מצרכים ל-4 מנות
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
רבע כוס ויסקי (אם רוצים)
חצי שקית (7 גרם) ג’לטין
אופן ההכנה
1. שמים את השמנת והשוקולד בסיר בינוני ומבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהשוקולד נמס לגמרי.
2. מעבירים לכלי אחסון (או לקערת המערבל) ומצננים במקפיא 40 דקות (אם יש זמן, אפשר לאחסן במקרר שעות אחדות, עד שהקרם קר לגמרי).
3. מקציפים את הקרם במערבל, במהירות גבוהה, עד שהוא הופך אוורירי ויציב.
4. שמים את הוויסקי והג’לטין בכוס קטנה ומערבבים במזלג. מעבירים למיקרוגל ומחממים כחצי דקה, או עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים את הג’לטין למוס, תוך כדי הקצפה של עוד כחצי דקה.
5. יוצקים לקעריות (או לקערה) ומאחסנים במקרר שעה לפחות לפני ההגשה. המוס נשמר יומיים במקרר.