה שני מקומות,באחד היה קיר קטן של קופסאות ברגים,הוא פוצץ אותו ומצא שם עוד קופסאות ברגים,קופסאות נשק וקופסאת חיים.
בהמשך חיכה לו רובוט מוקש והשאיר לו המון מוקשים,ראטצ'ט רדף אחריו וזרק עליו פצצה שהחטיאה אותו,אך מההדף הוא נפגע והוטח ברצפה על מוקש,הוא התפוצץ.
הוא נכנס לחדר הבא ושם מצא את האינפו-בוט מסתובב,הוא התקרב אליו והאינפו-בוט נפתח.
בסרטון ראו את הסגן של דרק.
"שלום,צ'יירמן דרק." אמר הסגן והצדיע.
"עזוב את הברכות,המקורות שלי אומרים שאתה מפגר בלוח הזמנים. צריך להכין את הכוכב הזה בשביל התוכנית שלנו!" אמר דרק.
"כן, וכמו שאתה רואה הכל הולך רע כמתוכנן." אמר הסגן.
מאחוריו ראו שני רובוטים רבים ואחד הרג את השני בעזרת הגרזן שלו.
"אני סומך עליך, וכמו שאתה יודע מהסגן הקודם שלי,אני ממש לא אוהב כשלונות." אמר דרק.
"אל תדאג בוס,אני לא אכשל." אמר הסגן.
הסרטון נגמר והאינפו-בוט נסגר,הוא קטן ונכנס אל קלאנק.
"דרק עומד להשמיד כוכב נוסף!" אמר קלאנק בלחץ.
"כן,אבל אם זאת העזרה שהוא מקבל,אני לא חושב שיש לנו ממה לדאוג." אמר ראטצ'ט.
"אל תזלזל בדרק,הוא די מסוכן,חייבים למצוא את קפטן קוורק." אמר קלאנק
"תראה,הסגן הזה לא נראה כל כך קשוח. בוא נכניע אותו שנינו!" אמר ראטצ'ט בהתלהבות.
"אולי נוכל לשכנע את הסגן לספר לנו איפה דרק." אמר קלאנק.
"עכשיו אתה מדבר.." אמר ראטצ'ט.
הם ירדו בפלטפורמה צהובה והגיעו שוב לנקודה ממנה התחילו,הם הגיעו אל החללית שלהם והתניעו אותה.
הפרק הבא:מאחז איקס 11,כוכב ארידיה