פרוייקט מגיב מגניב יוצא לדרך!!!
זה לא סוד שתגובה כמו: ״מגניב! תמשיך!!!!״ כבר די מיצתה את עצמה. אז עודכן חוק התגובות (ראה בחוקים של zuran) שתגובה כזו נאסרה לאלתר. אין עניין להאריך פה יותר מדי למה, אפרסם סיקור מאוחר יותר.
כדי לחזק את העניין קבלו את הפרוייקט החדש ״מגיב מגניב!״ שמיועד דווקא לעדן את החוק הזה למשהו אתגרי יותר מסתם חוק יבש.
אז מה זה בעצם?
כל אחד מכם יכול להשתתף והרשמה לא כרוכה בהשתתפות. יש הרבה סיפורים פעילים בפורום כעת, שפשוט מצפים לתגובה טובה, דירבון ותגובות ביקורתיות טובות. תגובות בונות ומדרבנות הערות וסיקורים יעלו את הסיכויים שלכם להגיע לתואר הנכסף
תזכורת קלה:
• תגובה טובה: לציין פחות או יותר ממה שהקורא נהנה מהסיפור/ קטע/ פרק. לדוגמא: ״אני מאוד נהניתי מהאופן שבו המחשת את הקרב של ג׳יימס וטוד, האגרוף שג׳יימס נתן הומחש עד שכבר ממש כאב לי!״. או: ״יש לך אוצר מילים עשיר, אני אוהב את המעבר מהקרב לחרדות של הלוחם״...
• דירבון: אלו הן התגובות אשר פונות ישירות לסופר ולא לעבודתו למשל: ״אני ממש אהבתי את היכולת שלך להמחיש דברים, אתה משתמש הרבה פעמים במילים גבוהות וניכר שאתה סופר.״ או דוגמא נוספת: ״מצחיק איך אתה מפתיע אותי כל פעם מחדש, אצלך זה תמיד מותח וזה מגניב איך שאתה משלב הומור בקרב.״*
• עידוד: לפעמים קורה והסופר מאבד קצת עניין בסיפור שלו, זה ניכר בחוסר פעילות או פרקים דלילים יותר, תפקידו של המגיב לעודד את הסופר! יש לכם תפקיד חשוב מאוד! למשל: ״הסיפור שלך מצויין וכולנו במתח, אנחנו ממש רוצים את המשך הסיפור. יש עניין רב בסיפור של אל תתייאש!״
• הערה: יש צורך לעיתים להאיר לסופר זוית ראיה מעט שונה ממה שהוא רגיל. הסבר קל על דעת הקורא יכולה לשנות את הסיפור פלאים! לדוגמא: ״אני מאוד נהנה מהסיפור שלך אבל לדעתי אם תפחית את האלימות קצת הוא יהפך לסיפור טוב יותר.״ נקודה קטנה, שיכולה לשנות את צורת החשיבה של הסופר בעליל!
• ביקורת חריפה: יש לזכור שזה רק לעיתים רחוקות, ואני מעדיף שישאלו אותי לפני שעושים דבר כזה לדוגמא: ״אחי הסיפור שלך לא מסודר בכלל אתה חייב לערוך ולשנות, יש שגיאות כתיב בכל מקום ולא מצליחים לקרוא תמליל.
• תגובה מסקרת: זה פחות או יותר מה שיביא לכם הכי הרבה נקודות. מדובר בתגובה חדשנית שלא ראיתי בפורום עד כה, אני מדבר על סיקור הקורא ממש ככותב סיפור! סיקור צריך לכלול גם דמעות אישיות וגם ציונים. אני ארחיב על סיקור בהודעה נפרדת וגם אדגים, אבל אני מאמין שאתם כבר מבינים על מה אני מדבר...
כמובן שהפרוייקט נושא פרסים...
זהו בנתיים ;)