שימו לב - הקאפקייקס מאבדים די מהר מטריותם כי העוגה הקטנה מתייבשת, לכן אם אתם מתכננים להכין אותם בתור מתנה לחג, לכו על זה בערב החג עצמו, או מקסימום יום קודם. אין בעיה להכין את הקאפקייקס ללא הציפוי והקישוט אפילו שבוע לפני החג ולהקפיא בקופסא אטומה. מפשירים לילה במקרר (כשהמאפים בתוך הקופסה הסגורה, שלא יתייבשו) ומקשטים בקרם ודובשניות ברגע האחרון. ושתהיה לנו שנה מתוקה.
כמות: 18-24 עוגות (תלוי בגובה המנג'ט).
חומרים
לקאפקייקס:
200 גרם חמאה רכה
11/2 כוסות סוכר
2 ביצים
2 כפיות וניל
21/2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1 כוס חלב
לקרם דבש:
250 גרם גבינת שמנת 30% שומן (רצוי פילדלפיה) – בטמפ' החדר
50 גרם חמאה, רכה מאוד
1/4 כוס דבש
1 כוס אבקת סוכר (120 גרם)
לקישוט:
4-5 דובשניות, מפוררות
![]()
אופן ההכנה
מכינים את הבצק, מרכיבים ואופים:
מחממים תנור ל-190 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר לתערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת תמצית הווניל. בקערה נפרדת מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם החלב בפעמיים-שלוש. ממלאים תבנית שקעים מרופדת מנז'טים בתערובת כמעט עד הסוף. אופים כ- 20 דקות עד שהעוגות זהובות ותפוחות וקיסם יוצא יבש. מצננים לחלוטין לפני הציפוי והקישוט.
מכינים את הקרם:
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים גבינת שמנת, חמאה ודבש עד לקבלת קרם אחיד. מסננים פנימה את אבקת הסוכר ומעבדים עוד דקה. מעבירים את הקרם לשקית זילוף (רצוי עם פייה משוננת).
מרכיבים ומקשטים:
מזלפים גבעה של קרם מעל כל קאפקייק, מפזרים פירורי דובשניות מעל. אורזים יפה ושומרים במקרר עד שעושים למישהו את החג עם המתנה המתוקה הזו.