לכל העסוקים (או העצלנים) שעדיין לא הכינו עוגה לחג, הנה מתכון זריז שתמיד מצליח לעוגת דבש רטובה ועסיסית שמכינים במעבד מזון. לוקח יותר זמן לקרוא את המתכון מלהכין אותה, אז יאללה, קומו מהמחשב למטבח... ושתהיה שנה דבש.

כמות: 2 תבניות אינגליש קייק
חומרים
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
3 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כפית קינמון
21/2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס תה רותח (מ-2 תיונים)



להגשה:
4 כפות דבש

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות (הקפידו על חום זה, שהוא די נמוך – חשוב כדי שהעוגות לא יגלשו).
במעבד מזון שמים סוכר, דבש, ביצים, שמן וקינמון ומעבדים דקה לתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים 5 שניות לאיחוד. מוזגים את התה הרותח בזהירות תוך כדי עיבוד (דרך השרוול של המכסה) ומעבדים רק עוד 5 שניות לתערובת אחידה. מוזגים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות. אופים 45-50 דקות עד שהעוגות תפוחות, שחומות וקפיציות למגע..
סוד מתוק:
לעוגות שחומות עוד יותר, עם ציפוי דבש קצת דביק ונהדר – מזלפים 2 כפות דבש על כל עוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור – הדבש מתחמם מחום העוגה והופך לנוזלי, ואז פשוט עם גב של הכף מורחים אותו מעל העוגה לציפוי.



ככה מכינים בקלות דבורים מפוסלות:
מה צריך:
קצת מרציפן (אם יש צהוב - יותר טוב אבל לא חייבים),
פרוסות שקדים (בחרו בסופר שקית שפרוסות השקדים כמה שיותר שלמות ולא מרוסקות)
מעט שוקולד מריר מומס וזהו.

לוקחים מעט מרציפן (לי היו שאריות גם של מרציפן בצבע טבעי וגם בצבע צהוב).
מגלגלים לכדורים קטנים, כל כדור מגלגלים לאליפסה (בגודל של קבוקים בערך). כל אליפסה צובטים בקצה ליצירת העוקץ.



דוקרים בקצה של סכין משני הצדדים ליצירת חריצים לכנפיים.

טובלים קצה של פרוסת שקד בטיפטיפה שוקולד מומס ונועצים בעדינות בחריץ – זה החלק הכי עדין של ההכנה, בזהירות שלא יישבר השקד. אם צריך – מרחיבים את החריץ עם סכין (השוקולד הוא ה"דבק" וישמור שהשקד לא ייפול החוצה).


מניחים את הדבורה ומקשטים בשוקולד מומס: מזלפים עיניים וחיוך, ואז 3 פסי רוחב. כדי שהשוקולד לא יימרח אפשר להעביר למקפיא ל5 דקות, שיתקשה. הכי נוח לזלף על נייר אפייה שמונח על מגש או אפילו סתם על מכסה של קופסת פלסטיק, שיהיה נוח להעביר את הדבורים למקפיא.


מניחים על העוגה (אפשר להדביק אותן עם עוד נקודה של שוקולד מומס מתחת לכל דבורה).


שתהיה שנה דבש.