חומרים
לקראמבל:
11/4 כוסות קמח
1/2 כפית קינמון
1 כוס סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


לפירות:
10 תפוחים + סלסילת תותים
1/4 כוס סוכר
מיץ מלימון אחד
1כפיתתמצית וניל
אופן ההכנה
מכינים את הפירורים: שמים בקערה קמח, קינמון וסוכר ומערבבים. מוסיפים חמאה ומשפשפים בין האצבעות לתערובת פירורית. מקפיאים 10 דקות ובינתיים מכינים את הפירות: חותכים את הפירות לקוביות. מערבבים עם סוכר, מיץ לימון ותמצית וניל. משמנים 6 קעריות חסינות חום בתרסיס שמן, ממלאים בפירות ועורמים מעל את פירורי הבצק הקרים. אופים ב-180 מעלות כ-25 דקות, עד שהמלית מבעבעת והפירורים מזהיבים. מצננים מעט לפני שמגישים (רצוי עם גלידה).