היי כולם
שמתם לב אולי שלא הגבתי 8 ימים.
אוקיי הסיבה הייתה שהייתי בהולנד D:
ו-OMG היה כיף אדיר!
אני אכתוב פה כל מה שעשיתי-
יום 1-
לא ישנתי כל הלילה לקראת הטיסה. בשתיים בלילה שאר המשפחה שלי קמה והתחלנו להתארגן. בארבע לפנות בוקר היינו בשדה התעופה והסתובבנו שם. בשבע וחצי עלינו לטיסה ובשמונה היא יצאה.
הטיסה ארכה ארבע וחצי שעות.
נחתנו בהולנד, שכרנו רכב רנו סניק ויצאנו לכיוון הכפר נופש.
בדרך נרדמתי והתעוררתי כשהגענו. קיבלנו חדר והסבר על המקום, היינו קצת בבריכה והלכנו להתמקם.
הלכנו לישון בסביבות תשע, כשעוד יש אור.
יום 2-
נסענו לחיטהורן, עיירה שבה החיים מתנהלים על סירות בתור אמצעי תחבורה בעדיפות ראשונה ואחריהם, מכוניות. שטנו באגם ואז הלכנו למסעדה. ירד מלא גשם ואני חטפתי צינון, אבל היה כיף :P
אחרי זה המשכנו למוזיאון הפתוח וראינו כל מיני דברים על איך הולנד הייתה פעם ונסענו באופניים מיוחדים (שהגלגל הקידמי ענק והאחורי פיצפון) וקנינו שוקולדים :P
יום 3-
ביום השלישי היינו כל היום באפטלינג והיה כיף אדיר! עלינו על כל הרכבות הרים ועל עוד מלא מתקנים. בהתחלה היינו במין ארמון כזה עם סירות ואחרי זה עלינו על רכבת הרים שהמסלול שלה הולך בצורת האות U. אחרי זה עלינו לרכבת שכולה עץ וגרמה לאימא שלי לא לעלות יותר לרכבות.
אחרי זה עשינו עוד רכבת מהירה שבסוף נופלת למים והיה כיף D:.
הרכבת הרים הבאה שעשינו הייתה עם לפחות 5 לופים.
אחריה עשינו את הנשר הטס בלילה. אתה נכנס לרכבת והכל חושף מצריים. מדי פעם יש אורות אבל חוץ מזה לא רואים שום דבר ונראה לי שעשינו לופ או שתיים
בסוף היום הלכנו לאיבודלקח לנו שעה וחצי למצוא את היציאה וכולנו היינו עייפים בטירוף.
יום 4-
התחלנו את היום בדולפינריום והנה משהו שאני אומר לכם- חוץ מהדולפינים, כלבי הים ואריות הים אין שם מה לראות. הלכנו למופע מגניב של כלבי ים, שהשיא שלו היה שאחד מכלבי הים הוציא לשון לקהל. הם גם רצו, צללו ועשו מלא תרגילים.
אחר כך הלכנו למבנה ענק. התור שם עמוס אבל כשהוא מתחיל לזוז הוא לא מפסיק וצ'יק צ'ק הגענו למופע. זה היה מין סיפור ילדים מעורבב עם מופע מדהים של דולפינים.
אחרי זה קנינו מזכרות, אכלנו והצינון שהתחיל לי ביום השני החמיר מרגע לרגע עד שהצמדתי לאף נייר כדי שלא תצא נזלת.
אחרי זה הלכנו לוולבי פארק. היה שם כיף אדיר! עליתי על כל הרכבות הרים מלבד אחת שלא הספקתי ולא עצרתי לשנייה. נראה לי שלא היה מתקן אחד חוץ מהגלגל הענק והמתקנים של הילדים הקטנים שלא עליתי עליו.
יום 5-
היום טיילנו בכל מיני כפרים. בגלל שהיה יום שישי, היה שוק גבינות גדול באלקאמר אז הלכנו לשם.
אחרי זה הלכנו לעיירה שכולה תחנות רוח, ופעם ראשונה יצאה השמש והיה חם. זה היה מפתיע כי ב-4 ימים האחרים כל הזמן או שהיה קר או שירד מבול. ושתבינו- עכשיו קיץ אצלם. הקיץ אצלם הוא כמו החורף הכי טוב שיש בישראל.
בקיצור, בתחנות הרוח שם מייצרים דברים כמו צבע, תבלינים ועוד. כל הזמן היה בכפר ריח חזק מאוד ומוזר שעד עכשיו אין לנו מושג מה זה היה.
אחרי זה היינו בעוד שני כפרים ששכחתי מהם, כשאזכר אכתוב.
יום 6-
יום שכולו העיר הגדולה.
הלכנו לאמסטרדם והסתובבנו שם כל היום. היינו בביתה של אנה פרנק, ברחוב החנויות וברובע החלונות האדומים ()
עצרנו בחנות משחקים וקנינו את קונסולת ה-DS. בנוסף קנינו 2 משחקים לה, נרתיק ומשחק ל-Wii.
אחר כך הלכנו למסעדה ואכלנו שם ארוחה טעימה מאוד.
הסתובבנו עוד קצת ואז חזרנו לכפר הנופש.
יום 7-
אתמול. היינו בלחץ של לארוז. אחרי שארזנו כמה דברים נסענו ל-"דן האג". בדרך נעצרנו בכמה תחנות, בינהם המגדל הגבוה שב"רוטרדאם".
בדן האג ראינו את התמונה הגדולה ביותר שצויירה אי פעם, היינו בטיילת ואז חזרנו לכפר נופש לסיים לארוז.
יום 8-
היום. יצאנו מהכפר נופש מוקדם ונסענו לשדה התעופה. החזרנו את האוטו והלכנו לדיוטי פרי. הסתובבנו כמה זמן ואז ב-12:45 עלינו לטיסה, וב-14:00 המראנו. בדרך היו המון טלטלות ובסוף נחתנו ב-19:30 (בישראל 19:30 ובהולנד 18:30 כך שהטיסה ארכה 4 וחצי שעות).
התרגלתי לקור שבהולנד, ולגשם, לירוק שיש בכל פינה ולאוויר הנקי. הגעתי לישראל אני רואה שטחים יבשים, האוויר היה די מסריח והיה חם מאוד, אבל אין כמו ישראל
לילה טוב![]()