תאריך כתיבת פרק 20 ב''מסעם של המשתמשים''-5.12.2007Originally posted by Luca Turilli@Jul 26 2008, 09:17 PM
העתקת מימני את הטרולים.
אחלה סיפור תמשיך
תאריך כתיבת הפרק בו מופיע לראשונה טרול ב''300 האוטקוים''-16.12.2007
איפה ההעתקה כאן בדיוק?
פרק 22 (''עמידן הרשע'')-
עמידן שילב את ידיו והחל להסתובב ברחבי המשרד לאט לאט. ''אתם יודעים,'' אמר עמידן בשלווה וברוגע ''אני באמת לא מבין אתכם. אני לא מבין איך אתם העזתם להעלות על דעתכם שתצליחו להערים עלי. מכאן ניתן להניח שאתם לא מכירים אותי. עוד לא יצא לכם לשמוע את השם עמידן אברמוביץ'.''
נדיקס לא הגיב. כל גופו הזיע, והוא עקב אחרי עמידן במבטו מלא הפחד. דנידין שעמד לידינו, היה דווקא מאד רגוע. הוא נראה מאושר למדי, למען האמת. הוא הביט עלינו במבט שבע רצון, כאילו זכה בפרס כספי מכובד. ''אתם יודעים, אני לא הפכתי למושל הממלכה ביום אחד.'' המשיך עמידן ''אני עבדתי קשה מאד במשך כל חיי בכדי להגיע למעמד בו אני נמצא היום. התחלתי מאפס וראו היכן אני נמצא היום, בפסגה. אז איך לכל הרוחות אתם חשבתם שתצליחו כך לרמות אותי? אה?!''
לקחתי נשימה עמוקה. ''דווקא יצא לנו לשמוע עליך.'' אמרתי ''לפי מה ששמענו, אתה אדם מאד נחמד וטוב לב. אתה מאד ידידותי כלפי תושבי הממלכה ונוהג לתת לתושבים יחס הוגן. אנא ממך, אדון נאצל, שחרר אותנו ותן לנו לדבר. אני משוכנע שמדובר בסך הכל באי-הבנה קטנה ולא נעימה.''
עמידן הביט בדנידין ודנידין שלח אליו מבט בחזרה. בבת אחת החלו השניים לצחוק שוב את אותו צחוק מלא לעג ובוז. רעד גדול מאד עבר בגופי, ואני בטוח שגם בגופו של נדיקס. מוזר, הייתי בטוח שהחנופה כלפי עמידן תוכל להציל אותנו. אחרי הכל, כשהתחנפתי לעמידן, לפני שדנידין נכנס למשרד, כמעט זכיתי בתפקיד מלוכה. אז איך עכשיו, כשאני ממשיך להתחנף אליו אפילו שהוא לכד אותי ואת נדיקס, הוא פשוט צוחק? ''בחיי, ואני לרגע אחד חשבתי שיש בך טיפת בינה.'' אמר עמידן לאחר שסיים לצחוק ''חשבתי שתהיה קצת יותר חכם מכל החנפנים הקטנים האלה, שמתחנפים אלי ובטוחים שאני מייצג את כל מה שטוב בעולם, רק מפני שאני מושל הממלכה. בחייך, איתמר, קצת הגיון! קצת הגיון! אל תאמין לכל מה שמספרים לך! אם באמת הייתי כזה טוב לב ואציל נפש כפי שסיפרו לך, כיצד יכולתי לאסור את חברך נדובי על לא עוול בכפו?''
הפעם באמת הייתי בהלם. ''מ..מה זאת אומרת על לא עוול בכפו?'' שאלתי בבלבול ''הוא..הוא הרי גנב את כתר המלכות! מגיע לו להיות בכלא! לא נראה לי שהייתם מאשימים אותו סתם. אתם הרי יודעים מה אתם עושים, לא?''
הפעם עמידן לא צחק. הוא רק הביט על דנידין במבט מודאג. ''בחיי, זה הרבה יותר גרוע ממה שסיפרת לי.'' אמר עמידן לדנידין בדאגה ''ציפיתי לכך שהוא יהיה אידיוט, אבל לא עד כדי כך! נפלו לו כל הברגים!''
''נראה לי שאיתמר רק רצה להרשים אותנו בחכמתו.'' אמר דנידין ברצינות רבה ''אני מוכרח להודות, אני התרשמתי.''
עמידן ניגש אלי במהירות. ''אמור לי, אתה דביל או מה?'' שאל עמידן בזעם רב ''איך, איתמר, איך נדובי יכול היה לגנוב את כתר המלכות, אם הוא מאז ומעולם היה אך ורק בממלכת לוביקופ? אה? אה?! רק דביל מושלם יכול להיות משוכנע שהוא באמת הגנב. חשבתי שאתה, איתמר, אחד מחבריו הטובים של נדובי, תבין לבד שהוא חף מפשע.''
''כלומר שהפלת עליו את כל האשמה?'' שאלתי, מזועזע לגמרי. ''כמובן, אידיוט!'' כעס עמידן ''אפילו טרולים קולטים מהר יותר ממך! כן, אני הפלתי על נדובי את האשמה בידיעה מוחלטת שהוא חף מפשע.''
''אתה חתיכת חלאה!'' צעקתי. איבדתי כל יכולת שליטה עצמית. איך אפשר בכלל לשלוט בעצמך כשמולך עומד עמידן אברמוביץ', עם החיוך השטני על פניו, שאומר שהוא הפיל את כל האשמה על נדובי? אם הברזלים לא היו חוסמים אותי הייתי כבר מזמן מתנפל עליו וזורק אותו מן הטירה. ''כן כן, אני יודע.'' אמר עמידן בטון רגוע שיכול להטריף את הדעת ''אין לך מושג כמה אני נהנה מזה. ככה זה בחיים, מי שרע מרויח יותר. ראה לאן אתה וחברך עומדים להגיע עם הנחמדות וטוב הלב שלכם, אל הצינוק של הטירה. לא חבל?''
''אפשר לדעת למה אתם אוסרים אותנו?'' שאל נדיקס, שדיבר לראשונה מזה זמן רב. עמידן הביט לתוך עיניו, וצחק צחוק לועג. ''זה הרי ברור, לא?'' שאל עמידן. ''לא, זה לא ברור.'' אמר נדיקס, מביט בעמידן במבט נוקב ''למה אתם נטפלים אלינו? למה בחרתם, מכל אנשי הממלכה, להפיל דווקא על נדובי את האשמה בגניבת הכתר? איך זה שפתאום, לאחר שהיית כה נחמד אלינו קודם, החלטת לאסור אותנו בצינוק הטירה. לעזאזל, למה אתה כל כך שונא אותנו?''
עמידן התקרב אל שנינו, עדיין בידיים שלובות. ''עקב היותכם נובים.'' אמר עמידן והדגיש את המילה האחרונה, כאילו אנו אמורים להפגע מזה. ''סליחה?'' שאלתי. לא היה לי שמץ של מושג על מה הוא דיבר. ''נוב זה כינוי גנאי בסנוודא.'' הסביר עמידן ''כינוי גנאי שנועד לתאר אנשים לא חכמים במיוחד בלשון המעטה. אנשים חסרי כל רוע בנפשם. אנשים שמהרגע בו נולדו, נחתם גורלם-להיות מפסידנים עלובים לנצח. למען האמת, רוב תושבי הממלכה הם נובים. אם כך, מה מבדיל אתכם מהם? ובכן, אתם לא סתם נובים רגילים. אתם נכללים בקטגורית הנובים המזיקים.''
''מזיקים?'' שאלתי. ''כן, כן,'' המשיך עמידן ''מזיקים. הנער שלידכם, דנידין, כבר דאג לספר לי הכל עליכם. הוא סיפר לי כיצד לחמתם בגבורה בנודלס. כיצד גרמתם להתמוטטות טירתו ולחורבן ממלכת לוביקופ. טיפוסים כמוכם נמצאים בראש רשימת האויבים שלי. אני לא מוכן שאף אחד מכם ישאר בשטח ממלכתי, בלי לשלם על כך.''
''בסדר, שמעתי מספיק.'' אמר לפתע נדיקס. גופו החל לזהור, ומשתי ידיו יצאו לפתע נוצות בוערות וחתכו את מוטות הברזל הגבוהים שחסמו אותנו. כעת, סוף סוף היינו חופשיים, ויכולנו לנוע בחופשיות ברחבי המשרד. עמידן כבר לא נראה כל כך שליו. ''לא יכולת לעשות זאת קודם?'' שאלתי את נדיקס. ''מובן שיכולתי,'' ענה נדיקס ''אך רציתי לפני כן קצת להשתעשע ולשמוע את הנאום של עמידן. מה אני אומר לך, לכלוא אותנו בצינוק רק מפני שאנחנו טובים מדי, בהחלט סיבה מוצדקת.''
''א..אסור לכם לברוח!'' קרא עמידן, לא יכול להסתיר את הדאגה מפניו ''אני עמידן מושל הממלכה, ואני מצווה עליכם לעצור במקומכם! זו פקודה! אם לא תצייתו תוצאו להורג! אני..אני מזהיר אתכם!''
''כן, בטח.'' אמרתי בזלזול. שנינו צעדנו לעבר עמידן שצעד לאחור, עד שעמידן הגיע אל קיר המשרד. לא היה לו לאן להמלט. עכשיו, כשנדיקס ואני דחקנו אותו לפינה, הוא נראה הרבה פחות מאיים מאשר קודם. הוא נראה די מעורר רחמים. קטן, חלש ובעל הבעה מלאת אימה על פניו. איך עד לפני רגע שנינו רעדנו למשמע צחוקו? ''אז עמידן,'' אמרתי ''מה דעתך שנסגור עכשיו חשבונות? בוא נעשה עסקה. אתה תשחרר את נדובי מהכלא, תכריז לפני כל תושבי הממלכה שהוא היה חף מפשע מההתחלה ושאתה יזמת את מאסרו, בדרך גם תזכיר שצבא נודלס שולט, ואנחנו נחוס על חייך. מה אתה אומר, עמידן? עסקה הוגנת, לא?''
''שניים נגד אחד? זה לא נשמע לי הוגן במיוחד.'' שמענו קול מחוספס מאחורינו. בקושי הספקנו לסובב את ראשינו וכבר צווארינונתפסו בחזקה והרגשנו חסרי כל יכולת תנועה. הבעת פניו של עמידן השתנתה במהרה מחרדה לשביעות רצון. ''זה הצליח, דנידין!'' קרא עמידן בשמחה ''התכנית שלנו הצליחה!''
''כן, מי היה מאמין שחוסר הערנות שלהם וההתמקדותם אך ורק בך יסייעו לי להתגנב מאחוריהם וללכוד אותם בלי להתאמץ כלל וכלל.'' אמר הקול המחוספס שמאחורינו ''עמידן, אני מוכרח להודות שעשית עבודה מצוינת. לא ידעתי שיש לך כאלה כישורי משחק, להעמיד פני מבוהל שבטוח שנחרץ גורלו, למרות שידעת יפה מאד שעוד מעט השניים יתפסו. ברכותי, עמידן.''
''לעזאזל, הייתי צריך לדעת.'' אמר נדיקס בבושת פנים. ''אז מה תאמר על זה, אחי היקר,'' אמר דנידין בקול מרושע ''מסתבר שאין לך אותו חוש ערנות כמו פעם, אה? חה חה חה!''
בהתחלה לא הבנתי למה דנידין קרא לנדיקס אח, אך מיד נזכרתי. הרי הם אחים תאומים, נדיקס אמר את זה כאשר פגשנו אותו לראשונה. ''עכשיו, בלי ויכוחים מיותרים,'' המשיך דנידין בדבריו ''בואו אתי. אני אלווה אתכם לצינוק.''