החומרים
3 כוסות סודה (מבקבוק/פחית)
½1 כפית שטוחה סוכר
1 ק"ג קמח לבן
1 מרגרינה ללא מלח
1 כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה
לנפות את הקמח ולעשות גומה. להוסיף את המלח, הסוכר והסודה וללוש היטב. פעולה זו אפשר להכין במיקסר עם חלק הלישה.
לקמח מעט (אם הבצק דביק) משטח עבודה וללוש הבצק.
לחלק הבצק ל- 8 כדורים. להניח מעל תבנית אפייה מקומחת את הכדורים למנוחה של ½ שעה.
להמיס מרגרינה על אש קטנה. למרוח משטח עבודה במעט מרגרינה, לקחת כדור בצק ולפתוח אותו דק (לא משתמשים במערוך), כשהפתיחה של הבצק נעשית ע"י כרית כף היד, תוך דחיפת הבצק (פעולה זו פותחת דק את הבצק) תוך מריחה במרגרינה.
מכינים את הבצק כמו הג'חנון במתכון קודם , אך במקום לגלגל את הבצק לגליל, בזמן הפתיחה , צריך לפתוח לעלה גדול , תוך שימוש במרגרינה מומסת מעל, לקפל הבצק ל-2 ושוב לפתוח לעלה דק (ללא מריחת מרגרינה). חוזרים על פעולה זו פעמיים.
שומרים במקרר עד לטיגון.