המדריך שלי לפייקים-
תוכן עיניינים-
1. האילתור
2. רעיון
3. תיקונים
4. צביעה, וסוג.
שלב 1- האילתור:
אוקיי, הרבה אנשים כותבים "רעיון קודם כל!". אני אומר שלא! הפייקים הכי טובים שלי יוצאים לי כשאני מאלתר קודם.
הנה דוגמא-
זה אחד הפייקים הטובים שלי.
בהתחלה? הכנף שלו הייתה אמורה להיות סנפיר של דג. אבל אז התחלתי לאלתר וזה מה שיצא.
הנה השלבים באילתור-
1. תציירו קו כלשהוא בצייר. תסתכלו למה הוא דומה.
2. לי הוא נראה כמו קרן, אז אני בוחר איזו קרן זו- לראש, לאף או לגב. אני אבחר קרן ראש-
3. עכשיו? זה כבר לא נראה לי כמו קרן. זה דומה למחושים, אז נהפוך את זה לפוקימון חרק-
4. תסתכלו מה יצא לי בסוף? פייק חמוד, סוג עשב/חרק.

2. רעיון-
זה יותר הבהרה+עצה-
אף פעם, אבל אף פעם אל תסתמכו על רעיון שחשבתם עליו בהתחלה אלה אם אתם ממש טובים בפייקים. פעםם רציתי להכין פייק עכביש. הסתמכתי על זה למרות שכל הזמן ראיתי שאני יכול להפוך אותו למשהו אחר שהיה יוצא הרבה יותר טוב.
בסוף יצא לי עכביש כל כך גרוע שלא פירסמתי וישר מחקתי.
אז אני אומר לכם, אם יש לכם רעיון אבל אתם רואים הזדמנות לשנות, תעתיקו ותדביקו את המקום שאליו הגעתם, תמשיכו באחד נגיד עכביש ואת השני תשנו לפיל. אני כבר אומר לכם שלדעתי הפיל יצא יותר טוב.
3. תיקונים-
טוב אני עכשיו מדבר בעיקר על 2 דברים-
בעיות הצללה
בעיות פרופיל
בקשר לבעיות הצללה תצטרכולקרוא מדריכים. לכל דבר יש הצללה משלו אז אי אפשר להכין מדריך הצללה שיכלול הכל.
בעיות פרופיל-
הרבה אנשים עושים את הפייקים בפרופיל דו מימדי, כמו זה-
במקום בפרופיל תלת מימד, כמו זה-
לא צריך להיות גאון כדי לדעת שהשני יותר טוב למרות ששניהם אותו פייק.
אז הנה העצה-
סתכלו על הספרייטים של פוקימון, אצל פיפלאפ זה מודגש-
תסתכלו על הפרופיל שלו- הוא מסתכל לכיוון היריב שלו ולא תקוע עם הפרצוף קדימה. הפרופיל הזה הוא תלת מימדי וגם מקל מאוד על ההצללה.
אז כשאתם עושים פייק, והוא נראה דו מימדי, סתכלו על הספרייט. זה עוזר פלאים.
4. צביעה וסוג-
צביעה וסוג זה הדברים האחרונים שעושים.
אחרי שאילתרתם ויצא לכם פייק טוב, תבחרו סוג. תוסיפו אלמנטים מאותו סוג, נגיד סנפיר למים, להבה לאש וכו'... לאחר מכן יש צבעים ייחודיים לכל סוג. נגיד לא תמצאו פוקימון אש כחול ולא תמצאו פוקימון רעל אדום. תצבעו לפי הסוג וסיימנו 
הזכויות על כתיבת המדריך שמורות לי!
תהנו, ותיצרו הרבה פייקים