חסכון בדלק הוא ידידותי גם לסביבה וגם לכיס, ובאמת שזה פחות קשה ממה שאתם חושבים.
תוספי דלק- היום קיימים בשוק תוספי דלק רבים החוסכים דלק. כן, זה עולה כסף ואת חלקם צריך לשים במיכל הדלק כל תדלוק, אבל- כסף הולך כסף בא. מוציאים עכשיו קצת כסף על התוסף ומקבלים אותו חזרה (לעיתים עם תוספת רווח נאה) בחיסכון בדלק שתחוו. בטח ובטח עכשיו כשמחירי הדלק בעולם מאמירים והולכים. זאת ועוד- תוספי הדלק מייעלים את עבודת המנוע ומצמצמים זיהום אויר מהאגזוז ועלויות בטיפולים.
הסעות משותפות- לעבודה כולם צריכים לנסוע. אתה, את, וכולם. אז למה לא ביחד? נסיעה לעבודה היא בזבוז דלק יומיומי הכרחי, אך זה לא אומר שאי אפשר לקזז אותו. ברוב מקומות העבודה העובדים באים והולכים באותה שעה פחות או יותר. עובד בחברה גדולה, או במרכז מסחרי או תעשייתי? בטוח תוכל למצוא עוד כמה אנשים שגרים בסביבתך שיסמכו לחסוך דלק (וכסף) ע"י הסעות משותפות. עושים סבב ונוסעים שלושה, ארבעה, אפילו חמישה (אם אין לכם בעיה עם הצפיפות) ברכב.
יתרונות: סביבה, כסף, חברה טובה בנסיעה ובפקקים. מה רע?
אופניים במקום רכב – יאללה! להיכנס לכושר! בואו נבחן את היתרונות: כושר ובריאות (יש) חסכון בזיהום (יש) חסכון בעלות הדלק (יש)... אז נכון שביום חם תגיעו ליעדכם מיוזעים קצת. איזה מזל שברוב המקומות יש מקלחות! ולגבי זמן הגעה- תלוי לאיפה ומתי. אני יודע שכשאני נוסע ללימודים עם אופניים זה לוקח לי בערך אותו זמן כי אני פשוט עוקף את כל הפקקים.
טיפים לחיסכון- לחץ אויר - יש להקפיד לשמור על לחץ אויר תקין בצמיגים לפי הוראות היצרן - דבר שיכול לחסוך עד 10% מהדלק.
עומס - אין להעמיס את הרכב בציוד מיותר.
חיכוך - כשאין צורך יש להוריד מהרכב אלמנטים של חיכוך כגון גגונים וכו''.
עומדים לקנות רכב חדש? לשוקלים לקנות אוטו חדש: שיקולים סביבתיים- היברידי או גז? כל אחד והתכונות שלו. אבל שניהם הרבה פחות מזיקים סביבתית מרכב רגיל. בקרוב גם יגיע הרכב החשמלי. אז נכון שהם לא חפים לגמרי מזיהום ובעיות, אבל אין מה להשוות לעומת הרכבים הרגילים. מה גם שהמיסוי על מכוניות רגילות חדשות עומד היום על 95% ועל מכוניות היברידיות על 30% בלבד! (ד"א, על חשמליות רק 10%, אבל הן עדיין לא באמת בנמצא)