מתכון ל8 סועדים צריך כלים חסיני חום עם יש לכם מבער ועם אין לא צריך אני אומר מראש המתכון לא יהיה כמו במסעדות עם אין מבער.
מיצרכים:6 חלמונים.
2 מיכלים של שמנת מתוקה (32% שומן לפחות).
מקל ווניל חצוי לאורכו.
8כפיות סוכר לקרמל.
מחמים תנור ל160 מעלות ,טורפים חלמונים \סוכר לקבלת תערובת בהירה.
מחמים שמנת מתוקה עם מקל ווניל בסיר לסף רתיחה.
מסירים מהאש.ומוסיפים בזרם דק תןךהכדי טריפה שליש מתערובת השמנת לתערובת החלמונים.
מעבירים את תערובת החלמונים לסיר עם השמנת החמה
וממשיכים לבשל על אש קטנה תןך בחישה מתמדת,עד שהקרם מסמיך מעט ומצפה גב של כף עץ.ניזהרים מאוד לא להגיע לרתיחה.מסננים וממלאים את הכלים האישים כמעט עד הקצה .אופים בתבנית גדולה מלאה במים רותחים (עד חצי מגובה הכלי האישי)במשך 30 -40 דק' עד שהקרם כמעט יציב לגמרי (רוטט עדין במרכזו)במהלך הקירור הוא מתיצב.
מקררים לחלוטין מעבירים מאמבט המים למקררר ללפחות 4 שעות.
לפני ההגשה מפזרים כפית סוכרעל כל הקערית ומקרמלים בעזרתברנר או או תחת גריל מחומם למקסימום דקה שתיים ומגישים מיד.