בס"ד
בוקר טוב לכל קהילת פוקימונס!
אנו הולכים וקרבים לקראת יום כיפור שיכנס אלינו בערב ובאשכול זה אפרסם לכם כמה מההלכות על מנת לזכות את הרבים לקיים את יום הכיפורים בצורה הטובה ביותר!
מהו יום הכיפורים?
יום הכיפורים הוא היום הכי קדוש בשנה (לא לפי חומרת העונש של אי המקיים שלו) והוא מתקיים בי' בתשרי. ביום זה שערי שמיים פתוחים לבקשת סליחות ומחילות ("וְהָיְתָה לָכֶם, לְחֻקַּת עוֹלָם: בַּחֹדֶשׁ הַשְּׁבִיעִי בֶּעָשׂוֹר לַחֹדֶשׁ תְּעַנּוּ אֶת-נַפְשֹׁתֵיכֶם, וְכָל-מְלָאכָה לֹא תַעֲשׂוּ--הָאֶזְרָח, וְהַגֵּר הַגָּר בְּתוֹכְכֶם. כִּי-בַיּוֹם הַזֶּה יְכַפֵּר עֲלֵיכֶם, לְטַהֵר אֶתְכֶם: מִכֹּל, חַטֹּאתֵיכֶם, לִפְנֵי ה', תִּטְהָרוּ.").
מה לעשות לפני יום הכיפורים?
לפני יום הכיפורים חובה ללכת לכל החברים והמשפחה ולבקש מהם את סליחתכם. כאמור יום הכיפורים מכפר על העברות שנעשו בין האדם למקומו (לאלוהיו) ולא בין האדם לחברו. חובה ללכת ולבקש סליחה מכל החברים! גם אם הם החברים הכי זבל שבעולם אתם חייבים לבקש מהם מחילה. כמו שהייתם רוצים שה' ימחול לכם על החטאים שלכם (ואני משוכנע שיש יותר מדי) כך אתם צריכים לבקש סליחה מחבריכם! הרבה אנשים מבקשים סליחה מהחברים ושוכחים מהמשפחה, לא רק שהם חוטאים בדבר אלא שהם מבזים את כבודם בכך שהם לא מבקשים סליחה לאדם שגידל אותם כל השנים הללו.
מה הם חמשת האיסורים השונים ביום הכיפורים?
איסור אכילה ושתייה - אסור לאכול או לשתות במהלך כל יום הכיפורים.
איסור רחצה - אסור להתרחץ, אסור לשטוף את הפנים שקמים ואסור לקיים כל מגע עם מים. כשקמים ניתן ליטול ידיים עד הפס הראשון שבאצבעות.
איסור סיכה - אסור בשום פנים ואופן לשים כל חומר על הגוף : אסור להתאפר, אסור לשים דוארדורנט, אסור לשים סבונים, משחות. כל מגע של חומר על הגוף מבוטל! בקשר לבשמים יש חולקים אם מותר להריח אותם, אני אישית חושב שאסור והמחמיר? תבוא עליו הברכה! (אני סבור ב99.9% שאסור).
איסור נעילת הסנדל - אסור לנעול נעלי עור! לחלופין נעלים שמכילות עור בחלקים מסויימים פסולות גם הן!
איסור תשמיש המיטה - ביום הכיפורים אסור לקיים יחסי מין, לכל המאוננים למינהם לא רק שמעשה זה אסור בכל ימות השנה אלא ביום הכיפורים בפרט! אסור לקיים יחסי מין ומובן שלא לאונן (דבר זה אסור תמיד!)
יום הכיפורים הוא יום טוב (כמו שבת) דבר זה אומר שאסור להשתמש בחשמל: אסור להדליק אורות, אסור לבשל, אסור לשחק במחשב, אסור להשתמש במעלית, אסור לדבר בטלפון ובקיצור אסור כל שימוש שיש בו חשמל\בטריות!
כמו כן ביום טוב ישנם איסורים כגון : אסור לרשום, אסור לחתוך דברים (כולל נייר טואלט ולכן תחתכו קודם כניסת הכיפור), אסור להשאיר סימנים על החולות וכ'ו (ממש כמו בשבת).
יום כיפור הוא היום הכי קדוש בשנה ולכן צריך לקיים את כל האיסורים התקפים בשנה : איסור נגיעה (אסור לכם לגעת בבנות), אסור להתנשק עם בנות ובטח שלא לפגוע\להעליב ולצחוק על ילדים במהלך יום הקודש הזה שבו שערי שמיים פתוחים!
חג האופניים
יום כיפור הוא יום קדוש, הרבה ילדים מרבים לנסוע על אופניים.
נערים מעל לגיל 13 ונערות מעל גיל 12 אינם\ן יכולים\ות לנסוע באופניים! דבר זה הינו איסור חמור.
הרבה ילדים אומרים "אני לא אתעייף, אני אצום וארכב" עצם הרכיבה היא האיסור!
לכל שאר הגילאים שתהיה לכם רכיבה בטוחה, שימרו על עצמכם! (אם לרכוב או לא מתחת לגיל 13\12 זו החלטה שלכם)
בית הכנסת ביום הכיפורים
נצלו את יום כיפור לבילוי בבית הכנסת! ביום כה קדוש ששערי שמיים פתוחים אתם רוצים לטייל ולישון כמו בכל יום חול רגיל? נצלו את יום כיפור לתפילות ובקשות מה' על מנת שכולנו נתברך בשנה טובה עם שפע של ברכות!
ביום הכיפורים ישנם 5 תפילות:
-תפילת הערבית (מתקיימת בערב הכיפורים)
-תפילת שחרית (מתקיימת בבוקר יום הכיפורים)
-תפילת מוסף (לאחר תפילת השחרית)
-תפילת מנחה (בצהריים, בררו בבית הכנסת שלכם מהי שעת התחלת התפילה)
-תפילת הנעילה (תפילה קסומה המתחילה בערב ומסתיימת בתקיעת השופר!)
כל התפילות מתקיימות עם טלית מכיוון שאנו נדמים למלאכים ביום הכיפורים!
לרוב בכל פעם שתבקרו בבית הכנסת תוכלו למצוא תפילה (מפוצצת באנשים), ישנם בתי כנסת שנותנים הפסקה של שעה-שעתיים אך לרוב גם את זה לא מספיקים ככה שאין לכם מה לדאוג, יום הכיפורים יעבור מהר ובכולו תהיו עסוקים
מי צריך לצום?
כל ילד מעל גיל 13 וכל ילדה מעל גיל 12 חייבים בצום! רק רופא מוסמך וירא שמיים יכול לקבוע מי לא יכול לצום מסיבות בריאותית.
יום כיפור תשע"א
השנה יום כיפור יתקיים ביום שבת! השנה אנו גם שומרים שבת וגם כיפור!
• ישנה מצווה לאכול היום טוב! רשום להפסיק ללמוד תורה ובמקום זה לאכול ולשמוח לפני צום הכיפורים. אתם קולטים? להפסיק ללמוד תורה בשביל לאכול! כזה דבר לא נראה מעולם! תאכלו היום טוב ותתפוצצו מהסעודה! מצווה לסעוד ולהנות!
• השנה כאשר מברכים על הדלקת נרות שבת יש להוסיף "וציונו להדליק נרות של שבת ושל יום הכיפורים".
• השנה בתפילות של יום הכיפורים אנו נקרא את כל הקטעים שרשומים בסוגריים מכיוון שאלו קטעים שתקפים במידה ויום הכיפורים יוצא בשבת, דבר שקורה השנה.
אני עובד על עצמי
לכל הילדים שצמים עם טלווזיה, צמים חצי יום ואחר כך עוד באים לקהילת ישראל ואומרים בפניהם "הצלחתי לצום!".
אתם עובדים רק על ע-צ-מ-כ-ם. אתם עושים צחוק ממני, מה', אבל בעיקר מעצמכם!
אני רוצה לאחל לכולם צום מועיל, גמר חתימה טובה ושפע של ברכות ואיחולים! בע"ה נזכה לגאולה הקרובה בימינו אמן.
שלכם, עידוס![]()