פרק 16 (''המפקדה החדשה'')-
נדובי קפא במקומו. הוא רצה לומר כמה מילים, שמתי לב לכך, אבל פשוט לא הצליח להוציא אותן מהפה. התדהמה הקפיאה אותו.
''תנו לי להבין,'' אמר נדיקס ''אתם מאשימים את נדובי בגניבה? זה פשוט לא יאומן!''
''זה יאומן בעוד איך,'' השיב באויוס ''אני לא מתכוון להתעכב על זה הרבה זמן. אני הוא שר צבא הממלכה, אני אדם עסוק מאוד. נדובי, בוא איתי ונגמור את הסיפור הזה. כל מה שבית המשפט יחליט זה כבר סיפור אחר.''
''אבל זה לא ייתכן!'' אמר ליאור ''זוהי הפעם הראשונה שאנחנו מבקרים בממלכה הזאת. נדובי היה איתנו בתקופה האחרונה, ולא ראיתי אותו מעולם חוזר מממלכתם ובטח שלא חוזר עם כתר עופרת..כלומר זהב בידיו.''
''יש לי מספיק עדי ראיה שמוכנים להישבע שראו אותו גונב את הכתר.'' אמר באויוס ''וחוץ מזה, עם כל הכבוד לחברותך הנפלאה עם אדון נדובי, אני לא בטוח שמאז ומתמיד היית איתו. לך תדע, אולי הוא גנב את הכתר עוד לפני שנפגשתם בכלל.''
''אבל זה לא יכול..'' ניסה קיסינו לעזור.
''עזוב את זה, קיסינו.'' אמר נדובי ''לא נראה לי ששר הצבא הזה מתכוון להקשיב למישהו. אני לא פושע, אני לא גנבתי את הכתר המטופש, ואני מקווה שיצליחו להבין את זה כמה שיותר מהר. אתם יכולים לקחת אותי, חיילים.''
באויוס קשר את ידיו של נדובי בשלשלאות, וביקש מחייליו לתפוס בידיו של נדובי, בכדי שלא יוכל להימלט. כולנו נאלצנו לצפות במחזה המחריד הזה, כשלקחנו אחד מהחבורה שלנו, אחד משלנו, למעצר. אני יודע שאולי הייתי צריך לעשות משהו בשביל לעצור את כל זה, הרי לזה מתכוון הפתגם ''אחד בשביל כולם, וכולם למען אחד''. ידעתי שהייתי צריך לעזור לנדובי להתחמק מידיו האימתניות של באויוס, אך למען האמת, קצת התקשיתי להחליט האם נדובי באמת חף מפשע. באויוס אמר שהיו עדי ראיה למעשיו הנלוזים של נדובי, וחוץ מזה לא נראה לי שהוא יכול להאשים אותו ככה סתם. אני מאמין שכל פושע צריך להיענש, אפילו אם הוא אחד מהצוות שלך.
לאחר אותו אירוע, המשכנו כולנו ללכת, ואני בטוח שרבים מאיתנו שמו לב שהאוירה נהיתה מעט קודרת. פתאום כל ההסברים של נדובי נהיו מעט חסרים לכולנו, לכל אחד מאיתנו. לא היה מי שיפריד בין מקש ומלכיאל שתמיד רבים. הפעם, למען האמת, גם המריבה הזאת לא נשמעה. אף אחד לא נשמע. כולם רק הלכו מבלי להוציא מילה מפיהם, מהורהרים ועצובים. כולם? לא בדיוק. אור דווקא בכלל לא נראה עצוב. הוא נראה שליו יותר מתמיד. הוא מדי פעם ניסה להצחיק אותנו בבדיחות קרש קלושות, ולא הצליח להעלות אפילו גיחוך.
''למה אנחנו מסתובבים כך ללא מטרה?'' שאל לפתע בוקילם.
''אני באמת לא יודע,'' השיב מקש ''כשהיינו בלוביקופ, לא היתה לנו סיבה להסתובב כך. היתה לנו מפקדה חמה ונעימה ומעולם לא היה לנו צורך לצאת אל היער הקר והקודר.''
''אז מה שאתה מנסה לומר הוא שהסיבה היחידה לשוטטות ביער זה היא העובדה שאין לנו מפקדה?'' שאל בוקילם.
''בחיי, זה ממש אדיוטי.'' אמר מלכיאל בגסות. מקש והוא החלו לריב ולקלל אחד את השני, כמו תמיד. למען האמת, די התגעגעתי למריבות המייגעות האלה. הכל היה עדיף מאשר השקט הקודר שהיה לפני רגע.
בוקילם ניסה להרגיע את האוירה. ''אתם יודעים, יש לי בית תת קרקעי.'' הוא אמר ''בעצם אתם יכולים לקרוא לזה מחילה, או פתח סודי. איך שתרצו. אני היחיד שגר בבית הזה, ולא היה לי כל כך אכפת אם הייתם משתמשים בו בתור מפקדה.''
''אתה רציני?'' שאלתי בעודי מחייך חיוך רחב.
''כן, בוודאי.'' ענה בוקילם ''אמנם אין שם חדרים רבים, אך כל חדר מספיק לכל אחד מכם.''
דבריו של בוקילם עוררו בנו שביעות רצון. מובן שהסכמנו להצעתו הנדיבה. הוא הוביל אותנו לביתו התת קרקעי, ולאחר 5 דקות מצאנו את עצמנו עומדים מול עץ גדול, שלידו מונחת דלת ישנה וחלודה, ועליה ידית חלודה.
בוקילם הרים את הידית, והבנו שהדלת מובילה לביתו התת קרקעי, ולאחר 5 דקות מצאנו את עצמנו עומדים מול עץ גדול, שלידו מונחת דלת ישנה וחלודה, ועליה ידית חלודה.
בוקילם הרים את הידית, והבנו שהדלת מובילה לביתו. נכנסנו פנימה, ומצאנו את עצמנו יורדים בסולם גבוה, מאוד גבוה אם מותר לציין, כשירדנו ממנו מצאנו את עצמנו עומדים מול חדר אוכל ענקי.
''זה רק חדר אחד.'' אמר בוקילם בגאוה ''יש גם חדר שינה, חדר אימונים וחדר עבודה. אני לא רוצה להישמע שחצן או משהו כזה, אבל המקום הזה יכול להיות מפקדה מצויינת עבורכם.''
כולנו הסכמנו איתו פה אחד.
בינתיים, מעל פני האדמה, ממש מטרים ספורים ליד דלת הכניסה למפקדה שלנו, הלכו שני נערים ביער, ושוחחו ביניהם. הנער הראשון היה רזה, בעל אף ארוך ושיער חום קצוץ, והנער השני היה נמוך קומה, בעל שיניים בולטות ופיאה ג'ינג'ית. בגדיהם היו מרופטים למדי, והנעליים לא היו להם. כשהבחינו בדלת הכניסה למפקדה, נעצרו והחליפו ביניהם מבטים זדוניים.
''ראית את הדלת המסתורית הסות, סיפופ אחי?'' שאל הנער הנמוך את הנער הרזה, בעודו יורק שלא בשליטתו.
''כן, צ'יה.'' השיב הנער הרזה ''אני מכיר את הדלתות האלה. הן נראות חלודות וישנות מבחוץ, אבל אי אפשר לדעת מה קורה כשפותחים אותן. מי יודע מה יקרה אם נפתח את הדלת הזאת. נוכל לגלות עולם במלואו.''
''בדיוק.'' אמר הנער הנמוך ''אולי יהיה שם פריטים יקרי ערך, ואולי נוכל לס..לסדוד אותם.''
''כן...'' אמר הנער הרזה ''ואז כל העולם ידע מי הם האחים אבס!''