"וואלה פיתה."
פיתה וואחשית בתוספת זעתר ושמן זית.
מצרכים (8 פיתות):
חצי קילו קמח לבן ללחם (שמתי שטיבל 2)
כוס מים
25 גרם (חצי קוביה) שמרים טריים
כפית סוכר
רבע כוס שמן
כפית מלח
שמן זית למריחה
תערובת זעתר יבש
הוראות הכנה:
בקערה מניחים את הקמח.
מפוררים ביד את השמרים ומכניסים לחצי כוס מים עם כפית סוכר; משהים עשר דקות ומערבבים.
מוסיפים את תערובת השמרים ואת חצי כוס המים השניה ומערבבים היטב
כשנוצר בצק, מוסיפים גם את השמן ומערבבים שוב היטב
מתחילים ללוש היטב, זה בצק שקל לעבוד איתו. לשים 7-8 דקות, מוסיפים כפית מלח ולשים שוב 7-8 דקות
מכסים היטב (מומלץ גם ניילון נצמד וגם מגבת צמודה) ומתפיחים התפחה ראשונית. אפשרויות ההתפחה:
שעה וחצי התפחה, לישה קטנה ועוד שעה התפחה (טוב למי שמכין במשך היום)
שעה וחצי התפחה, לישה קטנה, 12 שעות במקרר, שעה וחצי מחוץ למקרר (מומלץ, אבל לשים לב שחובה להחזיר לטמפרטורת החדר בסוף הלישה)
בתום ההתפחה לשים מעט, מחלקים את הבצק לשמונה כדורים שווים בגודלם, מקמחים מעט, מכסים במגבת ומתפיחים לשעה נוספת.
מרדדים כל כדור לגודל פיתה (אפשר ביד), דופקים עם כרית כף היד במרכז הבצק ליצירת גומה קטנה
מורחים את הפיתה בשמן זית בצורה נדיבה ומוסיפים זעתר
מחממים את התנור לחום המקסימלי. מכניסים אבן שמוט ואופים 4 דקות על האבן
למי שאין אבן: אפשר לאפות בחום המקסימלי בחלקו התחתון של התנור ולהיות בקשר רציף עם התנור. ברגע שהפיתות ממש טיפונת מזהיבות – לשלוח החוצה. אני מעריך שייקח 12-15 דקות בערך. אני ממליץ להכין 2 פיתות בתור התחלה ואחר כך את יתר הכמות לפי יחס למשך הזמן באפיה הראשונית
מקררים כמה דקות, מנגבים שקשוקה מהמתכון הקודם שלי ודואגים שהחריץ של התחת בחוץ... תחנג'ג'ו!
^^