2 כוסות קמח.
2 כפיות אבקת אפיה.
2 כפות סוכר.
חצי כפית מלח.
2 כוסות חלב.
50 גרם חמאה מומסת.
1 כפית תמצית וניל.
קליפות לימון מגורדות ( לא חובה)

אופן הכנה:
א. שמים קמח, סוכר, מלח וביצים+ אבקת אפיה ומקציפים טוב.
ב. תוך כדי עירבוב מוסיפים את החלב לאט.
ג. מוסיפים את החמאה+ הוניל ומערבבים שלא היו גושים.
מכסים ומקררים.
ד. מורחים מחבת במעט חמאה ומחממים על להבה בינונית.
ה. לוקחים מצקת קטנה ויוצקים על מחבת מעט מהבלילה
עד שמתקבל עיגול בקוטר 12 ס"מ.
ו. הופכים כשעל הפנקייק נוצרים חורים כמו ספוג אבל לא נוזליים מידי.
טיפ! אפשר לשים על הפנקייק כל מיני דברים כמו קצפת,שוקולד, מייפל ועוד...
המתכון מקורי.