הום פרייז. (מטוגן ביתי)
צ'יפס שבדרך כלל מלווה ברוטב כלשהו. הצ'יפס עבה יותר ופריך פחות.
ישנם שני רטבים שאני אישית מאוד אוהב להכין איתם את ההום פרייז שלי, נהוג אצלי בבית להבדיל ביניהם תחת השמות החלבי והפרווה.
החלבי.
(4 סועדים)
מצרכים:
חצי כוס שמן.
6-8 תפו"א קטנים ככל שאפשר (לא תפודים! פשוט קטנים, אישית אני מחפש אותם בעזרת האגרוף שלי, זאת המידה.)
1 גביע שמנת של פעם.
2\1 1 כוס צ'ילי מתוק.
מעט מלח, פלפל שחור וסוכר.
מעמידים מחבת עם השמן על אש גבוהה, ומחכים שהשמן ירתח. מוסיפים את התפו"א החתוכים לרבעים אל תוך השמן ומוסיפים קורט מלח (קורט = קצת עם האצבעות) ואז ממניחים את האש. (חשוב שהשמן יהיה חם קודם.) לאחר שהתפוחי אדמה הופכים לצ'יפס נותנים לו עוד כמה שניות.
בינתיים, נכין את הרוטב:
מערבבים את כמות הצ'ילי יחד עם השמנת והמלח והפלפל. תטעמו, זה אמור להיות טעים ><...
תוסיפו את זה לצ'יפס וכעת המתינו שזה יתפוס מרקם דביקי אך אחיד.
את הפרווה מכינים באותה צורה, רק שבמקום שמנת משתמשים במרגרינה.
מוכן ^^
המתכון בלעדי לthe charmander.
קריידיט לגוגל.