עוגיות שקדים

עוגיות נפלאות ופשוטות מאוד להכנה שאינן מכילות.


מצרכים:

200 גר' שקדים מולבנים פרוסים

20 גר' סוכר (2 כפות)

30 גר' דבש (כף)

1 חלבון


אופן הכנה:

1. מערבבים את כל החומרים בקערה אחת כשראשית מכניסים את השקדים המולבנים ואח"כ את הסוכר, הדבש (שחיממנו מעט) ובסוף את החלבון.

2. בעזרת כפית טבולה במים יוצרים קבוצות של תערובת השקדים במרווחים של 2 ס"מ אחת מהשניה.

3. מכניסים לתבנית אפיה ב-150C כחצי שעה או עד שמתקבל גוון זהוב.



עוגיות קוואקר - שיבולת שועל

עוגיות "בריאות" פריכות המאוחסנות במשך כ-3 שבועות בצנצנת אטומה. שומרות על פריכות וחיי מדף ארוכים. ניתן לשלב בתוכן סוגי אגוזים שונים כגון: אגוזי מלך, אגוזי פקאן, אגוזי לוז, שקדים וכו'.



מצרכים:

150 גר' סוכר חום

150 גר' סוכר לבן

150 גר' חמאה

1 ביצה

1 חלבון

2 כפות חלב (10 גר')

1 כפית תמצית וניל

130 גר' קמח

1/4 שקית אבקת אפייה (3 גר')

130 גר' קוואקר - טחון במעבד מזון

130 גר' שקדים טחונים



אופן הכנה:

1. מערבבים תחילה את הסוכר החום במיקסר למשך כ-30 שניות ולאחר מכן מכניסים יחד את הסוכר הרגיל והחמאה עד הומוגניות.

2. מוסיפים את הביצה, החלב והווניל במהירות בינונית ומיד לאחר מכן עוצרים את המיקסר ומוסיפים את כל החומרים היבשים. מערבלים במהירות איטית עד הומוגניות.

3. בעזרת כפית או שקית זילוף מזלפים במרחק של 3 ס"מ אחד מהשני על תבנית האפייה ולאפות בחום של 180 מעלות כ-15 דקות.


לקוח מ:
http://food.nana10.co.il/Article/?Ar...=748101&pid=54 (חלק שני)