יש הרבה סוגי מרק תימני.. אז אני לא יודע עד כמה המרק הזה שפה טעים.
מצרכים
5-8שוקיים עוף
1.5ליטר מים
חוויג’ תימני
כף אבקת מרק עוף
כפית מלח
בצל יבש
תפוחי-אדמה
6 שיני שום
צרור כוסברה
2כפות קמח כוס מי-ברז
אסיד-2 כפות קמח
2 כוסות סולת
2 כוסות מים
אופן ההכנה
מטגנים בשמן את הבצל
מוסיפים את שוקי העוף עליהם מוסיפים את החוויג’ בכמות נדיבה
מוסיפים מעט מים רתוחים בגובה 2 ס"מ בערך מגבירים להבה ומכסים את הסירלמשך 4 דקות
לאחר מכן מנמיכים להבה ומוסיפים את יתרת המים הרתוחים
אחר כך מוסיפים כף מרק עוף מלח ואת תפוחי האדמה חותכים לחצאים במידה והם גדולים במידה והם קטנים משאירים בגודלם.
מוסיפים את הכוסברה והשום
מבשלים באש נמוכה וסוגרים מכסה עד שהעוף ותפוחי האדמה בשלים לקראת סיום הבישול מכינים רביכה מ2 כפות קמח וכוס מים מהברז בוחשים היטב את הקמח בכוס כדי שלא יוווצרו גושים ומוסיפים את הרביכה למרק ובוחשים היטב כדי שלא יווצרו גושים במרק וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות
את המרק מומלץ להגיש ליד חילבה ובחורף מוסיפים אסיד שזו עיסת סולת עם קמח ומים
מרתים 2 כוסות מים מוסיפים בהדרגה את הסולת תוך כדי בחישה על מנת שלא יווצרו גושים לאחר מכן מוסיפים את הקמח וממשיכים לבשל תוך בחישה על להבה נמוכה תיאבון